Lerántják a leplet Zámbó Jimmy titokzatos haláláról?

Stop.hu, Csepel.info

Jimmy

Lehet, hogy meglepő fordulatot vesz Zámbó Jimmy kilenc évvel ezelőtti, tragikus halálának ügye? Az egyetlen szemtanú ugyanis jelen lesz a januári gálán, amit a Király testvérei évente megrendeznek.

Hulé Éva könyvet is írt a népszerű énekes tragikus haláláról, Árpy pedig bízik benne, hogy a kötetben megfogalmazott rejtély hamarosan a boltokba kerül – a halálos fenyegetés ellenére is. Az írás jelenleg egy ügyvéd széfjében várja, hogy napvilágot lásson.

“2010. január 23-án ismét óriási gálával emlékezünk testvérem munkásságára, közel ötven Jimmy-díjas művész és számtalan pályatárs részvételével. Szervezés alatt van egy óriási meglepetés is, azonban ez egyelőre maradjon titok” – nyilatkozta Árpy, majd elárulta: testvére halálának egyetlen szemtanúja is jelen lesz a gálán.

“Jimmy halálának pontos körülményeit csupán egyetlen ember ismeri: Hulé Éva, aki könyvet is írt a tragédiáról. Eddig nem adta ki a művet, mivel halálosan megfenyegették. Jelenleg egy ügyvéd széfjében van az anyag, de Éva ígérte: még életében fény derül az igazságra. A mai napig nem tudjuk, hogyan halt meg a testvérünk” – tette hozzá.

Jimmy először Edit asszonyra fogta a fegyvert

Kilenc év után először beszélt a napokban Zámbó Jimmy haláláról az énekes özvegye. Zámbó Edit a Blikknek elmondta: a szerencsétlenség úgy történt, hogy Jimmy elővette a fegyverét, hogy megmutassa, mekkorát szól.

Kétszer lőtt, aztán kivette a tárat, és a csőben maradt töltényt is kiejtette. A feleség megijedt, amikor ezek után ráfogta a fegyvert. Ezért, hogy megnyugtassa őt, Jimmy a saját fejéhez szorította a csövet, és meghúzta a ravaszt. A padlóra rogyott; Zámbó Edit először azt hitte, csak tréfál, de aztán meglátta a vértócsát – mesélte.

Később a nyomozók elmagyarázták, hogyan maradhatott plusz töltény a pisztolyban, amit az énekes nem vett észre. Zámbó Edit azt mondja: sokáig képtelen volt felidézni a történteket, de nyugodt a lelkiismerete. Megtörtént a tragédia, hiába próbálta megakadályozni – mondta.

Forrás: Stop.hu, Index

Jimmy halálával kapcsolatos korábbi cikkek:

Zámbó Jimmyt meggyilkolták: bizonyítékot ígér a család

Jimmy rejtélyes tragédiája

17 hozzászólás “Lerántják a leplet Zámbó Jimmy titokzatos haláláról?” bejegyzésre

  1. Csepel-sziget szerint:

    Vajon kinek áll érdekében, hogy ne derüljön ki… hmmm?

  2. zed szerint:

    Kiegészítések az előző Jimmy-topikban feltárt összefüggésekhez:

    Zámbó Imre nevelt fia, Veréb Zsolt nyilatkozata (a döglött ügyes nyomozó feltehetően Kovács Lajos):
    “A médiából tudtam meg, hogy bár nem hivatalosan, de megvádoltak gyilkossággal. Aztán a döglött ügyek osztályáról megkeresett egy nyomozó. Félóráig beszélgettünk, nem hivatalosan. Elmondtam: amikor felhívott az egyik rokon, hogy Jimmy meghalt, azt hittem, ez rossz vicc. Nem voltam ott, amikor meghalt. A nyomozó kérdezte, beülnék-e poligráfba. Igen, mondtam. Szerintem az olajügyekhez kellenek a nagy nevek, ezért vagyok most bent, és ezért kerültem a címlapokra. Pedig kis porszem vagyok ebben. Nagyon fájt, hogy szeretteim nélkül kellett eltöltenem az ünnepnapokat.”
    http://www.origo.hu/itthon/20020121jimmy.html

    Csüllög azt állította, nincsenek politikai kapcsolatai:
    “Beperelte Kármán Irént a kecskeméti maffiaper néven elhíresült ügyben elítélt Csüllög Zsigmond. A pert az újságírónő egyik korábbi, televíziós kijelentése miatt indította a férfi, aki évek óta börtönben van. Kármán Irén egy televízióműsorban azt mondta ugyanis, hogy Csüllög az Orbán-kormány idején nyolcvanötmillió forintot szerzett a Széchenyi alapból, a kormánytagokkal való személyes ismeretségei révén.

    Gál Péter, Kármán Irén ügyvédje a szerdán, a peres eljárás első napján azt mondta, hogy a fél éve készült keresetet csak előző nap kapta meg, így nem is tudja, valójában miről van szó. A személyes meghallgatáson kiderült, hogy nem is illetékes a Csepeli bíróság, Kármán Irén ugyanis nem arra a lakcímre van bejelentve, ahová az iratok érkeztek.

    A felperes Csüllög Zsigmondot a börtönből két gépfegyveres kommandós kísérte fel a meghallgatást vezető bírónőhöz. Csüllög ügyvédje, Retteghy István a tárgyalás után azt mondta, védence azért perelte be Kármán Irént, mert egy korábbi tévéadásban Csüllög szerint valótlanságokat állított, személyi összefonódásokat sejtetett ügyfele és az Orbán kormány között. Az ügyvéd szerint Csüllög még az igénylés előtt eladta H-Build-részvényeit, és nem is ismert fideszes politikusokat. Az ügyvéd szerint egyébként Csüllög csak legfeljebb a tévéből ismerte Orbán Viktort.”
    http://www.hirszerzo.hu/cikk.legfeljebb_a_tevebol_ismerte_orban_viktort_a_karman_irent_perlo_maffiozo.46746.html

    A rágalmazási per kimenetele első fokon:
    “Mint mondta, Kármán Irén Csüllög nevét valóban bűncselekménnyel hozta összefüggésbe, ám ez nem volt valótlan tény. „Az újságírói szabadsághoz tartozik, hogy az újságíró egyes tényekből következtetéseket von le” – magyarázta. A bírónő hangsúlyozta: Csüllögnek ugyan valóban megszűnt a jogviszonya vissza nem térítendő állami támogatást elnyert cégben, de az megállapítható, hogy a pályázat előkészülete már jóval előbb megkezdődött, márpedig akkor még a férfi jelentős befolyással bíró részvényese volt a társaságnak, így tudnia kellett a hitelfelvételről. Csüllög Zsigmond az ítélet ellen fellebbez, így másodfokra kerül az ügy.”
    http://hvg.hu/itthon/20080711_karman_iren_csullog_zsigmond.aspx

    A másodfok eredménye:
    “Az Energol-ügyben és a kecskeméti maffiaperben is elítélt vádló Kármán azon kijelentéseit kifogásolta, amelyek arra vonatkoztak, hogy a Fidesz-kormányzás utolsó időszakában maffia-csoportoknak osztottak pénzt. Így támogatáshoz jutott a H-Build, amelyben korábban Csüllög is érdekelt volt. A cég 87,5 millió forinthoz jutott a Széchenyi-programból egy szállodaépítésre, amely sosem valósult meg.

    A bíróság álláspontja szerint – mint arról a hvg.hu-t Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla titkára tájékoztatta – a fenti két fórumon kifejtett nézetek, illetve a Kármán Irén részéről elhangzott mondatok becsület csorbítására nem alkalmasak, nyilvánvaló valótlanságot nem tartalmaznak. A bíróság ez alapján a rágalmazás vétségét nem látta megállapíthatónak, így a vádlottat az ellene nagy nyilvánosság előtt, folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétsége miatt emelt vád alól felmentette.”
    http://hvg.hu/itthon/20090319_karman_iren_ragalmazas_felmentes.aspx

  3. zed szerint:

    Szerintem Kovács Lajosnak jó szimata van. A szervezett bűnözés és a politika összefonódása állhat Zámbó-ügy hátterében, amelynek a szálai egészen az akkori miniszterelnökig érhetnek. Ha akkor kiderült volna az igazság, az akár a kormány bukásához is vezethetett volna. Az özvegy valószínűleg a fiát védi, ami érthető. Nem véletlen, hogy a másik szemtanú a választások közeledtével tálal ki, ugyanakkor nem csak ez az oka, hogy ennyi idő elteltével fedi fel az igazságot, az eltelt idő alatt ugyanis már elévültek a hatóság félrevezetése és a hamis tanúzás bűncselekményei.

  4. kispajtás szerint:

    Vágó Imréné rendörkapitányt Jimmy halála utáni zűrzavarban – ugyanúgy, mint Császár Mihályt a kettős gyilkosságot követően – indoklás nélkül leváltották.
    Hmm…, mi folyik itt Csepelen, a rendőrség tudtával???

  5. kispajtás szerint:

    zed:
    Nocsak, ismered a szervezett bűnözés és a politikai összefonódás fogalmát?
    A rendőrségnek vajon miről volt – van tudomása? Ja, hogy az igazodási pont a Kennedy gyilkosság? Hát, remélem annyit nem kell várni, hogy fény derüljön az elmúlt évtized véres/vörös gaztetteire!!!

  6. balszélső szerint:

    Valami nem kerek. Végig hallgattam a szemtanú verzióját. A Blikkben nyilatkozó özvegy pedig egy jelen lévő barátról is szól.
    Ha visszagondolok rá, 9 évvel ezelőtt a pletyka híradó egy közismert politikus figurát említett.
    Ki volt jelen és miért titkosították az ügyet? Kinek az érdekét szolgálják vele a hatóságok?
    A választások eredményét aligha ez az ügy befolyásolja.

  7. obama szerint:

    Kispajtás!
    Tudtommal Vágónét nem váltották le, hanem saját kérésére ment nyugdíjba 2004-ben, és vett át egy biztonsági céget, s vezeti ma is, a Jimmy eset pedig 2001 januárjában volt!!!!! Erről egyébként a Csepel újságban is lehetett olvasni!

  8. zed szerint:

    Zámbó Imre a’90-es években a Bíró Zoltán MDF-alapító és Pozsgay Imre által életre hívott Nemzeti Demokrata Szövetség (NDSZ) képviselőjelöltje volt. Nem hallgatható el az sem, hogy a balesetes Schmuck Andor -aki sajnos sokat ártott az MSZP hitelének- volt a személyi menedzsere. A sikerhez kevés a tehetség. Ha a közismert énekes nem kötődött volna ezer szállal a politikához, nem juthatott volna fel a csúcsra, és népszerűség híján nem nyílik meg a pénzcsap sem. Azonban semmit nem adnak ingyen…
    Érdemes elgondolkodni azon, vajon hogyan került kapcsolatba Jimmy nevelt fia, Veréb Zsolt olajmaffiózókkal. Csikós József nyugalmazott BM ezredes is véletlenül került az Energol Rt. élére? A H-Build Rt. pusztán a Széchenyi-hitel pályázatot elbíráló döntnökök hibájából jutott 90 milliós állami támogatáshoz?

  9. kispajtás szerint:

    ” A nőszervezetet Vágó Imréné egykori csepeli rendőrkapitány szervezi. Vágónéról már Jimmy halála után közismertté vált, hogy a Zámbó-család közeli barátja, aki az énekes halálának vizsgálata után távozott posztjáról.”

    A rendvédelem állami szervei és az In-Kal közötti összefonódásra mindazonáltal a magáncéghez átigazolt egykori egyenruhás vezetők személye a legnyilvánvalóbb példa. A vállalkozás szakmai főigazgatója 2003 óta Vágó Imréné (született Kucserka Mária): a hetvenes, nyolcvanas évek válogatott gerelyhajítója az Újpesti Dózsában került kapcsolatba a rendőrséggel, majd 1993-ban a szervezet csepeli kapitánya lett, mely minőségében Zámbó Imre énekes vitatott körülmények közepette bekövetkezett halálakor vált közszereplővé.

    Vágó Imréné a budapesti zavargások idején a következőképpen nyilatkozott a Klubrádióban, amikor a riporter a szélsőséges csoportok szervezkedéseiről kérdezte.

    Vágó Imréné a budapesti zavargások idején a következőképpen nyilatkozott a Klubrádióban, amikor a riporter a szélsőséges csoportok szervezkedéseiről kérdezte:
    -“Rendőrként dolgoztam korábban, nekem több olyan kapcsolatom volt, mondjam azt, hogy informátorom, aki időnként ellátott információval. Egy ilyen forrásból jött, illetve nem csak egyből jöttek ezek az információk” – vallotta meg a cég főigazgatója, hogy a rendőrségnél kiépített kapcsolati hálóját olykor bizony magánvállalkozóként is használja.

  10. Vágóné szerint:

    kispajtás!
    Nevem is adom a hozzászóláshoz, nem úgy mint TE!
    Kissé pontatlanok az információid, tegyük helyre!
    Jimmy sajnálatos halála 2001 január 02.-án következett be. Soha nem tagadtam, hogy jó barátságban voltam Vele és Edittel.
    A halállal kapcsolatos vizsgálatot a BRFK, majd az ORFK folytatta le, majd 2001 első félévében le is zárták. (ha kiváncsi vagy a hiteles dokumentumokra, szakértői véleményekre, olvasd el a könyvem, minden dokumentumot megtalálsz benne)
    Nem a Jimmy ügy miatt kértem a nyugállományba helyezésem 2003. szeptemberében, hanem mert egy nagyon jó ajánlatot kaptam az In-Kal-tól, miután a cég vezetője, gyermekkori jó barátom meghalt.
    Nem a Jimmy ügy miatt lettem közszereplő, hanem mint rendőrkapitány 1994. február 01-től.
    A volt informátoraimról meg annyit, hogy a személyes ismeretséget nem tagadtam meg soha, ha hozzám szóltak meghallgattam, ha kérdeztek válaszoltam a saját nevemen, nevemben, arról nem én tehetek, hogy mással nem hajlandóak szóba állni.
    Ha van kérdésed tőlem kérdezz, ne fikciókkal dobálózz, vagy hiteltelen, pontatlan “bulvár” anyagot használj!
    Üdvözlettel: Vágóné

  11. kispajtás szerint:

    Kedves Vágóné!

    Köszönöm, hogy megtisztelt válaszával és bár szűk körben, de mégis a nyilvánosság előtt tisztázta a sajtó bulváros megnyilvánulásait! Tisztában vagyok vele, hogy az Ön hajdani munkájának szoros része volt a bizalom, akár a beosztottjairól, akár az állampolgárokról volt szó. A közelmúlt eseményei kapcsán pedig kérem ne csodálkozzék azon, hogy a kerület egykori és jelenlegi vezetóivel kapcsolatban külónféle hírek kapnak szárnyra. Ennek a kerületnek a lakosai többet érdemelnének annál, mintsem azt érezzék, hogy valami nagyon nincs rendben a környezetükben és ha valakinek a hitelességét veszni látják, akkor azért ne az állampolgárokat hibáztassa, hanem lássa be kérem, hogy a felelős, vezető pozícióban lévők azok, akiknek a ténykedése teret enged a bizalmatlanságnak, a rossz lakossági közérzetnek.

    Üdvözlettel:
    kispajtás

    Ui.: Ha közszereplő lennék, érezve a biztonságot, én is adnám a nevem, de Ön megtudhatja, ha kíváncsi rá.

  12. csepeli szerint:

    Kíváncsi vagyok, hány bőrt lehet még lehúzni Zámbó Jimmy halálának sztorijáról. Már könyvet írt róla a fia, a testőre, a volt szerelme, most könyvet ad ki róla Vágóné, és mint a cikkben olvashatjuk, Hulé Éva is írói babérokra tör. Van még jelentkező?

  13. obama szerint:

    Csepeli! Ha már a nagy igazságosztó szerepét veszed magadra, akkor legyél pontos: Vágóné már írt könyvet a Jimmy-ügyről, mégpedig az eset után egy évvel, A negyedik lövés címmel. Keress rá a neten, megtalálod.

  14. Szigethalmi szerint:

    Az érdekelne, ha Vágóné a lakásban volt és Hullé Éva nem, miért van a történet 10 év után másként tálalva?Mi történt ott valójában?

  15. damil szerint:

    Hulé Éva vallomása igaz és Vágóné eltűnése összefügg a Jimmy-üggyel…
    Ezt csepelen mindenki tudja!
    De lassan már az egész országban is..

  16. Carella szerint:

    Tisztelt Marika!
    Én csak annyit fűznék a dologhoz, hogy annak az egy valakinek akiről most nem szólok nagy ostobaság volt ország világ előtt kamerába hazudni mert egy szakember ezt egyből látja hogy nem mondott igazat. Mindketten tudjuk ki az. Üdvözlettel Carella Scarry

Itt lehet hozzászólni !