Újabb MSZP-s videó: törvényt sértett Bangóné és a HVG

Csepel.info, HVG

Bangóné és Takács Krisztián az eset után a Fidesz irodájánál

Kénytelen volt helyreigazítást közzétenni a HVG, miután a bíróság is megállapította, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóval és Takács Krisztiánnal közösen törvényt sértettek, amikor a politikusok videóját közzétették – derül ki a lap egyik gondosan eldugott cikkéből.

A személyiségi jogok és a törvények állítólagosan nagy barátainak a helyreigazításhoz 15 hónap és egy bírósági ítélet kellett.

Nem ez az első videóbotránya a szélsőségesen elfogult ellenzéki HVG-nek. Leghírhedtebb az az MSZP-s videójuk volt, amikor eljátszották, hogy fideszesek csalják el az országgyűlési választásokat. A szintén szélsőségesen elfogult ellenzéki 444 utána azt állította: csak azért hitték el a nyilvánvalóan eljátszott jelenet “valódiságát”, mert mindenki azt akarta, hogy igaz legyen.

Betörtek a Fidesz és az önkormányzat irodáiba

A 2019-es önkormányzati választási kampány idején MSZP-s politikusok, Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János betörtek a csepeli Fidesz irodájába, Takács Krisztián pedig az önkormányzatban a kabinet dolgozóinak irodaépületébe.

Azt akarták a betöréssel igazolni, hogy a Fidesz lejárató szórólapokat terjeszt. Ám egyetlen ilyen szórólapot sem találtak. Közben Takács Krisztián minősíthetetlen módon szidalmazta, patkányozta és követte az önkormányzat egyik dolgozóját, amit videón is rögzített majd közzétett – ezt vette át Bangóné és a HVG is.

Más kérdés, hogy az MSZP-s politikusok tucatnyi lejárató szórólapot jelentettek meg azokban a hetekben, így érthetetlen miért esett nekik ennyire rosszul, hogy ezt más – akár politikai ellenfelük – szintén megtehette volna. Még ha nem is tette meg.

Az alábbiakban a HVG helyreigazítását olvashatják:

Helyreigazítás

A Fővárosi Törvényszék az alábbiak közlésére kötelezte lapunkat.

Az ellenzéki polgármester-jelöltet lejárató szórólap miatt “nyomoztak” szocialista politikusok a 2019-es önkormányzati választás napján. Ennek során Bangóné Borbély Ildikó a csepeli Fidesz irodába ment be, míg Takács Krisztián jelölt Borbély Lénárd polgármester akkori kabinetfőnökét, Samna Gábor Hánit próbálta számon kérni az utcán és a Polgármesteri Hivatalban követve.

Az ezekről készült felvételeket Bangóné Borbély Ildikó a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta, a hvg.hu pedig az esetről beszámolva beágyazta azt, melyen Samna Gábor Háni szerepelt.

Samna a felvétel felhasználása miatt bírósághoz fordult, amely megállapította, a hvg.hu megsértette a képmáshoz és hangfelvételhez fűződő személyiségi jogait azzal, hogy a felvétel közléséhez nem kérte hozzájárulását illetve tudomása és engedélye nélkül tette be a hírbe.

A bíróság ennek elismerésén túl kötelezte a hvg.hu-t arra, hogy a felvételt a cikkből távolítsa el, melynek szintén eleget tettünk. (HVG)

Csepel.info

8 hozzászólás “Újabb MSZP-s videó: törvényt sértett Bangóné és a HVG” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Ennek mi a hírértéke?

  2. admin szerint:

    Annak, hogy törvényt sértett az MSZP és a HVG? Semmi. Ez mindkét esetben normális.

  3. kismiska szerint:

    Akkor most mennyi lett az arány az ellenzéki és a lakájmédia helyreigazítási pereiben?
    Még mindig tutira a KESMA lapok vezetnek…

  4. zsák krumpli szerint:

    Az 5-ös számú tagkönyv tulajdonosa, Bayer Zsolt a mai napig nem fizette meg a jogerősen megítélt 300 ezer forint + kamatok sérelmi díjat Hadházy Ákosnak!

  5. kormánypárti szerint:

    Azok után, amit Hadházy a szomszédjával művelt, én is úgy gondolom, hogy nem érdemel sérelmi díjat.

  6. kismiska szerint:

    kormánypárti#Erre gondolsz?:
    “A Magyar Idők egy másik pert is elveszített. A bíróság kimondta, valótlanul híresztelte a lap, hogy Hadházy fürdőszobája felújításakor elzárta a vizet s ezzel megszüntette szomszédja vízvételi lehetőségét..”
    A Magyar Időknek a kamu állításokat tartalmazó cikkek miatt sérelemdíjat kell fizetnie Hadházynak és a testvérének.”

  7. kormánypárti szerint:

    Na igen. Tudniillik aki állít valamit, annak kell alátámasztani az állítás valódiságát. Azt, hogy korábban el volt zárva a víz, utólag elég nehéz bizonyítani. Ennyibe tudott belekötni Hadházy okos ügyvédje. Undorító dolog, amit az idős kisnyugdíjas szomszédjával csinált. Isten nyugosztalja Acsádi urat, a temetése is belekerülhetett ennyibe. Hadházynak semmi nem jár!

  8. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Ha visszaolvasod magad, rájössz, hogy bizonyíték nélkül állítottál valamit.

Itt lehet hozzászólni !