491 millió euróra emelkedik a csepeli szennyvíztisztító-beruházás összege

Inforadio.hu

Mintegy 63 millió euróval, 491 millió euróra emelkedik a csepeli szennyvíztisztító-beruházás teljes összege – közölte a főpolgármester.

Demszky Gábor hangsúlyozta: a pótlólagos költségek elszámolhatók az Európai Uniónál, miután az illetékes brüsszeli testület jóváhagyta négy kapcsolódó beruházás határidejének meghosszabbítását.

A városvezető emlékeztetett arra: korábban az uniós testület javasolta a kapcsolódó beruházásokat, de azok elkészültére irreális, 2010 decemberi határidőt szabott. Ezt változtatták meg a mostani döntéssel.

Forrás: Inforadio.hu

8 hozzászólás “491 millió euróra emelkedik a csepeli szennyvíztisztító-beruházás összege” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    A demszki megsughatná az unios testületnek, hogy tizenhatéve lóg még egy igérettel, ami még a szenyviztísztitohóz kapcsolódik. -hátha löknek még egy- két eu. centet…

  2. miska72 szerint:

    Azt már megszoktuk, hogy minden többe kerül a meghirdetettnél, de ki ezért a felelős?

  3. Nagyapó szerint:

    Alig várom már, hogy Demszky és Tóth ott feszítsen Csepel újabb büszkesége, a Fekália Művek avatásán. Lesz zászlóerdő, öntömjénezés, és dagadó kebellel énekeljük az inter.. bocs. himnuszt.
    Kapcsolódó beruházás lett volna a Gerincút is, de miután rájöttek, hogy vízen olcsóbb a kiszolgálás, dobták, de 2010 őszén újra megígérik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. én szerint:

    Áh! A különbözet az amit lenyúltak és szétosztottak maguk között.

  5. hehehehe szerint:

    lolka: ahhoz már időgép kéne.

    azt mondta konkrétan, hogy 96-ra 2×2 sávos, lámpa nélküli, szintbeli kereszteződés nélküli út lesz az addigra elkészülő m0, valamint az addigra elkészülő lágymányosi híd/könyves kálmán/soroksári út csomópont között.
    mintha a szabadkikötő az m0-ig érne. ezzel kampányolt 93ban, hogy Csepel ne szakadjon el Bp-től.

    pedig mennyivel más lenne minden. az ország 3., 4. legnagyobb városaként, a főváros tőszomszédságában, azzal egybeépülve, mégis önnállóan. micsoda pénzek jutottak volna csak nekünk. 16 év alatt a rákóczí kb váci út szintjén lenne, nem lenne szennyvíztisztító, lenne viszont új városrész északon, új kertváros délen, 150-200e lakos.

    vazzeg egy 200e-s önálló város az EU-ban elég jól el tudna lavírozni…
    főleg, hogy területén van az ország egyik legnagyobb kikötője, van saját erőműve, 10km-re hasznosítható reptér, történelmi jelentőségű iparterület potenciális munkahelyek ezreivel.

    ismételten köszönöm a sok baromnak, akit annyival meg lehetett győzni, hogy ‘sárgabusszal fogtok közlekedni’.

    csepel előtt egyetlen út áll: a budapesttől való elszakadás. tarlóssal sem lesz más, a pénzeket nem ide fogják elkölteni, és más fogja meghatározni, hogy mi legyen.

    arról nem is beszélve, hogy a távfűtés ára is egyből a 2/3-ára csökkenne.

  6. zed szerint:

    Csepel egyrészt azért nem fog elszakadni Pesttől, mert a csepeli Fidesz egyes politikusai szeretnék kivenni a részüket a fővárosi szintű döntésekből (suska + politikai karrier miatt), másrészt a csepeli polgárok valóban nem örülnének az utazási költségeik megemelkedésének. A távfűtés amúgy is olcsó lesz, hiszen a Fidesz elintézi -vagy nem?

  7. Vátesz szerint:

    A 148-as vonalon már most is sárga buszok közlekednek, csak egy matrica utal rá, hogy a BKV szerződéses partnere. Másrészt az úgynevezett Budapest bérlet már jó más közlekedési eszközre is közigazgatási határon belül. Ha Csepel önálló lenne, egy rakás iparüzési adót kellene a fővárosnak a Központi Szennyvíztisztító után Csepel részére fizetni, a más szennyét nem takarítják ingyen.

  8. hehehehe szerint:

    “másrészt a csepeli polgárok valóban nem örülnének az utazási költségeik megemelkedésének.”

    demagógia. csepel sokkal több pénzhez jutna független városként.

    távlatokban kell gondolkodni: csepel lakosságát simán fel lehetne duzzasztani 200e-re. egy 200-ezres, az ország 3. legnagyobb városaként, a fővárossal egybenőve az EU-ban…

    a közlekedés nem változna, mert csepel a kiválásával bizonyos százalékban a BKV tulajdonosává kell, hogy váljon. máshol is így működik.

    lenne miből kfizetnünk a ránk eső részt.

    ami a távfűtést illeti: csepeli erőmű eladja a hőt 2000ft/GJ-ért a főtvának. főtáv eladja nekünk egységesen 3700ért vagy mennyiért, mert az ár egységes, nem számít, hogy itt olcsó, máshol drága, verseny kizárva.
    a csepeli és erzsébeti távhőrendszer műszakilag független a többitől.
    le kell választani a főtávról, csepeli önkormányzati tulajdonba átadni (marad állami tulajdon) és máris nem mi fizetjük, hogy gazdagrétre drága a távfűtés. ott majd emelkedik emiatt persze, de hát ez minket miért érdekeljen? legalább versenyhelyzet alakul ki, rá lesznek kényszerítve mind a lakók, mind a főtáv, hogy költséghatékonyabban oldják meg a fűtést ott.

    így könnyű bazzeg, hogy majd a hülye csepeliek kifizetik, mert ott 25-30%-t rá lehet verni az árra…

    majd lesz CSETÁV amelyik ha megveszi 2000ért adhatja 3000alatt…

Itt lehet hozzászólni !