Ismét a gyermekeké a csepeli kalózhajós játszótér!

Csepel.info

Hétfőn délután ismét megnyitott a csepeli “kalózhajós játszótér”. A szakemberek még a karantén elején nézték át a nagy terheléssel működő játszóterek berendezéseit, játszóeszközeit, és döntöttek a javításokról. Ez esetben a hajótestet és több más fából készült játszóeszközt újítottak fel, kezeltek le, festettek újra.

A csepeli kalózhajós játszótér minden eszköze egyedi kézműves munka. Ez volt az első, ahová Budáról, Pestről és a Csepel-Sziget más településeiről is eljártak azok, akik szeretik az igényes és szép játszótereket – no meg a hajózást. Ez az első olyan játszótér is, amit egy alkalommal kisebbfajta forradalommal – kerítésmászással – nyitottak meg a szülők, akik nem akartak várni a hivatalos kapunyitásig. A játszóteret egyszer már már bővítette az önkormányzat, akkor egy “kalózfalu” épült a hajó mellett.

Szerencsére Csepel az elmúlt években két újabb “szuper-játszótérrel” és egy KRESZ parkkal is gazdagodott. A Rákóczi Kert, a KRESZ park és a közelmúltban átadott Tejút park is rendkívül népszerűek. A legtöbb látogatót megnyitása óta a Rákóczi Kert fogadja, amely a kisgyermekes családoknak, a fiataloknak, a sportos életmódot kedvelőknek és az idősebb korosztályoknak egyszerre nyújt lehetőséget az aktív pihenésre, kikapcsolódásra.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !