Podolák, Tóth, Orosz, Szenteczky tudott a sikkasztásról – állítja Deme

Tóth Mihály polgármester, Orosz Ferenc alpolgármester, Szenteczky János pártelnök: ők is a listán – 16 csepeli MSZP-vezetőt vádolt meg Deme Gábor

Hír TV, Csepel.hu

A Hír TV tudósítása a csütörtöki tárgyalásról, interjú Podolák Györggyel, aki egy évig hallgatott arról, hogyan találkozott Demével a gyilkosság előtt – 1. rész (kattintson a képre a bejátszáshoz)

A Hír TV tudósítása a csütörtöki tárgyalásról – 2. rész

Ruttner György, Deme védője az ATV Egyenes beszéd adásában: “nem követett el semmit a kettős gyilkosság vádlottja”

Sikkasztás: az alpolgármester is részt vett, a polgármester is tudta? – a Hír TV tudósítása a csütörtöki tárgyalásról – 3. rész

Az MSZP-s Podolák György tudott a csepeli alapítványi iskolában folyó sikkasztásról, mely jóval nagyobb méreteket öltött, mint az az ügyben szerepel – vallotta a kettős gyilkosság csütörtöki tárgyalásán Deme Gábor. Azt állítja: a gyilkosság napján is beszélt Podolákkal. Deme elmondta, hogy ösztönből cselekedett, mikor a gyilkosság után bizonyítékokat dobott ki, s elment üdítőzni.

Többször is beszélt a csepeli iskolában történt sikkasztásról volt párttársának, az MSZP-s Podolák Györgynek a kettős gyilkosság másodrendű vádlottja. Deme Gábor a csütörtöki tárgyaláson megismételte: a csepeli szocialista országgyűlési képviselő tudott arról, hogy mi folyik az alapítványi intézményben. Korábban Podolák György arról is biztosította Demét, hogy megpróbál megoldást keresni az ügyben. Az ügy másodrendű vádlottja azt állítja: a gyilkosság napján beszélt utoljára Podolákkal. Az MSZP-s politikus a Hír Televíziónak továbbra is azt mondja, nem tudott a sikkasztásról.

Új szavazásunk: Ön szerint hogyan követték el a csepeli kettős gyilkosságot?

„Hát én nem tudom, hogy álmodozik ez a fiú. De, egy, nem is az én csapatomban volt, mivel Csepelen kettő van, ő a másik választókörzetben van. Tehát soha, szinte nagyon ritkán találkoztunk. A másik, erről nem beszélt. Beszélt arról, hogy neki pénzügyi meg barátnői problémái vannak. Meg, megfigyelik, meg, lehallgatják, csupa ilyen dolgot mondott. Amire azt mondtam, hogy komolytalan. Most nem vagy olyan idegállapotban, hogy beszéljünk. Egy későbbi időpontban gyere vissza. Ennyi történt és semmi több” – nyilatkozta a hírTV-nek Podolák György.

A hatmillió többszöröse

Deme bírói kérdésre elmondta a gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatban: olyan dokumentumokat gyűjtött, amelyek Takács József iskolaigazgató bűnösségét bizonyították volna egy későbbi ügyben. Az adatokat CD-re másolta, s több példányban az iskolában tárolta, azonban ezek nem kerültek elő – jelenti a hírTV helyszíni tudósítója. A másodrendű vádlott kiemelte, hogy nem csak hatmillió forint „tűnt” el az iskolából, hanem ennek többszöröse, de ennek a bűncselekménynek nem ő a tettese.

Ösztönös üdítő

A volt szocialista politikus továbbra is állítja, hogy ösztönből cselekedett a gyilkosság után, mikor az iskolában található számítógépet, melyen a biztonsági felvételek voltak, elvitte, s szétszerelte, majd a merevlemezt a kukába dobta, amit a rendőrség nem talált meg. A másodrendű vádlott ezek után még hazament, majd elment boltba, s üdítőt vásárolt. A bíró szerint ez egy rendkívüli ellentmondás, amit Deme, saját bevallása szerint sem tud feloldani. (lm)

Forrás: Hír TV

Deme Gábor a szocialista visszaélésekről vallott

Ártatlannak vallotta magát Kun Tamás és Deme Gábor az ellenük folyó büntetőper első tárgyalási napján a Fővárosi Bíróságon – számolt be a fejleményekről a Csepel.hu. Az ügyészség a vádlottakat előre kitervelten, aljas indokból elkövetett, több ember életét kioltó gyilkossággal, illetve bűnsegédlettel vádolja. A csepeli kettős gyilkosság néven elhíresült eset 2009 január 7-én történt a Csepel-sziget Általános és Szakközépiskolában, ahol megölték Takács Józsefet, az iskola igazgatóját és Papp László pedagógust.

A vádiratot dr. Szokolai Gábor ügyész ismertette. E szerint Kun Tamás ismerősök révén került az iskolába, ahol gondnokként foglalkoztatták. Deme Gáborral, aki gazdasági igazgatóként dolgozott, jó kapcsolatot alakított ki. Az alapítványi iskola gazdasági tevékenységéről kiderült, hogy fiktív számlázások, okirat-hamisítások történtek, folyamatosan feketén fizettek ki kisebb-nagyobb összegeket. Deme Gábor gazdasági igazgatóként számos szakmai hibát, mulasztást követett el, amit Takács József észrevett, ezért 2008-ban megrovásban részesítette Demét.

A Hír TV tudósítása a keddi tárgyalásról, 1. rész (a videó a képre kattintva indul)
– Rosszkor, rossz helyen?

A gazdasági vezető azonban tovább folytatta a fiktív számlák kiállítását és a sikkasztást. A hiány több millió forintra rúgott. Takács József jelezte Demének, hogy dokumentumok igazolják a gazdasági bűncselekmények tényét, ezért az iskola elhagyására szólította fel az érintettet. Deme Gábor és Kun Tamás ekkor határozták el, hogy megölik Takács Józsefet, és megszerzik a dokumentumokat.

A vádirat szerint Kun Tamás a megbeszélt találkozóra magával vitte az engedély nélkül tartott lőfegyverét teli tárral, negyven tölténnyel. A megbeszélésen részt vett Papp László is, aki egy diktafont rejtett el ruhájában. Amikor Deme Gábor megkezdte személyes tárgyainak átadását, Kun Tamás közvetlen közelről bal halántékon lőtte Takács Józsefet. Papp László ezután az életéért könyörgött, mire Kun Tamás azt üvöltötte neki: „nem lőlek le, a kurva anyádat, ha megteszed, amit mondok!” A kulcsokat keresték, amivel kinyithatták azt az ajtót, ahol a dokumentumok voltak. Kun Tamás ezt követően hátba lőtte Papp Lászlót, aki összeesett. Percekkel később fejbe lőtte a magatehetetlen fiatal pedagógust. Végül véletlenül meglőtte saját kezét is.

A Hír TV tudósítása a keddi tárgyalásról, 2. rész
– Volt miniszter is érintett a kettős gyilkosságban?

Dr. Németh Nándor bíró kérdésére Kun Tamás kijelentette, hogy nem kíván vallomást tenni. A bíró felolvasta korábbi nyilatkozatát, amelyben azt közölte: „Egy csuklyás személy támadt rám, többre nem emlékszem. A támadót nem ismertem fel, sokkos állapotban voltam. Pisztolyom nincsen, nem is volt. Semmiféle bizonyíték nincsen ellenem.” Kun Tamás ehhez annyit tett hozzá a bíróságon, hogy fenyegetve érzi magát, terrorizálják. Politikusok, miniszterek, képviselők vannak a háttérben.

Deme Gábor részletes vallomást tett. Ebben a bűncselekmény elkövetését nem ismerete el, abban ártatlannak vallotta magát. Hosszan ecsetelte, hogy szerinte az eljárás során számtalan hibát követett el a rendőrség és az ügyészség. Elmondása szerint, amikor 2006-ban az iskolába került, hamis bizonyítványokat, okmányokat talált. Ezt jelezte az akkori szocialista önkormányzatnak, de leintették.

A Hír TV tudósítása a keddi tárgyalásról, 3. rész
– Az MSZP-re költötték a gyilkosság előtt elsikkasztott pénzt –

Deme szerint a meggyilkolt Takács József kérte meg, hogy hamis számlákat állítson ki, és feketén fizessenek ki pénzeket. Kun Tamásnak is feketén juttattak pénzt a fizetésén felül. Az áldozat állítása szerint úgy ünnepelte a születésnapját 2007-ben, hogy az iskolának fiktív számlával kellett az összeget kiegyenlíteni. Más cégeknek is utaltak át milliókat. Takács József állítólag azt mondta Demének, hogy neki is jár a pénz, mert már idős, de a fiataloknak még van idejük vagyonokat gyűjtögetni.

Deme Gábor azt is az áldozat terhére rótta, hogy Takács Józsefnek – legalábbis szerinte – az iskola számlájára vettek GPS-t 2008-ban. A viszonyuk ekkortól kezdett megromlani. Kun Tamás akkor állítólag azt javasolta Demének, hogy a korrupciós ügyek miatt forduljanak a rendőrséghez és a sajtóhoz.

Deme állítása szerint el akarta kerülni a botrányt, a fekete pénzekről beszámolt Szenteczky János szocialista képviselőnek, a Csevak akkori vezérigazgatójának, aki hitetlenkedett, de semmi nem történt. Beszélt Tóth Mihály polgármesterrel, aki azzal intézte el az ügyet, hogy majd később visszatérnek rá. Ezután telefonon közölte Podolák György szocialista parlamenti képviselővel, hogy súlyos visszaélések vannak az alapítványnál, s ezeket az ügyeket fel akarja tárni. Podolák György azt javasolta: ha nincsenek egyértelmű bizonyítékai, akkor inkább hallgasson. Ráadásul állítólag megfenyegették Demét, hogy tönkreteszik, ha a rendőrséghez vagy a sajtóhoz fordul.

A gyilkosság napjára úgy emlékezett Deme Gábor, hogy a találkozót Takács József indítványozta, mert nem szerette volna, ha Deme a rendőrségre megy. Kun Tamás az iskola előtt várta Demét, s arra kérte, hogy ne menjen el a találkozóra, mert „ezek bármire képesek”. Végül együtt tértek be az iskolába, ahol Takács József és – meglepetésükre – Papp László fogadta őket. Deme Gábor azt vallotta a bíróságon, hogy nem tudja, ki adta le a lövéseket. Sokkos állapotba került, s csak az járt a fejében, hogy gyorsan elmeneküljön a helyszínről. Azt látta, hogy Kun Tamás bal keze véres, jobbjában pedig egy pisztolyt tart. „Kun Tamást jó embernek ismertem, most furcsa érzéseim vannak vele kapcsolatban…” Korábban azért vallott Kun Tamásra, mert a rendőrség erős pressziót gyakorolt rá.

Forrás: Csepel.hu

További beszámolók a csütörtöki, 2. bírósági napról

Csepel.hu: Deme Gábor szerint legalább 16 csepeli MSZP-s tudott a sikkasztásról

Kun Tamás elsőrendű vádlott is vallomást fog tenni a csepeli kettős gyilkosság ügyében – közölte a csepel.hu érdeklődésére a gyanúsított a Fővárosi Bíróság második tárgyalási napjának szünetében. Deme Gábor másodrendű vádlott azt közölte a bírósággal, hogy legalább tizenhat olyan személy tudott, illetve vett részt a Csepel-sziget Általános és Szakközépiskola gazdasági visszaéléseiben, akik valamennyien a szocialista párthoz köthetők.

Deme Gábor beismerő vallomást tett arról, hogy az iskola alapítványa körül évek óta súlyosan megsértették a számviteli fegyelmet. Állítása szerint voltak olyan hónapok, amikor 1-1,5 millió forintot fizettek ki különféle célokra szocialista köröknek, amit neki kellett „lepapíroznia”. Hangsúlyozta, hogy tudott a gazdasági visszaélésekről, illetve részt vett benne még legalább 16 olyan személy, akik valamennyien a szocialista párthoz köthetők. Név szerint említette Podolák György egykori országgyűlési képviselőt, Tóth Mihály leköszönt polgármestert, Orosz Ferenc távozó alpolgármestert és Szentecky Jánost, aki a csepeli MSZP jelenlegi elnöke. Azt állította, hogy többször beszélt személyesen a megnevezett szocialista vezetőkkel a gazdasági bűncselekményekről, de azzal intették le, hogy inkább hallgasson. A gyilkosságot megelőző napokban is szót váltott az ügyről Tóth Mihállyal és Orosz Ferenccel, de visszatartották attól, hogy a rendőrséghez vagy a sajtóhoz forduljon. A gyilkosság napján telefonon és személyesen is beszélt Podolák Györggyel, akinek újfent feltárta a visszaéléseket, de Podolák is az ügy eltussolására törekedett.

Deme Gábor szerint az akkori ellenzéki önkormányzati képviselők is sejtették, hogy visszaélések, gyanús kifizetések történtek az iskolában, de konkrétumokat nem tudtak.

A másodrendű vádlott magáról a gyilkosságról ismételten azt vallotta, hogy ártatlan. Állítása szerint mélyen megrendítette a két kolléga halála, és előzőleg soha nem fordult meg a fejében, hogy ilyesmi megtörténhet. Amikor látta, hogy Takács József élettelenül fekszik az irodában, állítása szerint azt mondta: „Mi lesz velem nélküled, Józsi!” Németh Nándor tanácsvezető bíró ekkor emlékezette Demét, hogy a gyilkosságról készült hangfelvételen nem hangzott el ez a mondat. Deme erre azt felelte, hogy a hangfelvételt szerinte megmanipulálták.

Deme azt vallotta, hogy Takács Józsefre akkor sem haragudott, amikor 2008 őszétől megromlott a viszonyuk. „A gyilkosság váratlanul és sokkszerűen ért” – folytatta. „Teljesen összezavarodtam, s csak arra gondoltam, hogy elmeneküljek a helyszínről. Attól féltem, hogy engem is lelőnek. Akkor nyugodtam meg némileg, amikor a rendőrök közölték, hogy a tettes Kun Tamás, aki véletlenül meglőtte a kezét, kórházba szállították, és hat rendőr vigyáz rá. Az emberöléshez semmi közöm. Az én ruháimon, cipőmön nem találtak sem vérnyomot, sem lőpornyomot.” – közölte.

Szokolai Gábor ügyész arra hívta fel a figyelmet, hogy Deme Gábor vallomásában számos helyen ellentmondás van. Például úgy állította be viszonyát Kunnal, mintha rettegne tőle, miközben a hangfelvétel tanúsága szerint sem volt erről szó. A felvételen jól hallható, hogy Deme lehülyézi Kun Tamást, amiért meglőtte a kezét, s ezért az emberölés gyanújába keverhetik őket.

A bíróság közölte, hogy a hangfelvételt a tárgyalás későbbi szakaszában alaposan kielemzik, mert döntő bizonyítékokkal bír az ügyben. Deme viselkedése is ellentmondásos a gyilkosság után, mert számos olyan eleme van, amik nem támasztják alá a vádlott állítását, hogy sokkos lett volna. Hazament, szétszerelte a számítógépet, átöltözött, kocsiba szállt, két külön kukába dobta a számítógép alkatrészeit és a merevlemezt, majd a Tescóba ment tejet vásárolni. A rendőröket is félrevezette, hogy a Dunába dobta a merevlemezt, tehát már akkor hazudott. Deme azzal magyarázta ezt, hogy felzaklatott állapotában nem tudta, mit tesz. A bíró jelezte, hogy éppen a merevlemez lett volna az a bizonyíték, ami Deme ártatlanságát igazolhatná, miszerint semmi köze az emberöléshez. A vádlott ezzel szemben eltűntette a fontos bizonyítékokat. Németh Nándor bíró közölte, hogy helyszíni bizonyítási eljárást rendel el.

A bíró megkérdezte Demétől, miért félt annyira Kun Tamástól, amikor a gyilkosság napján többször is beszéltek telefonon, és együtt mentek be az iskola épületébe. Deme erre azt felelte: „azért féltem, mert ott voltam, és mindent láttam.” Néhány mondattal később viszont azt vallotta, hogy nem tartózkodott abban a helyiségben, amelyikben Takács Józsefet lelőtték. Kun Tamásról azt közölte, hogy „kedves, mackós embernek” ismerte, de a gyilkosság helyszínén „pattogóssá és utasítóvá” vált. Arra a kérdésre, hogy rajtuk kívül lehetett-e más személy a közelben, Deme azt válaszolta, hogy mást nem látott. Ez azért is fontos, mert Kun Tamás továbbra is fenntartja, hogy „egy csuklyás személy” lehetett a gyilkos.

A tárgyalás egyik szünetében megkérdeztük Kun Tamást, hogy két és fél éves hallgatása után tesz-e majd vallomást. Az elsőrendű vádlott határozott igennel felelt. Stieler Magdolna, Kun Tamás kirendelt védője is megerősítette, hogy védence készül a vallomásra, mert a cselekménysor – szerinte – nem egészen úgy történt, ahogyan addig elhangzott. Az ügyvédnő érdeklődésünkre úgy jellemezte Kun Tamást, hogy „nehezen szóra bírható személy”, de azon van, hogy végre megszólaljon.

Kun Tamás a tárgyaláson néhány kérdést intézett Deméhez, például azt, hogy lehetett-e más személy is az iskolában rajtuk kívül. Deme zavartan azt felelte, hogy lehetett… Egy másik kérdés így hangzott: tényleg őt látta-e a gyilkosság helyszínén. Deme azt mondta: „úgy éreztem, te állsz ott”.

A tárgyalást jövő hét kedden folytatják a tanúk meghallgatásával.

Forrás: Csepel.hu

Index: Először beszélt az elsőrendű vádlott a csepeli kettős gyilkosságról

Ártatlanságát hangoztatta büntetőperének csütörtöki tárgyalásán a csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottja, a volt biztonsági őr, akit a gyilkos lövések leadásával vádolnak. K. Tamás, aki korábban megtagadta a vallomástételt, azt bizonygatta: nem zárja ki semmi, hogy egy máig ismeretlen támadó lövöldözött.

Váratlan fordulatot vett a csepeli kettős gyilkosság második napja a Fővárosi Bíróságon. A lassan folydogáló, jobbára eseménytelen tárgyalás hetedik órájában fölemelkedett a padjáról, és szót kért K. Tamás, az elsőrendű vádlott, aki a gyilkosság óta eltelt több mint két évben eddig csupán néhány szűkszavú nyilatkozatot tett, és még a bíróságon is azt mondta kedden: nem kíván se vallomást tenni, se kérdésekre válaszolni.

“Nekem bonyolult ez a sok beszéd”

Az ötvenes éveiben járó egykori biztonsági őrt azzal vádolják, hogy 2009. január 7-én előre kitervelten, aljas indokból lelőtte a a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában az intézményvezetőt, Takács Józsefet és munkatársát, Papp Lászlót. Korábbi, pár szavas nyilatkozataiban K. Tamás csak annyit ismételgetett: ártatlan, nem ő, hanem egy ismeretlen csuklyás támadó a tettes.

Láthatóan meglepte a bírót is, amikor zöld borítójú, újrapapír füzetét szorongatva a kezében kijelentette, hogy ő is szeretne néhány kérdést feltenni társának, a gyilkosságok bűnsegédletével vádolt Deme Gábornak, akinek a vallomásait a nap előző részében kérdések áradatával ízekig boncolta a bíró, az ügyész és az ügyvédek.

“Én nekem bonyolult ez a sok beszéd, kell pár nap, míg lecsapódik” – indokolta K. Tamás, miért várt ilyen soká a megszólalással. Az áldozatok könyörtelen kivégzésével vádolt, tagbaszakadt férfi halkan, már-már az alázotosságig udvariasan beszélt. Elsőként azt kérdezte Demétől, lehetett-e rajtuk kívül más is az iskolában úgy, hogy nem látták őket. Deme erre azt válaszolta: lehetséges. Deme első vallomásaiban még egyértelműen K. Tamást nevezte meg gyilkosnak, de ezt később úgy pontosította: nem látta, ki lőtt, csak később látta K. Tamást kezében a pisztollyal.

Hiányzik az indíték

“Nekem lehetett bármi okom az áldozatokat lelőni?” – folytatta a kérdezést K. Tamás. Maga a bíró, Németh Nándor is rámutatott arra a csütörtöki tárgyaláson, hogy az egész ügy egyik legfontosabb megválaszolatlan kérdése a motivációé, az, hogy miért akarhatta volna az áldozat halálát K. Tamás. A vádirat szerint ugyanis nem K. Tamás, hanem Deme érdekében állt a két ember halála, ő követett el az iskolában olyan gazdasági bűncselekményeket, amelyeknek leleplezésétől tarthatott. Egykori barátja, vádlott-társa kérdésére Deme azt felelte: semmi ilyen okot nem tud.

Deme Gábor (Fotók: Huszti István)

03

Deme nemmel válaszolt arra a kérdésre is, hogy látta-e, ki lőtt. Hozzátette ugyanakkor: ha volt is ott rajtuk kívül még valaki, ő se kijönni, se bemenni nem látott mást. A bűnsegédlettel vádolt volt igazgató korábban azt vallotta: nem mert az arcába nézni a pisztolyos embernek, aki a lövések eldördülése után a lépcső tetejénél állt. K. Tamás ebbe is belekapaszkodott, megkérdezte, lehetségesnek tartja-e Deme, hogy nem is ő volt ott. Deme erre kitérően csak annyit mondott: “akkor hasonló ruhában kellett legyen, mint te”.

Lételméleti sík

“Lehet-e, hogy a valóság, és amit a rendőrök az arcodba ordibáltak, keveredik?” – tette fel az újabb kérdést K. Tamás. A bíró erre gunyorosan közvevágott: “Az lehet-e, hogy én nem is vagyok itt?” Az elsőrendű vádlottat zavarba hozta a közbevetés, szégyenkezve beismerte: nem érti, miről van szó. “Kicsit nekem ez lassabban megy” – mondta.

K. Tamás láthatóan készült a megszólalásra, a büntetőeljárási törvény egyik paragrafusát idézte: “a kétséget kizáróan nem bizonyított tény nem értékelhető a terhelt terhére”. Szerinte amit Deme eddig elmondott, nem bizonyítja kétséget kizáróan az ő bűnösségét. “Elolvastam ezt az egész dolgot, amit ideömlesztettek, vagy 8000 oldal. (…) Én ártatlan vagyok, bíró úr. Úgy látom ezekből az iratokból, hogy az általam elmondottakat támasztják alá” – mondta.

“Nem lőttem le senkit” – jelentette ki. Deme ügyvédje, Ruttner kérésére azt is megismételte: Demének sincs semmi köze a gyilkossághoz. K. Tamás arról is beszélt: bízik a bíróban, meg van győződve arról, hogy “jó kezekben van”. Utalt arra is, hogy később fog még beszélni, csak “szeretne készülgetni”, mert neki “lassabban jár az agya”.

Nem sikerült betömni a logikai lyukakat

Deme Gábor kedden kezdődött meghallgatásának folytatása nem hozott érdemi újdonságot. A bíró ismét szembesítette Demét azzal, hogy ha valóban ártatlan, akkor logikátlanul cselekedett a gyilkosságok után. Deme elvitte az iskolából azt a számítógépet, amelyen a biztonsági kamerák felvételei voltak, és megszabadult a merevlemeztől. A bíró többször is megkérdezte, miért tett így, amikor – ha igazat mond – a felvételek igazolták volna ártatlanságát. Deme újra csak azt ismételgette: össze volt zavarodva, féltette az életét, pánikolt, nem tudott logikusan dönteni.

Ugyanez volt a válasza arra is, miért nem fordult a rendőrséghez a gyilkosságok után, miért ment helyette haza, majd a Tescóba vásárolni ehelyett. Arra sem tudott a bíró számára meggyőző választ adni, miért hazudta először a rendőröknek azt, hogy a merevlemezt a Dunába dobta. Azzal magyarázta a hazugságot, hogy félt, baja lehet abból, ha kiadja a gyilkosra nézve terhelő bizonyítékot. A bíró ezt lesöpörte azzal: nem érti, hogy félhetett Deme K. Tamástól, aki még az iskolában lelőhette volna, de nem tette, hanem elküldte a helyszínről.

Demét újra kérdezték csütörtökön az iskolai gazdasági bűncselekményekről is. A vádlott keddi vallomásában azt állította: nem ő, hanem a meggyilkolt intézményvezető, Takács József és Kosik György, az iskolát üzemeltető alapítvány egyik vezetője állt a pénzügyi visszaélések hátterében, ő csak az utasításaiknak engedelmeskedett. Deme állítása szerint az iskolából elsikkasztott pénzek részben pártfinanszírozási célokat szolgáltak. (Deme és a meggyilkolt intézményvezető is helyi szocialista politikus volt.) Deme azt mondta: két olyan konkrét esetről is tud, amikor MSZP-s pártrendezvényre költötték az iskola pénzét, és az ügyletet Takács utasítátásra neki kellett “lepapíroznia”.

“Mi lesz velem nélküled!”

A másodrendű vádlott azt állította, a gyilkosságot megelőző napokban nemcsak Takács készült feljelentésre ellene pénzügyi visszaélések miatt, hanem ő is gondolkozott azon, hogy feljelenti az intézményvezetőt.

02

Deme egyébként a gazdasági bűncselekmények ügyében elismeri, hogy nem ártatlan, de szerinte nem sikkasztott, csupán “számviteli fegyelem megsértését” követte el. A törvénytelen ügyeletekről szerinte K. Tamás is tudott, részben tőle, másrészt pedig a biztonsági őr maga is feketén kapta a fizetése egy részét. Deme szerint K. Tamást feldühítették a visszaélések, azt tervezgette, hogy kitálal a sajtónak. A bíró rámutatott arra: miért akarta volna K. Tamás leleplezni azokat a visszaéléseket, melyeknek ő maga is haszonélvezője volt. K. Tamás védője megkérdezte Demétől, okiratokkal is tudott-e volna szolgálni a médiának védence a visszaélések bizonyítására. Erre Deme titokzatosan csak annyit felelt: egyelőre nem szeretne válaszolni.

Deme szerint egyébként őt eleinte nagyon jó viszony fűzte Takácshoz, és kapcsolatuk csak a pénzügyek miatt romlott meg. A vádlott többször is hangsúlyozta: amikor a lövések után meglátta a földön fekvő Takács lábát, hangosan kifakadt: “Mi lesz velem nélküled, Józsi!” Ennek az állítólagos kifakadásnak azonban nyoma sincs azon a hangfelvételen, amelyet a gyilkosság előtt, alatt és után forgó, a másik áldozat zsebében megtalált diktafon rögzített. Deme nem tudott magyarázatot adni arra, hogy lehet ez.

A büntetőper a harmadrendű vádlott, a gazdasági bűncselekmények miatt felelősségre vont K. Ildikó és tanúk meghallgatásával folytatódik jövő héten.

Forrás: Index

33 hozzászólás “Podolák, Tóth, Orosz, Szenteczky tudott a sikkasztásról – állítja Deme” bejegyzésre

  1. Királyerdei szerint:

    Lopni és gyilkolni!

    Eltüntetni a bizonyítékot, eltüntetni a tanúkat!

    Mint egy rossz krimiben, csak itt valódi pénz, valódi könyvelés és valódi halott volt.

    Deme Gábor és Kun Tamás az ügyészség szerint azért ment 2009 januárjában a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolába, hogy elvigyék a korábban elsikkasztott 6,4 millió forint valódi és elektronikus iratait, s hidegre tegyék az ügyet felfedő iskolaigazgatót. Hogy végül ki gyilkolt, s ki csak segített, a bíróság talán kideríti.

    Tragikus történet, de alighanem nem egyedi. S ezen még az sem változtat, hogy Deme az MSZP tagja. Rongy embert a leghumánusabb kézimunka szakkörben is találni.

    Az viszont nem mindegy, hogy Deme nem magának lopott.

    Deme a Magyar Szocialista Pártnak lopott.

    Deme Gábor, a csepeli önkormányzat gazdasági bizottságának egykori MSZP-s tagja szocialista hátszéllel lett a Csepel-szigeti iskola gazdasági igazgatója. A jó kádert ejtőernyőztették egy másik posztra – Csepel húsz éven át MSZP-hűbérbirtok volt, úgy is kezelték. Mondta-e a jó Tóth expolgármester vagy a perben név szerint is említett Podolák exképviselő, hogy az iskola kasszájából mostantól folyatni kell a pénzt? Netán feljebbről jött a biztatás, képviselő mellett miniszter is érintett? Bizonyítani az ügyészség dolga, ami már most biztos, milliós patakokban folyt az iskolára szánt pénz az MSZP rendezvényeire.

    Deme a Magyar Szocialista Párt miatt lophatott.

    Azért lophatott, sőt azért kellett lopnia, mert a 2002-től és főleg Gyurcsány hatalomra jutásától működő rendszer logikája ezt diktálta.

    A politikai vezetés a fedést adta, ő intézte a rendőrt és bírót, adott esetben a baráti médiát. A párt és kormány ültette pozícióba a kisebb-nagyobb kádert, akinek aztán fizetnie kellett ezért. Hol a hatalommal való kellő visszaéléssel, hol pályázatok megfelelő elbírálásával, hol önkormányzati vagy állami vagyon átjátszásával. Hol pedig egyszerű lopással, mint Deme esetében. Unalomig ismert Hagyók és Hunvaldok, korrupt tábornokok és államtitkárok, állami benzinkártyával baráti és pártautókat tankoltató kamarai vezetők, egyszerű raktártolvajok. A nagyságrend más, de mindannyian ennek a rablógépezetnek voltak a fogaskerekei.

    Deméék gyilkosságát Gyurcsányék már korábban „elkövették”. 2009-ben Csepelen az is felmerülhetett, hogy a nagyobb bűn, az emberélet kioltása elvonhatja a figyelmet a sikkasztásról. Gyurcsány 2006-ban volt kénytelen lépni: az ország már lényegében csődben, a lebukástól politikai percek választanak el, s még annyi a lopnivaló. Az ő gyilkossága is figyelemelterelés volt. Az antifasiszta kártya abban a helyzetben kevés volt, zsidó ügyet ráadásul a Nyugat sem tűrt volna el. Gyöngyöspatához akkor még hiányoztak a gárdák, a pártszintű szélsőjobb veszélye is csak projektszinten mozgott. Maradt az utcai balhé kiprovokálása, tv-ostrom, kilőtt szem, lángok elől menekülő rendőr, megfélemlített társadalom.

    Nyert három évet. Aztán azért ültette Bajnait 2009-ben a miniszterelnöki székbe, amiért ugyanaz évben Deme visszament az iskolába. Bizonyítékot eltüntetni, immár pánikszerűen, a lebukás tudatában.

    Gyurcsány, Deme, ilyen-olyan szocialista bűnözők. Agyonemlegetett, lassan már a fáradságig ismételt történetek ezek. S mégis le kell írni, újra és újra. Egészen addig, amíg törvényszegést nem követi büntetés, amíg az MSZP élén a 2002–2010 közötti időszak orgazdái ülnek.

    Ha a Mesterházyk, Lendvaik és Szekeres Imrék maradnak avagy Gyurcsány visszaszerzi a pártot, az „egyszeri” MSZP-tag, a magát baloldalinak tekintő aktivista is bűnrészessé válik.

    Bűnrészessé, nemcsak az ország, hanem a baloldal ellen elkövetett újabb politikai gyilkosságban is.
    Máté T. Gyula

  2. Manitu szerint:

    Úgy tűnik, hogy Deme nem kíméli az elftársakat. Nem segítettek neki eleget?

  3. abigél szerint:

    Az ártatlanság vélelmét, mindenkit megilleti, még az elhunytat is, pláne ha az vádolja, aki maga is vád alatt van, súlyos vád alatt.
    Nem bizonyosodott be semmi, csak, az hogy a vád alá helyezett vádol, vádol mindenkit, bizonyítás nélkül! Mert ugye a bizonyíték eltűnt. Ő, aki százszor bebiztosította magát, magnófelvételekkel, most nem találja a bizonyítékokat, minő „véletlen”!
    Ha bebizonyosodik valami, (ami nem lehetséges, mert enyhén szólva is hazudik a vádlott) akkor lehetne megjelentetni, hogy lopott, sikkaszott valaki!
    Senkinek nem tűnt fel, hogy ha eddig midenben hazudott!?

  4. Gordon szerint:

    “Senkinek nem tűnt fel, hogy ha eddig midenben hazudott!?”

    Az MSZP-ben tanulta! 🙂

  5. Gordon szerint:

    Off:

    Röviden válaszoltam Menyhértnek a trolis bejegyzésnél.

  6. abigél szerint:

    Az igaz, hogy ott tanulta, de ráadásul rosszul hazudik, Xarul hazudik, bizonyiték hiányában, most meg akar bosszulni mindenkin, mindent!

  7. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a Faterom, hogy lassan fény derül az alapitványi iskolák körüli zavaros pénzügyekre. Mert ugye sejthető, hogy ez az egész bagázs egy bün banda.
    A demének remélem megjőn az esze és kiadja a magnó felvételeit ami bizonyitékul szolgál a bagázs terhére.
    De hol a lóvé a gyárunk kifosztásából. 🙂

  8. miska72 szerint:

    Ön szerint hogyan követték el a csepeli kettős gyilkosságot?
    Maffia módszerekel!
    csepeli szocialista önkormányzati maffia!

  9. miska72 szerint:

    Ezek a szociaista gerinctelen tetvek tettek nekem is keresztbe!
    Podolák is egy gerinctelen f@sz!

  10. miska72 szerint:

    De hallani fognak még rólam az elvtársak!

  11. "?!" szerint:

    abigél írta ma 17:08-kor:
    “Az ártatlanság vélelmét, mindenkit megilleti, még az elhunytat is, …..
    Nem bizonyosodott be semmi, ….. Mert ugye a bizonyíték eltűnt.”

    Bizony, bizony!
    Az ártatlanság vélelme a jogerős bírósági ítélet kihirdetéséig valóban megillet mindenkit.
    De nem csak Takács Józsefet, hanem még Deme Gábort is!

    Az pedig enyhén szólva is túlzás, hogy a Deme Gábor által elmondottakból “még” nem bizonyosodott be semmi, mert az ügyészség és a bíróság “még” nem cáfolta (azaz elfogadta) Deme vallomásának az áldozat Takács József és a csepeli mszp-s maffia vezérkara tudtával elkövetett pénzügyi szabálytalanságokra vonatkozó részeit!

    Az is elfogult túlzás, hogy Deme mindenben hazudik, mert a Deme állításait igazoló bizonyítékok eltűntek.
    Egyrészt azért, mert a szabálytalanságokra vonatkozó igen sok bizonyíték a bíróság rendelkezésére áll, másrészt azért mert, ha valóban hiányoznak Deme állításait igazoló bizonyítékok, az annak is lehet a következménye, hogy a gyilkosság után végzett rendőrségi nyomozás a szabálytalan pártfinanszírozás kiderítésében ellenérdekelt egész MSZP szoros felügyelete alatt zajlott.
    Nem szabad elfelejteni, hogy a rendőrségi nyomozás időszakában a Deme által megvádolt csepeli mszp-s maffia vezetői közzé tartozott a rendőrséget irányító minisztérium államtitkáraként dolgozó dr. Avarkeszi Dezső is, aki személyesen is érdekelt volt abban, hogy a csepeli mszp-sekre nézve terhelő bizonyítékok eltűnjenek, és Demét magányos sikkasztónak tüntessék fel!

    A fentiekből következik, hogy a bírósági eljárás befejezéséig Takács Józsefet sem lehet makulátlan szentként kezelni, mert több évtizeden keresztül a társaságba nagyon beleillő tagja volt az illegális pártfinanszírozásban érdekelt csepeli mszp-s vezérkarnak.
    Nem véletlenül kapott alpolgármesteri tisztséget az mszp által birtokolt csepeli önkormányzatban, továbbá frakcióvezető-helyettesi tisztséget a csepeli képviselő-testület mszp-s frakciójában, és alapítványvezetői tisztséget az csepeli mszp-sek által létrehozott alapítványban!
    Szerintem Takácsra is Demére igaz az alábbi két közmondás:
    – Könnyű Katit táncba vinni, ha maga is akarja!
    – Aki korpa közzé keveredik azt megeszik a disznók!

  12. abigél szerint:

    Jeniszej szerint:
    A demének remélem megjőn az esze és kiadja a magnó felvételeit ami bizonyitékul szolgál a bagázs terhére.
    -Az a helyzet, hogy a deme aki egy szörnyeget álarcába bujtatott ember, nincs semmi bizonyitéka, csak a szája nagy! Nem segitett senki amikor az kiabálta nagy hangon, hogy vissza akarom kapni a poziciómat! Senki nem segitett neki eltusolni a sikkasztást, hát most bosszút áll, ill. bosszút akar állni, de nincs semmi bizonyitéka!
    NICS BIZONYITÉKA!

  13. "?!" szerint:

    “abigél”!

    Csak nem vagy érintett az alapítványi iskolán keresztül történt pénzügyi visszaélésekben, és ezért akarod elhitetni, hogy ott minden rendben volt és ott csak Deme Gábor követett el szabálytalanságokat?

  14. Tarjányi László szerint:

    A 98-as önkormányzati választásokon indította az MSZP a 03-as körzetben S. Miklóst. Az egyik sátoros választási eseményen az egyik szülő hívta a csepeli vezetőket, gyertek mutatok valamit, fellebentette az egyik sátor oldalát, bent a nevezett képviselőjelölt éppen “fuvoláztatott” egy cigánygyereket. A képviselőjelöltet azonnal lecserélték, később a bíróság is elítélte. Az MSZP Takács Józsefet indította helyette, így annak négy nap alatt kellett újragyűjteni az ajánlásokat. ezt a segítséget hálálta meg Tóth Mihály az alpolgármesteri címmel. Egyenlőre Demét és Kunt gyanúsítják, így Takácsot megilleti az ártatlanság vélelme, lehetnétek tekintettel a családjára. Nem kellene egy elvetemült ember szavainak hitelt adni. Miért kellett megölni Takácsot? Azért mert a jog útján akart járni, ha a vállát rándította volna, mint a többi vezető, aki tudott Deme dolgairól, akkor haja szála sem görbült volna, a magasabb pozíciójú mszp-sek meg elsimíthatták volna a sikkasztást, a mi kutyánk kölyke alapon.

  15. Kérdőjel szerint:

    “?!”-nek.

    Nem, senki nem akarja állítani, hogy a deme követte el a bűncselekményeket. Sőt, ahogy hallottuk igazából a Takács volt a hunyó. Így máris tiszta a kép. Az is biztos, hogy Takács lőtte le Papp Lászlót, és utána magával is végzet, csak hogy demét bajba sodorják. Vagy hogy is van.

  16. Jeniszej szerint:

    abigél!
    Miért reméled, hogy nincs bizonyítéka a kis gömböcnek? Csak nem érintett vagy, mint kérdezik már mások is.
    Csak várd ki a végét!
    Lehet, hogy deme még tartogatja a bizonyítékok feltárását, mert a vádalkuban bízik.
    Szerintem a bandában deme csak az alsó szinteken mozgott. – Csak végre hajtó volt. 🙂

  17. kuku szerint:

    Való világ Mszp-s módra

  18. Démosz szerint:

    Szerintem is, az elvtársak nem igazán mozdultak érte és most meglebegteti hogy mennyit tud.Talán, nagyobb aktivitást mutatnak ezután.Kíváncsian várom a fejleményeket.Bár a fidesz keze is benne lehet, amiért nótázni kezdett ..hamarabb szabadulhat így?Sok variáció azért nincsen.

  19. abigél szerint:

    Én láttam Takács József dokumentumait, a sikkasztásról, tudom kiknek, mutatta be! Ott voltam, amikor deme őrjöngve rohant a folyóson, hogy vissza akarom kapni pozíciómat, mert különben feljelentek mindenkit. Igen őrjöngött, de akkor még saját magát akarta menteni valamilyen formában. Azt hogy Takácsra tereli az összes mocskot, azt csak az ügyvédje tanácsára tette, mert ő a magyar jog szerint hazudhat.
    Deme azért nem tudott, ahova szaladgált semmi bizonyítékot mutatni, (mellesleg nem azért ment azokhoz az „elvtársakhoz”, hogy bizonyítékokat mutogasson, vagy Takács ellen valljon, hanem azért hogy húzzák ki a szarból) mert nem is volt, különben mutatott volna valamit is valakinek!
    A Bíróságon meg tudtom szerint a VÁDIRAT Deme Gábor ellen szól! Egyelőre ő a vádlott, akkor vádaskodjon valaki, ha megszületik VÁDIRAT más ellen! Addig mindenkit megillet az ártatlanság. Demét már vádolják, ha más valakit is vádolni fognak, akkor acsarkodjanak, addig, ne. Sok családot tesznek tönkre így! Arra nem, gondolnak, hogy a végén amikor kiderül, hogy mindaz hazugság, nem fog szalagcikk lenni, hogyan mossák le utólag a mocskot? Egy kis türelem kéne, ha bár tudom, hogy két év után nehéz, de várják már ki a végét!

  20. abigél szerint:

    U.i.: Az újságok címein sem az áll, hogy TJ sikkasztott, hanem, hogy deme mit dadogott a bíróságon! És aki ott volt, láthatta, hallhatta, hogy a Bíró és az Ügyész igencsak kemény, és nem hisz demének!
    Ja és az is biztos, hogy nem álltak ki Takács mellett, az elvtársai, barátai, hogy el akarták mismásolni, hogy a deme a mi kutyánk nem kiálthatjuk ki vétkesnek, el kell csitítani. Hát nem sikerült és most őket is belekeverte! De ők legalább élnek, ha kiálltak volna Takács mellett, ha két lábbal rugták volna seggbe demét, Lacika és Jóska még most is élne. Hát így nézzenek az „elvtársak” a tükörbe, ha tudnak!

  21. csaba péter szerint:

    Ngyven év elöttről ismerem néhai Takács Józsefet , dolgoztam vele eleget , hogy mi a véleményem róla az egy dolog .
    Azt azonban tudom és hiszem , hogy a halottnak is van becsülete , és ugyanúgy joga van hozzá ha már igazsága nem lehet.
    Nyilván nem itt , hanem a nyilvánosság elött , ki kell állni a becsületéért azoknak akik ebben illetékesek . Most , és nem évek múlva.

  22. kispajtás szerint:

    Ki kell, hogy derüljön, hogy Orosz milyen erős szálakat tartott a kezében és miként mozgatta azokat, milyen okozati összefüggésben voltak a bekövetkezett tragédiával.
    Remélhetően méltó módon kerül pont a “fényes csepeli karrerjének” a végére!

  23. Gepetto szerint:

    Sajnálom az áldozatokat és kifejezem őszinte részvétemet irántuk. De; -Tény, hogy az “elvtársak” egymást gyilkolták, most pedig a halottak emlékét is meggyalázzák, az élők pedig egymást a szarba tapossák, csakhogy magukat mentsék. Ez ám a virtus, MSZP virtus: -a’ la; Vörös Csepel módra! Jól kifőzték! Csakhogy ám, most meg is kell enni a főztjüket! Jó étvágyat, remélem megfekszi a gyomrukat! [ IGEN! IGEN! MEGCSINÁLTÁK! ]

  24. újságíró szerint:

    Kedves Abigél!

    Azt írta “És aki ott volt, láthatta, hallhatta, hogy a Bíró és az Ügyész igencsak kemény, és nem hisz demének!”

    Háát, ha ezt Ön így érzi, de én másképpen látom. A bíró úr valóban kemény, de teljesen pártatlan, őneki a dolga mindenre rákérdezni, de túlzás kijelenteni, hogy a bíró úr nem hinne neki.

    Az ügyész pedig egyáltalán nem kemény, sőt ő a leggyengébb láncszem. Ruttner doktor sokkal markánsabb, s eddig nem tudták csőbe húzni a kérdésekkel (pedig fél órán át kérdezgették Demét egy tescós szatyorról).

    Deme ellen eddig csak az szól, hogy nincs magyarázat arra, hogy miért vitte el a gépet és miért vezette először a Dunához a rendőröket. De Kun Tamás is (a per fénypontjaként) felvilágosította a bírót, hogy csak teljes erejű bizonyítékot vehet figyelembe a bíró. Tehát feltételezésekre ítéletet nem lehet alapítani.

    Itt az izgalmas a 2. fok lesz. Kun egyelőre hazudik, de annyira egyszerű ember, hogy nem tud hazudni rendesen. Ezért nem vállalja a kérdésekre a válaszadást, mert a 3. kérdés után már lebukna. De másodfokon meg fog el fogja mondani az igazat. Az ügyvédje mondta nekem, hogy most arra várnak, hogy első fokon Ruttner felmentesse Demét, majd ezzel a felbujtó kiesett, így bukott az előre kiterveltség és az aljas indok, így pedig emberölés alapesete áll fenn, a minősített eset helyett. Persze így is fog kapni kun 20 évet, de ha a jelenlegi vád alapján ítélnék el, akkor tuti életfogytiglan.

  25. abigél szerint:

    újságíró szerint
    Háát, ha ezt Ön így érzi, de én másképpen látom. A bíró úr valóban kemény, de teljesen pártatlan, őneki a dolga mindenre rákérdezni, de túlzás kijelenteni, hogy a bíró úr nem hinne neki.
    Köszönöm a kiigazitást, a Biró vonatkozásában, aki pártatlan és annak is kell lennie!
    És egyetértek a második bekezdésével.

  26. Démosz szerint:

    Azért ne felejtsük el hogy a mai napig, valaki a szervert őrzi.Ha ő meg lenne…tisztábban látnánk.De ő lehet az adu-ász az ügyben, szerintem.Egy biztos ,ő szabadlábon van, köztünk él,mozog és igen veszélyes is lehet mert arctalan..bárki lehet .

  27. Jeniszej szerint:

    A faterom szerint is a titkokat rejtő szerver biztonságban van. Csak úgy sokkosan, ösztönösen jól elrejtette az egyik gyanúsított a gyilkos mészárosok közül. Lapul a szerencsétlen szerver valahol. “Őrzi a titkot. Deme még ha “beledöglik is nagy sokáig fogja őrizni a titkot
    Biztosra veszi a Faterom, hogy a kis gömböc, ha már nagyon szoros leessz, körülötte a vád szorítása ki fogja szolgáltatni a bíróságnak. Most egyelőre „konspirál,” mert ez a vérében van.

  28. "?!" szerint:

    “abigél”-től tegnap 21:55-kor azt kérdeztem, hogy
    “Csak nem vagy érintett az alapítványi iskolán keresztül történt pénzügyi visszaélésekben, és ezért akarod elhitetni, hogy ott minden rendben volt és ott csak Deme Gábor követett el szabálytalanságokat?”.

    “abigél” a fenti kérdésemre nem válaszolt, de a ma 07:05-kor megjelent alábbi írásában elkotyogta, Ő is abba a csapatba tartozik, amely csapatnak a tagjai abban érdekeltek, hogy az alapítványi iskolán keresztül elkövetett törvénybe ütköző pártfinanszírozást és szabálytalan pénzfelhasználást a bíróság egy magányos sikkasztó cselekményének minősítse, és a maffia tagjai mindent megúszhassanak!

    “Én láttam Takács József dokumentumait a sikkasztásról, tudom kiknek, mutatta be! Ott voltam, amikor Deme őrjöngve rohant a folyóson, hogy vissza akarom kapni pozíciómat, mert különben feljelentek mindenkit. Igen őrjöngött, de akkor még saját magát akarta menteni valamilyen formában.”

    “abigél”!
    Az világos, hogy Deme most is saját magát akarja megmenteni.
    Az viszont csak ezután fog kiderülni, hogy Te kiket akarsz megmenteni!

  29. abigél szerint:

    “?!” szerint:
    2011. május 06., péntek – 18:20
    “abigél”-től tegnap 21:55-kor azt kérdeztem, hogy
    “Csak nem vagy érintett az alapítványi iskolán keresztül történt pénzügyi visszaélésekben, és ezért akarod elhitetni, hogy ott minden rendben volt és ott csak Deme Gábor követett el szabálytalanságokat?”.
    Hát most válszolok, nem vagyok érintett az iskola ügyeiben, sem sehol. A lelkemet az igazságérzetemet sérti a deme féle ügy! Azon a folyoson nem csak én voltam elég nagy az a Hivatal, és elég sokan tudtak a deme nagyratörö terveiről.
    Ja és nem szeretnék reagálni több hozzászólásodra, védd csak demét, az csak téged minősit!
    Erre sem fogok reagálni!

  30. Jeniszej szerint:

    Duma, duma – meskete. 😛

  31. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Sunyi mszp-és csepeli maffia ez az egész gyilkossági ügy, kéz a kézben ment itt a lopok, sikkasztok, csalok, hazudok, gyilkolok ! Több politikus is benne van rendesen, az ügyben, őket a rendőrség kihallgatta, hisz a szálak hozzájuk is vezetnek: pl. Császár úr, Podolák úr ?? Remélhetőleg egyszer megtudjuk az igazságot, vagy soha ???

  32. eperke szerint:

    Azt nem tudom, hogy hogyan, de a Demének erősen “benne van a keze” az biztos, még a szeme sem áll jól. Szemrebbenés nélkül hazudik. Szegény Takács Józsi bácsi és szegény Papp tanár úr !!!!!

  33. […] volt, és akit társtettesként ítéltek életfogytiglani börtönre – heteken keresztül járták a csepeli MSZP vezetőségét Deme sikkasztási ügyével. Takács József rendkívüli módon felháborodott azon, hogy Deme a […]

Itt lehet hozzászólni !