Wass Albertre emlékeztek

csepel.hu

Ma reggel a 113 éve született erdélyi költőfejedelemre, Wass Albertre emlékezett meg Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek.

Az író eredetileg fából készült emlékművét 2008-ban közadakozásból, a Királyerdei Plébánia udvarán avatták fel. 2020-ban az emlékművet önkormányzatunk megújította és időtállóvá tette, és az egyházzal egyetértésben közterületre helyezte ki.

csepel.hu

6 hozzászólás “Wass Albertre emlékeztek” bejegyzésre

 1. Horváth János szerint:

  Mi a f…m ez. Kék túra, hogy minden évben végig járjátok?

 2. kormánypárti szerint:

  Komolyan aggódom érted, János.

 3. Horváth János szerint:

  Az a te bajod!

 4. Nagyapó szerint:

  “Kék túra”? Kocsmáról kocsmára? De ennek mi köze egy író-költőhöz? Semmi, de jó kamuzás!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 5. PáLoS TReND szerint:

  WASS ALBERT SZELLEME MA is EPÉT KÖPTET a MAGYARGYŰLÖLŐ GYERMEK és ISTENGYILKOS PARAZITÁKKAL!!!
  ÚJRA a MAGYAR BELÜGYBE UGATNAK a SZEMITA 3-as ÜGYNÖK “VIZES-TÁL SIMON” KORTÁRS LELKI TERRORISTÁI!!!
  MIKÖZBEN a HÉBER-BÉRENC (K)ÁDER JÁNOS SZOKÁSÁHOZ HÍVEN MÁRIS az IDEGEN CIONISTÁK ÉRDEKEINEK TESZ ELEGET!!!
  KÜLÖN KIEMELVE a MAGYARORSZÁGI POLITIKUSBŰNÖZŐK HOLOKAUSZT IPARÁNAK ÉLŐSKÖDŐIT, AKIK EGYTŐL EGYIG HAZAÁRULÓK!!!…- és az ORSZÁGUNKRA LEGVESZÉLYESEBB BELSŐ ELLENSÉGEK!!!
  UGYANIS a NÁCI-VADÁSZ GÉN-KORCSOK MINDENÁRON MEG AKARJÁK TILTANI, HOGY a MAGYAR HAZAFISÁG LEGKARAKTERESEBB ÍRÓ GÉNIUSZÁRA EMLÉKEZHESSÜNK!!!

  A Simon Wiesenthal Központ nem csupán idős egykori nemzetiszocialistákat üldöz, hanem azt is meg kívánja határozni, hogy a gójoknak kire szabad emlékeznie és kire nem.

  A megélhetési náci-vadászok a napokban kifogásolták, hogy a New York-i Magyar Házban Wass Albert-emlékestet kívántak rendezni.
  Szerintük ugyanis a nagy magyar író „antiszemita” és „náci kollaboráns”, akiről nem szabad még csak megemlékezni sem.

  Az alábbiakban a Simon Wiesenthal Terrorista Központ weboldalán február 17-én megjelent tájékoztató olvasható.

  Wiesenthal Terrorista Központ: töröljék a programot, amely dicsőíti a magyar antiszemita írót és második világháborús kollaboránst „Wass egy olyan személy, akit nem magasztalni, hanem elítélni kell”.
  A New York-i Magyar Házban a héten esedékes – „Wass Albertet ünneplik, akit a hírhedt állítólagos holokauszt-túlélő és történelemhamisító, Randolph Brahama plagizáló “professzor” – hírhedt antiszemitának tart, aki együttműködött a magyar fasiszta rezsimmel a második világháború idején”.
  Wass, aki megkapta a vaskereszt kitüntetést, elmenekült a nácikkal együtt a háború végén.
  Írásai minden nagyobb neonáci weboldalon olvashatók.
  „Noha a magyar kormány tagadta, hogy bármiféle köze lenne a programhoz, az a tény, hogy Magyarország tölti majd be a Nemzetközi Holokauszt Emlékezet Szövetség (IHRA) soros elnökei tisztségét, még fontosabbá teszi a magyar kormány számára, hogy hivatalosan is elhatárolódjon annak az írónak bármiféle dicsőítésétől, aki oly szorosan kötődött az antiszemitizmushoz és az európai zsidóság üldözéséhez a holokauszt idején” – közölte Weitzman, aki az IHRA-nak azt a bizottságát vezeti, amely az antiszemitizmussal és a holokauszt tagadásával foglalkozik.
  „Ez egy jó alkalom Magyarország számára, hogy erőteljesen demonstrálja: teljes mértékben azonosul az IHRA céljaival, és leleplezi azokat a szándékos erőfeszítéseket, amelyek mentegetik, vagy jelentéktelen színben tüntetik fel a holokauszt következményeit vagy annak legfontosabb elemeit, beleértve a kollaboránsokat és a náci Németország szövetségeseit” – szögezte le Weitzman.
  További információkért lépjen kapcsolatba a Terrorista Központ Public Relations Osztályával telefonon (310.553.9036), vagy a Facebookon (www.facebook.com/simonwiesenthalcenter), vagy kövesse a legfrissebb híreket a Twitteren (@simonwiesenthal)
  A Simon Wiesenthal Terrorista Központ az egyik legnagyobb nemzetközi zsidógyűlölet és cionista likvidáló szervezet, több mint négyszázezer potenciális holokauszt bűnözővel!!!
  A központ egy nem kormányzati zsidó diktátor maffia, amely nemzetközi intézmények manipulálását végzi, mint például az ENSZ, az UNESCO, az OSCE, az Európa Tanács, az OAS és a Latin-Amerikai Parlament.
  (Perge Ottó nyomán MATT és Bomba)

 6. zsák krumpli szerint:

  Azért írta a nevét dupla v-vel, hogy az erdélyi szászok nehogy f-fel ejtsék a nevét! 😉

Itt lehet hozzászólni !