Ő volt az eruropéer, aki Bécsben gyilkolt

888

Egy Bécsben született és felnőtt albán származású iszlamista volt a hétfő esti terrortámadás során lelőtt támadó – állította Twitter-üzenetben Florian Klenk, a Falter című osztrák hetilap főszerkesztője, akinek értesüléseit röviddel ezelőtt Karl Nehemmer osztrák belügyminiszter is megerősítette.

Kurtin S. a neve, 2000-ben született, 20 éves, Bécsben született és nőtt fel, és albán gyökerekkel rendelkezik.

Szülei Észak-Macedóniából származnak”

– közölte a nyilvánossággal a bécsi lap főszerkesztője, aki szerint a 20 éves férfi második generációs migránsként radikalizálódhatott, mert szülei nem kerültek a hatóságok látókörébe, Kurtint viszont már korábban is figyelte a titkosszolgálat.

Egyike volt annak a 90 osztrák iszlamistának, akiket az alkotmányvédelmi hivatal figyelt, mert Szíriába akartak utazni. Júliusban megakadályozták ebben. A rendőrség azonban nem feltételezte, hogy terrortámadást tervez Bécsben.”

Röviddel ezelőtt Karl Nehammer megerősítette akz APA-nak:

20 éves, észak-macedón gyökerekkel rendelkező, és terrorszervezethez tartozás miatt bűnügyi nyilvántartásban szereplő férfit lőttek le a bécsi terrortámadás során.

A belügyminiszter hozzátette:

az elkövető ismerősei között nagyszabású ellenőrzés-sorozatba kezdtek, 15 házkutatást hajtottak végre, és több embert letartóztattak.

Forrás: 888

 

4 hozzászólás “Ő volt az eruropéer, aki Bécsben gyilkolt” bejegyzésre

 1. kormánypárti szerint:

  Kivégezni!!!

 2. Nagyapó szerint:

  És mi szeretnénk ezeket a balkáni mohamedánokat az EU-ban? 😀

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 3. kormánypárti szerint:

  A vérükben van a terrorizmusra való hajlam, született gyilkológépek. Gondoljunk csak bele, ha valamelyik iszlamista lassan ölő mérget tesz a gyros alapanyagba, akkor több száz embert megölhet pár óra leforgása alatt. Mert a sok igénytelen proli ezt zabálja!

 4. Hozzászóló szerint:

  A szarházinak nincs is orra!

Itt lehet hozzászólni !