Továbbra sincs válasz a baloldal nagy rejtélyére: öt éve tűnt el az MSZP-s Sápi Attila

Öt éve, hogy nyomtalanul eltűnt Sápi Attila, az MSZP zuglói önkormányzati képviselője, aki azóta sem került elő. A baloldal nagy rejtélyére tehát továbbra sincs válasz, így csak találgatni lehet arról, mi történt Sápival. Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke bízik abban, hogy hamarosan kiderül, mi történt.

Borbély Ádám közösségi oldalán közzétett posztjában emlékezett meg az MSZP-s önkormányzati képviselő eltűnéséről.

A baloldali összefogás pártjai nem nyugodhatnak bele, hogy az ügy a mai napig nem oldódott meg, mivel előbb-utóbb a közös múlton is osztozniuk kell. 

– fogalmazott titokzatosan a kormánypárti politikus, aki egyúttal felelevenítette, egyes beszámolók szerint mit mondott Sápi közvetlenül az eltűnése előtt. “Nem hagyhatjuk, hogy a Vas megyei zűrös ügyek Zuglóban folytatódjanak és az eltűnés ennyi év távlatából is hosszan elnyúló árnyékot vessen kerületünk közéletére. Bízunk benne, hogy hamarosan kiderülhet, mi történt 2016. január 5-én” – tette hozzá a szocialisták Vas megyei ügyeire utalva.

Borbély Ádám egyúttal azt kérte, ha valakinek érdemi információja van az ügyben, mihamarabb forduljon a nyomozó hatósághoz.

A Magyar Nemzet mai cikkében azt valószínűsítette, hogy Sápi “vélhetően már nincs az élők sorában”. A lap kiemelte, hogy a szocialista politikust a BRFK továbbra is eltűntként keresi. A férfit a hatóságok a körözési törvény alapján 2106. január 5-ig biztosan keresni fogják, ha addig nem kerül elő élve vagy holtan.

Mint írták, az eltűnésekor 43 éves szocialista politikus őrző-védő cége klasszikus körbetartozós lenyúlás részese volt; a céget Sápi eltűnése után az adóhatóság felszámolta és törölte a cégjegyzékből. Kiderült, hogy a Toro Security System Vagyonvédelmi Kft. legalább 176 millió forint kárt okozott az államnak. Azt, hogy ez a pénz végül kinél, kiknél landolt, nem sikerült megállapítani. Az indíték így adott, ennyi pénzért vagy éppen azért, hogy ne tudja elárulni a körbetartozási lánc szervezőjét, haszonélvezőjét, megölhették.

Nem mellékes körülmény, hogy a baloldali politikust megfenyegethették és meg is verték, mielőtt nyoma veszett. Sápi egyébként a zuglói alapszervezetet vaskézzel irányító Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő személyes felfedezettjeként lett kerületi képviselő.

Forrás: Origo

11 hozzászólás “Továbbra sincs válasz a baloldal nagy rejtélyére: öt éve tűnt el az MSZP-s Sápi Attila” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Van egy olyan érzésem, hogy a jelenleg 48 éves férfi 2106-ban már kevés eséllyel kerül elő élve…nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig tart az eltűnt személyek körözése.

  2. Nagyapó szerint:

    Aggódom Legény Zsolt egészségéért!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. kormánypárti szerint:

    Én is. Mire kiengedik a tömlöcből, nem fogja tudni, Legénynek vagy Leánynak hívják e. Talán a jelenlegi neve addigra már csak a Legénykori neve lesz. 😀

  4. Horváth János szerint:

    Na látja! Az izsáki polgármesterért, aki lenyúlta az eus pénzből épített túristaházat, már nem
    kell aggódnia!

  5. kormánypárti szerint:

    Kicsit több kegyelettel lehetnél!
    Izsák egy pár ezres lélekszámú kisváros. Ilyen helyen a helyi politikusok személye többet nyom a latba, mint a pártlógó. A választás idején folyamatban volt ellene a büntetőeljárás, mégis megválasztotték polgármesternek. A választók döntését illik tiszteletben tartani, ők vannak helyben, ők ismerik a helyi viszonyokat, sajátosságokat.

  6. zsák krumpli szerint:

    “Kiderült, hogy a Toro Security System Vagyonvédelmi Kft. legalább 176 millió forint kárt okozott az államnak. Azt, hogy ez a pénz végül kinél, kiknél landolt, nem sikerült megállapítani.”

    Kinél? Hát Joszip Totnál és Kaya Ibrahimnál!

  7. kerdes szerint:

    “A választók döntését illik tiszteletben tartani, ők vannak helyben, ők ismerik a helyi viszonyokat, sajátosságokat.”

    Vagyis ismerik a nagygazdát, akivel jobban kell lenni, mert ha nem……….

  8. kormánypárti szerint:

    Feltételezem, hogy a szavazás ott is titkos volt, tehát az embereknek nem volt félnivalójuk. Tudtommal a vadászház támogatása visszafizetésre került. A polgármester halálának oka nem nyilvános, csak annyi infó van, hogy tragikus hirtelenséggel történt. Horváth János előhozakodhatna a cserdi csoda esetével is, ahol százmilliók tűntek el…

  9. Horváth János szerint:

    Itt már megállapították a simlit, remélem ott is kiderül az igazság! Egyébként szerinted
    rendben van az a mentalitás, hogy ha lebukunk, legfeljebb kifizetjük? Az ABC-ben egy kifliért
    meghurcolnak. A választásról volt egy riport, az emberek legtöbbje nem akart nyilatkozni, aki
    megszólalt, az olyan dolgokért dicsérte, ami egyébként hivatali kötelessége. Nyalogathatták a madzagot, a mézesbödönt meg elrakta ez a jó ember. Egy ilyen országot sikerült a Fidesznek
    összehozni!

  10. kormánypárti szerint:

    Nem kend rá a Fideszre! A kunbajai polgármester (független) azt hiszem a ’90-es évek olajszőkítési ügyeiben vett részt, lecsukták, leülte, majd ismét megválasztották, ma is ő a település első embere. Már amikor letartóztatták, közfelháborodás volt a faluban. A mai magyar mentalitás: lopjál még és fogd rá a Fideszre! A Kádár-rendszerben szándékosan engedték lopni a melósokat, ez volt a módi. Ezt örököltük.

  11. Horváth János szerint:

    Független, a Fidesz-KDNP támogatásával lett polgármester, beütöd a keresőbe és már meg is
    van! Nem én vagyok a felelős azért, mert büntetett előéletű, vagy orgiázó polgármestereket
    támogat a Fidesz. Egy akolból valók? Ki tudja?

Itt lehet hozzászólni !