Gyűjtik a tapasztalatokat a 152-es és a 71-es buszjáratok összekötéséről

Csepeli Hírmondó

Fotó: BPO-537 a(z) magyar Wikipédia projektből

A BKK Zrt. innovatív megoldásként, a XXI. kerületi önkormányzattal együttműködve, a 152-es és a 71-es autóbuszvonal körjárati jellegű összekötésével bővítette Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közötti közvetlen eljutási lehetőségeket októberben, egyelőre tesztjelleggel – közölte érdeklődésünkre a BKK Zrt. kommunikációs osztálya.

Az új szolgáltatás fogadtatásáról a BKK Zrt. jelenleg is gyűjti a tesztüzem tapasztalatait, utasszámlálást és kikérdezést végez a vonalakon. Az őszi és téli időszakban az új vonalhálózatról a BKK a honlapján társadalmi egyeztetést tart. A tapasztalatok és a beérkezett észrevételek alapján jövő év tavaszán a csepeli önkormányzat bevonásával véglegesítik a hálózatot.

A 152-es és a 71-es buszjáratok módosítását a csepeli önkormányzat tavalyi beruházása tette lehetővé, amikor a kerület önerőből és kormányzati támogatásból megépítette a Királyerdő utat. A szakemberek szerint a járatok összekapcsolásával Csepelen belül harántirányú kapcsolat jöhet létre, így például a Kis-Duna-part térsége közvetlenül elérhetővé válik, többek között a Szent László utcai lakótelep térségéből is.

A szakemberek javaslata az, hogy kétirányú körjáratot vezessenek be, amelynek tesztüzeme október elején indult. A tesztelés időszaka alatt tapasztalatokat gyűjtenek a kihasználtság és a lakossági visszajelzések alapján. A járat véglegesítését megelőzően az önkormányzat is kikéri a csepeliek véleményét arról, mennyire elégedettek az új körjárattal, illetve mennyire látják hasznosnak annak állandósítását.

Forrás: Csepeli Hírmondó

Itt lehet hozzászólni !