“Csepel ne legyen a következő években újra Budapest mostohagyereke”

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester előterjesztést nyújtott be a Fővárosi Közgyűlés június 24-i ülésén annak érdekében, hogy azok a fővárosi útszakaszok, amelyek felújításáról korábban volt már döntés, és amelyeket Karácsony Gergely a veszélyhelyzetben egyszemélyi döntéshozóként, politikai alapon kihúzott a listáról, azok kerüljenek vissza – értesült a Csepel.hu.

A polgármester kezdeményezi, hogy „Csepel ne legyen a következő években újra Budapest mostohagyereke, és a főpolgármester változtassa meg az egyéni döntését. Újuljon meg a Táncsics Mihály utca, a Szent László utca, a Védgát utca és a Szállítók útja. Ezekről ugyanis már döntött korábban a Közgyűlés.”

Mint ismeretes, Karácsony Gergely a főváros 2020 és 2023 közötti útfelújítási programját úgy módosította, hogy erről semmiféle egyeztetést nem folytatott az érintettekkel. Ennek következtében már kivitelezés előtt álló, a szükséges engedélyekkel rendelkező beruházások maradnak el négy, nem baloldali vezetésű kerületben. Ráadásul Csepelen nemcsak egyetlen fővárosi út felújítását sem végzi el a fővárosi önkormányzat, hanem leállítják és visszavonják a HÉV végállomásához tervezett P+R parkoló megépítését is. Csepelen a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása marad el. Mindegyik utca kiviteli tervvel és engedélyekkel rendelkezik. A Táncsics Mihály utcára a fedezet is rendelkezésre áll. Szintén leállítják két másik kerülettel közösen elnyert 2,4 milliárd forintos bicikliút-fejlesztést is. Ebből az összegből Csepelen 840 millió forint értékű kerékpáros-hálózat épült volna meg.

Csepel.hu

35 hozzászólás ““Csepel ne legyen a következő években újra Budapest mostohagyereke”” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Még mindig várjuk a korrekt beszámolót a pénzügyekről. Az idei és jövő évi költségvetésről…
    Nektek nem kell ezt a módszert választani, egyszerűen csak tapsoltok…
    https://hirklikk.hu/kozelet/kivonult-a-pecsi-fidesz-az-onkormanyzatokat-sujto-kormanyzati-elvonasok-elleni-szavazasrol/365618/

  2. Dr Obaidi Subhanullah szerint:

    Nem értem egyes politikusokat, az útépítési projektek szerintem Májusban végbe mentek, s miért a Csepelt érintő, Csepelt szebbé és módernizálttá tevő törekvések már 30 éve késnek, késeltetik! Talán még mindig * Vörösöknek* tekintik és tartanak tőlük, mint annak idején a pártállam tartott a 100 ezres munkástömegtől?!

  3. bhu szerint:

    Ne csináljunk már úgy, mintha idáig nem az lett volna. Annak ellenére nem kapott lófaszt sem, hogy itt lakik Németh Szilárd Úr.
    Csak egy büdös nagy stadiont:)

  4. Qqriq szerint:

    Nagy öröm látni, hogy ‘pl’ képes használni a másolás+beillesztés funkciókat. Máskor kevésbé szokott sziporkázni ha hivatkozást kéne megadni. 😀
    A csepeli lakosokat a Gyulán lakó Szabó Szabolcs képviseli. Amióta gyurcsányiék vannak nyeregben, mintha nem bírálná a főváros vezetését, csak a kormánykritika maradt a régi. Nahát ilyet…

  5. Nagyapó szerint:

    A Főváros bevétele 2019-ben 983 milliárd Ft, ebből a kerületeké 386 milliárd Ft. Ugyanez 2020-ban 1.049 milliárd Ft, ebből a kerületeké 415 milliárd Ft!
    Miről beszélnek Vigyoriék??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Ha az ember látná az elvonási tüneteket is, az lenne a tiszta.

  7. pl szerint:

    Noétól ne várj ilyet. Csak hazudni tud. Nyilván tisztában van vele, hogy néz ki egy költségvetés, v tervezet… Tudja, h annak van kiadási és bevételi oldala. Aztán vannak sorok, melyet össze lehetne vetni az előző és a következő évekkel… Tudja azt is, h vannak kötelező feladatok, melyeket az önkorinak kötelezően fedeznie kell. Tudja azt is h folyamatosan emelkednek a bérköltségek, van infláció… Mivel a kötelezőkkel nincs mit tenni, így egyéb helyeken kell spórolni… Mivel az idei nyilván nem lezárt év, a jövő évi meg tervezgetés alatt van, a kormány elvételei (az idei meg a jövő évi) meg szinte biztosak, Noé hazudozása helyett hinnék inkább Karácsonynak.
    De van nekünk egy kukurikúnk, majd az elmagyarázza, amilyen hülye…

  8. Happy szerint:

    Kukurikú!
    Szabó Szabolcs nem Gyulán lakik. Itt lakik Csepelen. Ha nagyon bele akarunk menni, hogy ki hol született akkor a fidesz meg van sértődve mert a polgi román, a helyettes meg szolnoki születésű.
    Na erről ennyit!

  9. Qqriq szerint:

    Ha Szabó nem Gyulán lakik, akkor viszont bűnöző, mivel közokirat-hamisítást valósít meg (valótlan lakcímadattal rendelkezik) valamint csalást is elkövet, mivel közpénzből bérel lakást (amit azért tehet meg mert hivatalosan vidéken él). Szabó azonban nem ellensége önmagának, így nincsen más választása, mint azt állítani, hogy Gyulán él, akkor is, ha esetleg már évek óta nem járt a szülővárosában. Mindössze két alternatíva létezik:
    1) Szabó egy bűnöző.
    2) Szabó gyulai lakos.
    Ilyen egyszerű a történet.

  10. csak úgy szerint:

    Kakaska!

    Azért a bűnöző egy kicsit erős.

    Csepelen azokból sok van, büntetés nélkül. – De mit mond a wiki ?!

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyar_b%C5%B1n%C3%B6z%C5%91k

    Ebbe a kategóriába azok a magyar nemzetiségű és/vagy magyarországi állampolgárságú vagy tartózkodású személyek sorolhatók,

    akiket szabályosan, törvényesen, jogerősen és véglegesen elítéltek valamilyen súlyos bűncselekményért vagy kevésbé súlyos, de jelentős bűncselekményért, ….

    Akkor ez szerintem rágalmazás!

  11. tothrobert szerint:

    Én egyszer találkoztam Szabó Szabolccsal Csepelen személyesen, gyalog jött a Hollandi úton és előre köszönt.
    Németh Szilárddal is találkoztam egyszer, ő ledudált a Corvin-csomópontban.

  12. Ábel Attila szerint:

    Szabó hivatalosan gyulai lakos, de a sétányokon él albérletben. Vagyis nem itt szavaz, nem itt adózik: nyilván ezért támogatta azt is hogy újabb hajléktalanszálló legyen a központban. Neki nem kell eladni a lakását, így neki nem fog milliókkkal kevesebbet érni…

  13. csepeli kerdező szerint:

    Ábel Attila,
    Szabó mi után kellene, hogy fizessen adót a XXI kerület részére?
    Mert mint magánszemély, ha nincs gépkocsija, akkor a helyi önkormányzat felé nem kell semmilyen adót fizetnie.
    Ön egyébként milyen és mennyi adót fizet a XXI kerület részére? És Ön mennyibe kerül a XXI kerületi adófizetőknek? Ugyebár van a havi fizetése, és az Önkormányzat tartja fenn és tankolja a Skodáját….

  14. kismiska szerint:

    Qqriq#Azért utánanézhetnél hogy egy parlamenti képviselő teljesen legálisan rendelkezhet vidéki állandó bejelentett lakcímmel amikor is jár neki a lakhatási támogatás Bp-i albérletre vagy akár szállodai szobára is.
    Némelyik képviselő(fideszes is)azt is megjátssza hogy bár az ország több városában és Bp.-is van ingatlana mégis a legtávolabbit jelöli meg lakhelyeként hogy az miatt felvehesse a lakhatási támogatást és a nagyobb üzemanyag térítést is.
    Csak persze azt nem illik felemlegetni,csak azt ha egy ellenzéki képviselő egy 40éves panelben albérlő…

  15. pl szerint:

    “Vagyis nem itt szavaz, nem itt adózik”
    Ez mennyivel tisztességesebben hangzik, mint az h nem itt adózik, de itt (is) szavaz…

  16. Qqriq szerint:

    kismiska!
    Bocs, de nem járok utána. Ha te állítasz valamit, akkor a te feladatod alátámasztani az állításodat konkrétumokkal. Nyilvános jogszabályokban és különféle parlamenti szabályzatokban le van fektetve, hogy mi az, ami megillet egy országgyűlési képviselőt, milyen járandóságokra jogosult. Légy szíves konkrétan megjelölni ezeket! Elvárom, hogy a joggal visszaélve nyerészkedő fideszes képviselőket is szíveskedjél nevesíteni.

    Szabó egy kozmopolita szemléletű világpolgár, akinek nincsenek csepeli gyökerei, csepeli kötődése (ahogyan Bagónénak sem). Ha Szabó a következő választások alkalmával nem szerez mandátumot, valószínűleg szépen a vállára veszi a batyuját és továbbáll. Akinek itt van az otthona, a családja, a barátai, ide fűzik az emlékei, az tudja csak igazán mit jelent a lokálpatrióta értelemben vett hazaszeretet, ami egy egészséges önzéssel is együtt jár, mert értékeli és megbecsüli azt, amije van, ami az övé. Szabó mindenféle szívfájdalom nélkül idegeneket hozna ide, migrik és csövesek tömkelegét telepítené be, ha lehetősége nyílna rá, és azt sem bánná, ha Csepel sétálóutcáján tartanának rendszeresen melegfelvonulásokat.

  17. pl szerint:

    sok sikert, kismiska… 🙂 🙂 🙂

  18. George szerint:

    Borbély és nevelőapja miért nem csináltatta meg, mert ez akkor is szar volt! Csak az a fa…a Kossuth Lajos utca és a kerékpársáv! Csillagtelep meg fejlődik!(Dakotában) Gratula a narancsos “gyerekeknek”!

  19. robi szerint:

    Lehet, hogy Ábel Attila kezében a Szabó-kérdés megoldásának a kulcsa?

    Javaslom, 2020-ban szerezze meg a csepeli FIDESZ támogatását, hogy őt indítsák el Szabó ellen.

    Amennyiben elődje két vereségét követően legyőzi a gyulai állandó címmel rendelkező, a szavazók által egyénileg kétszer megválasztott képviselőt, akkor többé nem érdekel senkit, hogy az hová fizeti adóját.

    Hajrá!!!

  20. Betke szerint:

    Azért jó lenne nem belemenni, hogy ki hol lakik, tartózkodik, adózik, szavaz! A végén még kiderülnek a turpisságok!

  21. Nagyapó szerint:

    Az eetásak az ülepüket földhöz verik örömükben, hogy Vigyori kiszúr Csepel lakosságával. Így aztán nem a cikkben felvetett témáról beszélnek, hanem másról írogatnak. Jó szoclib szokás!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. pl szerint:

    Már megint hazudsz te gané Noé! Ti örültök Budapest és Magyarország kifosztásának. Egy szavatok nincs ellene…

  23. Happy szerint:

    “Nem itt szavaz nem itt adózik”

    Na régen röhögtem már ilyen jót!
    😀

    Ennek k..ra semmi értelme. Apropó, úgy látom Ábelka semmibe veszi a választók akaratát. Csak így tovább.
    Neked is leáldozik egyszer, pláne úgy, hogy egyéniben a kutya nem szavazott rád.

  24. Qqriq szerint:

    Szabó Békés megyében adózik valamint ott szerepeltetik a választói névjegyzékben is, mivel ott található a lakóhelye. A lakcímnyilvántartásról szóló törvény alapján “A polgár lakóhelye: annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él.” A lakóhely megváltozásának a tényét a beköltözést vagy a kiköltözést követő három munkanapon belül szükséges bejelenteni (lakcímbejelentés). Adózás szempontjából azért nem mindegy, hogy kinek hol van a lakcíme, mert az adóstatisztika módszertana egy adott településen vagy régióban lévő (ott lakóhellyel illetve székhellyel rendelkező) adózók befizetéseit összegzi mint hozzáadott értéket. Ennek az adatnak az állami újraelosztásban van szerepe, mert ha egy régió többet adózik, akkor joggal várhatja el, hogy többet kapjon vissza a központi költségvetésből. A helyi képviselők, politikusok az adóstatisztikai számokra hivatkoznak, amikor az általuk képviselt lakosság érdekében lépnek fel.

  25. kerdes szerint:

    Qqriq: Ez nem túl meggyőző, sőt…. Ha valaki albérletben él, és a tulajdonos nem engedélyezi az állandó lakcím bejelentését, akkor mit tehet?

  26. Qqriq szerint:

    A tulajtól nem szükséges engedélyt kérni, a lakásbérleti szerződést és a tulajdoni lapot kell bemutatni a bejelentkezéshez. Az egyik dokumentum a szállásadó tulajdonjogát igazolja, míg a másik a ráutaló magatartás (szállásadás) tényét.

  27. Horváth János szerint:

    El vagy tájolva. A lakásbérleti szerződésben pontosan rögzíteni kell a bérlet feltételeit, amibe
    a bejelentkezés módja is beletartozik. A visszaélések elkerülése végett épp ezért nem adják
    ki bárkinek a teljes tulajdoni lapot. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az ingatlan esetle-
    ges értékesítése esetén az oda állandó lakcímmel rendelkező bérlőnek is lakást kellene bizto-
    sítani.

  28. Qqriq szerint:

    WTF?! Jajj…
    A tulajdoni lap nyilvános okirat (a társasházi alapító okirat, SZMSZ valóban nem azok). A földhivatalban bárki kikérheti a hiteles másolatot, ha megfizeti az eljárási díjat. A lakcímbejelentés törvényi kötelezettség, nem választás kérdése. A tulajnak nincsen joga megtagadni, hogy a bérlője eleget tegyen az állampolgári kötelességének. A törvénnyel ellentétes szerződési passzus (amely alapján pl. a bérlő nem jelentkezhet be az adott ingatlanba) automatikusan érvénytelennek minősül, mivel a lakcímtörvény szerint a polgárnak nem lehetősége, hanem kötelessége bejelentenie a lakcímét, vagyis annak a lakásnak a címét, amelyben él. A bérleti szerződés igazolja, hogy jogszerűen, a tulajdonos tudtával és hozzájárulásával lakik a lakásban.

  29. Horváth János szerint:

    Majd kinövöd, vagy sem.

  30. Horváth János szerint:

    Majd kinövöd, vagy sem.
    Illetve még valami, akkor a Fidesz eszerint jelentett be több száz szavazót, néhol még a
    temető ravatalozójába is?

  31. Qqriq szerint:

    János! Tudod a temetők kapuja föle az van írva: “FELTÁMADUNK”. Ez az új népesedési program. 😉

  32. kerdes szerint:

    “A tulajtól nem szükséges engedélyt kérni” :-))))))

  33. kormánypárti szerint:

    “Mikor nincs szükség a szállásadó aláírására a lakcímbejelentő lapon?

    – ha a szállásadó személyesen megjelenik veled az okmányirodában;
    – Ha a szállásadó elektronikus úton járul hozzá ahhoz, hogy bejelentkezz az ingatlanba;
    – ha közokirattal (például bíróság ítélet vagy közjegyző által kiállított okirattal), vagy ún. teljes bizonyító erejű magánokirattal (ügyvéd által ellenjegyzett, vagy két tanú nevével, lakóhelyével és aláírásával rendelkező okirattal) igazolod, hogy jogosult vagy a lakás/szoba használatára (pl. bérleti szerződés, szívességi lakáshasználatra vonatkozó szerződés, stb.)”

    https://utcajogasz.blog.hu/2015/10/30/lakcimbejelentes_924

  34. kerdes szerint:

    ” Vagyis a tulajdonos nem kerül rosszabb helyzetbe azzal, ha hozzájárul bejelentkezésedhez – akár állandó lakcímként, akár tartózkodási helyként.”

    Vagyis a tulajdonos kikötheti, hogy csak tartózkodási helyként legyen a bérlő a lakásban bejelentve.
    Soha egy tulajdonos sem engedte, hogy állandó lakcímként bejelentsem magam.

Itt lehet hozzászólni !