Koronavírus: addig marad a tesztbusz, amíg szükséges

Csepel.info

Ahogy arról beszámoltunk, sokan élnek a lehetőséggel, hogy a Csepeli Piac mellett kialakított mobil szűrőállomáson végezzék el rajtuk a koronavírus-tesztet.

Információink szerint a szűrőbusz egyelőre marad a helyszínen, így a betegeket a következő napokban is fogadják 9-16 óra között. Úgy tudjuk, hogy a tesztállomás addig marad Csepelen, amíg szükség van rá. A házhoz érkező csepeli tesztelőket máris jelentősen tehermentesítette az itt folyó munka, de most már más, szomszédos kerületekből és az agglomerációból is érkezhetnek könnyebb állapotú betegek. A piacra járók közül ugyanakkor többen tiltakoztak: sokallják, hogy a betegek miatt nem mindig lehet a közelben parkolni, így akár percekkel is meghosszabbodhat a bevásárlás. 

Nem is Magyarországon élnénk, ha a koronavírusos betegeken segítő mobil tesztállomást egyöntetűen elfogadnák és támogatnák az emberek.

A tiltakozókat zavarja, hogy esetenként nő a bevásárlás ideje, szerintük a helyszínt a piac helyett más bevásárlóhelyek, például a Tesco vagy a Csepel Plaza parkolójában, esetleg a Kis-Duna parton kellett volna megoldani. Más kérdés, hogy ezek a parkolók javarészt már nem az önkormányzat tulajdonában vannak.

A Csepeli Piac melletti helyszínnek ráadásul nyomós oka van. Itt van a szakorvosi rendelő mellett, ahonnan szükség esetén az orvosi segítség érkezhet, itt van a mentőállomás is, harmadrészt pedig a mentőállomás internetes hálózata: azt használják ugyanis az adatforgalomhoz

– értesült a Csepel.info.

A szűrőbuszhoz azok jöhetnek, akiknek már igényelte a háziorvosuk a tesztet, és el tudnak vezetni idáig, vagy van sofőr, aki elhozza őket.

Közösségi közlekedéssel a tesztre érkezőknek tilos utazniuk.

Miután a betegek bejelentkeznek, az adatok ellenőrzése után egy gyorstesztet végeznek rajtuk, aminek tíz-húsz percen belül van eredménye. Mivel betegekről van szó, amennyiben negatív a kevésbé érzékeny gyorsteszt, elvégeznek egy rendes PCR-tesztet is, amelynek sokkal nagyobb az érzékenysége – viszont ennek eredményére legalább egy napot várni kell.

Az egyik csepeli közösségi oldalon hamis hírt osztottak meg a tesztekről, azt állítva, hogy az elvégzett tesztek fele sem lett pozitív a szűrés során. A valóságban a pozitív tesztek aránya sokkal magasabb, a gyorsteszt ugyanis – ahogy említettük – nem mutatja ki minden esetben a betegséget, míg a később eredményt adó PCR teszt sokkal megbízhatóbb.

Csepel.info

17 hozzászólás “Koronavírus: addig marad a tesztbusz, amíg szükséges” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    A piac miatt a legforgalmasabb hely. Tényleg ez volt a legideálisabb választás? Ki ellenőrzi, hogy bkvéznak vagy autóznak? Igaz a cél, minél nagyobb átfertőzöttség!
    Ott van a gimnázium udvara, valamelyest elszeparáltabb és a piaci árusok kedélyét sem borzolták volna fel!

  2. admin szerint:

    “A Csepeli Piac melletti helyszínnek ráadásul nyomós oka van. Itt van a szakorvosi rendelő mellett, ahonnan szükség esetén az orvosi segítség érkezhet, itt van a mentőállomás is, harmadrészt pedig a mentőállomás internetes hálózata: azt használják ugyanis az adatforgalomhoz.”

    Betke szerint rendőrnek kellene mennie minden tesztelő után?

  3. concept szerint:

    Ahoz képest hogy a múlt héten milyen sorban állás volt,ma délelőtt 10.45 körül összesen 1 db autós várt tesztelésre.

  4. Betke szerint:

    Admin, a gimi udvara pár tíz méter, ott van a csarnok is, nem kell a hidegben ácsorogni, az adatokat pedig nem táskában hordozzák!
    Jut eszembe, mikor lesz a nagy felújítás a gimnáziumban? Több milliárdot intézett N. Sz. Több mint 2 éve bezárt egy lélek nem dolgozik benne!

  5. Rutnai Péter szerint:

    Tettek egy olyat ami a.csepeliek érdeke. ( miköze az önkormányzatnak a hosszabitáshoz) Minden esetre öröm a kerület lakóinak.

  6. Tóth kati szerint:

    Az egyik fővárosi idősotthon lakói és dolgozói 90százalékban covid fertőzött.Közülük 4 beteg már elhunyt.Kretén Karácsony vizsgálódik.Mi van kretén az általad emlegetett szűrésekkel?Ilyenkor miért nem üvöltözik az a görcs párttársad a szabó timea a parlamentben,hogy emberek életével játszik a Karácsony?Férgek vagytok kreténkarácsony a legundorítóbb fajtából.

  7. Horváth János szerint:

    Egy órával ezelőtt sorban álltak az autók a piac melletti úton, ezzel az áruszállításnak
    befellegzett.

  8. Tóth kati szerint:

    Látom horváth elvtinek is a pyrkolás a lényeg.

  9. Horváth János szerint:

    Ki írt itt parkolásról?

  10. Azt szeretném kérdezni, hogy akinek a gyorstesztje pozitív lett, az fog-e kapni az eeszt felületen bármilyen értesítést ennek eredményéről? A háziorvos ugyanis ezt várja, de múlt hét csütürtöki tesztekről még nincs írásos visszaigazolás.

  11. kormánypárti szerint:

    Az emberek nem akarnak meghalni! Miközben emberek halnak meg, Horváth az áruszállításért aggódik. Így gondolkodik egy ballib kommentelő!

  12. Gary Ridgway szerint:

    Kedves Ildikó!
    8 hónapja tart a ragály és Te még ilyen kérdésekkel gyötrődsz? Hová lett ez a társadalom? 😫
    Ez meg egy politikai site, ha nem jött volna le. 😁

  13. Horváth János szerint:

    Figyelj, te Bangóné keresztgyereke!
    Csak a hülyeséget nem bírom, meg persze a hülyéket, de hát mint a példád mutatja azok
    is vannak.

  14. POCZ NAGY IMRE szerint:

    Érdeklődni szeretnék a teszt áráról! És a teszt menetéröl!

    Köszönöm a választ!

  15. Gyula szerint:

    Üdv!
    Meddig van itt a busz, ha itt van még egyáltalán?
    Köszönöm!

  16. Varga Istvánné szerint:

    Itt van még a szűrőbusz a csepeli piactérnél!? Válaszát előre is köszönöm.

Itt lehet hozzászólni !