Csepeli kettős gyilkosság: szabadulhat a gyanúsított?

Népszabadság

Deme a későbbi áldozattal

A január 7­-i csepeli iskolai kettős gyilkosság egyik gyanúsítottjának ügyvédje védencének szabadlábra helyezését kérte a Fővárosi Főügyészségtől.

Ruttner György szerint Deme Gábor, a Csepel­sziget Általános és Szakképző Iskola volt igazgatóhelyettese, egykori helyi szocialista politikus kezéhez nem tapad vér, de még csak bűnsegédnek sem tekinthető az iskola igazgatóját és a másik helyettesét közelről, több lövéssel hidegvérrel kivégző K. Tamás mellett.

Ruttner december 16­-án kelt kérelme szerint még az is kétséges, hogy bűnpártolással gyanúsítható­-e Deme. Igaz ugyan, hogy jelen volt, amikor K. az egészen addig békés munkaügyi egyeztetés végén lelőtte Takács József igazgatót és helyettesét, Papp Lászlót, azonban mindazt, amit utána tett, fenyegetés hatására tette. (Tény, hogy a K. Tamás és Deme Gábor letartóztatását január 9-­ig meghosszabbító Budai Központi Kerületi Bíróság már többször felhívta a rendőrség és az ügyészség figyelmét, hogy a gyanúsítottak őrizetbe vétele óta keletkezett új bizonyítékok alapján módosítsa Deme gyanúsítását, ami mindeddig nem történt meg.) Aznap a gazdasági ügyekért felelős igazgatóhelyettesi feladatokat ellátó Deme azért találkozott az igazgatóval, hogy menesztésének részleteit megbeszéljék. Azért kellett távoznia, mert egy ellenőrzés során számos szabálytalanságot, sőt törvénysértéseket fedeztek fel az alapítványi iskola gazdálkodásában. Deme azt állítja, az iskola biztonsági őrként is foglalkoztatott pedellusa a kapuban várt rá, mondván: neki is beszélnie kell az igazgatóval.

A gyilkosság után Deme volt az, aki feltörte a szerverszobát és elvitte, szétszedte, majd máig ismeretlen helyen szétszórta a biztonsági kamerák felvételeit őrző szervert. Bár K. Tibor nem volt vele, Ruttner mégis hihetőnek tartja, hogy a szeme előtt két embert kivégző férfi fenyegetésének hatására tette, amit tett.

K. még nem tett vallomást.

Forrás: Népszabadság

27 hozzászólás “Csepeli kettős gyilkosság: szabadulhat a gyanúsított?” bejegyzésre

  1. Iványi Gabi szerint:

    Felháborító! Mit megengednek maguknak emberek! Az indoklás sántít. Nem lehet akkora félelem, hogy az ember egy kettős gyilkosság szemtanújaként ne úgy cselekedjen, ahogy azt a tisztesség megkívánná. Még bemegy vásárolni a Tesco-ba. Ott sem kér védelmet, ott sem teszi állampolgári kötelességét. Ja, sürgős az ügy! Közelednek a választások! A haverok átadják a bársonyszékeket! Hát, nem semmi információ. Olyan “befogom a szátokat!” hír a Népszabadságtól.

  2. zed szerint:

    K. Tibor? Nem Kun Tamásnak hívják az elkövetőt?

  3. Iványi Gabi szerint:

    Csak tudja Deme, hogy hová szórta szét a szerver darabjait? Ehhez is kellett bátorság. Milyen félelemről beszél az ügyvéd?

  4. Iványi Gabi szerint:

    K.Tamás is menekült a Demével? Mennyi alkalom volt a bejelentésre!!!Kuszáljuk a dolgokat, hülyének nézzük az embereket! A háttérben pedig egészen más húzódhat meg! Ezt az ügyet, tiszta alapokról, az új kormánynak ki kell vizsgáltatni. 6 ciklus sem elég a mocskos ügyek kibogozásához!!!!!!

  5. zed szerint:

    Megjegyzem a Népszabi cikkének nem része a fotó, amelynek forrása nincs megjelölve.

  6. Vátesz szerint:

    Miután letartóztatták a gyilkost, miért nem mondta meg Deme, hová tette a szerver alkatrészeit? Netán ma is fél, akkor talán nem is K. Tamás a gyilkos, hanem egy napsütötte ország titkosszolgálata? Talán Gulyás helyén akarják indítani a szocik, azért kell kiengedni?

  7. Iványi Gabi szerint:

    Elég furcsa megjegyzés! Semmi köze a mához! A forrása pedig abszolút lényegtelenné vált! Ha megnézed az iskolával lehet kapcsolatos! A maszatolás, a tények elferdítése, a gátlástalanság a fájdalmas!

  8. tibor szerint:

    Nem értem a felháborodást. Az ügy véd azt kér, amit akar, ez a foglalkozása.
    Ráérünk akkor felháborodni, ha majd védencét ki is engedik.

  9. Jeniszej szerint:

    Tisztességes dolog az, hogy segédkezik a gyilkosnak?
    – miután látja, hogy megölik elvtársát, főnökét, barátját.
    Elmenekül!
    – de nem ám a rendőrségre megy és viszi – a talán saját magára is “felmentő” bizonyítékot.
    Nem!
    Deme nem siet segítséget hívni.
    – De nem ám!
    Talán akkor hívja a segítséget, amikor már biztos benne, hogy a tőrbe csalt áldozatok köztük az elvtársa nem élte túl az ólom legyeket.- Öröre elnémultak.
    Nem szövetkezett a gyilkossal
    – csak úgy véletlenül találkoztak akkor este ott.
    Csak az a baj, hogy ezt ki hiszi el a gyilkosság utáni cserbenhagyásos cselekményei után.

  10. Iványi Gabi szerint:

    Tibor!

    Karácsony jön. Két családnak az első karácsonya az áldozatok nélkül. Hosszú ideig semmi a fejleményekről, a társadalmi környezet azt sejteti, hogy kimossák, hogy megússza, még felháborodnunk sem szabad? Rossz időzítés, és egyetlen bűnöst se engedjenek ki! Van kinn elég!

  11. Jeniszej szerint:

    .Ruttner ügyvédnek saját szakmai és erkölcsi megítélésére tartozik, hogy mit hint el a közvéleménynek

  12. Suttogó szerint:

    Úgy hallottam a gyilkosság után elment tejet venni.

  13. Iványi Gabi szerint:

    Suttogó, na ez az! Lehet, hogy a sokkoló borzalom szóbeszédre kényszeríti az embereket. Lehetnek találgatások. Mit akar ezzel az ügyvéd? A Deme családnak bizakodást? karácsonyra? A jóérzés miért veszik ki az emberekből, akkor is, ha ügyvéd!
    Jeniszej! Igazad van. Csak az időpont, a cikk stílusa (nem engedtem volna megjelenni, egy ügyvéd szakmaiságához igényességéhez hozzátartozik!)

  14. Tóth Mária szerint:

    … és Szolzsenyicinnek igaza volt, már ami a kommunistákat illeti!! Nem kicsit, nagyon !

  15. ÉBRESZTŐ szerint:

    VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE , ITT MINDENT MEGTEHETNEK EBBEN AZ ORSZÁGBAN. ADDIG , MÍG NEM LESZNEK ÉLETSZERŰ TÖRVÉNYEK !!! VAJON MIÉRT ÁLL AZ ÜGY ? VAJON NÁLUNK MIÉRT NINCS GYORSABB ÜGYMENET ?

  16. lolka szerint:

    “Deme azt állítja, az iskola biztonsági őrként is foglalkoztatott pedellusa a kapuban várt rá, mondván: neki is beszélnie kell az igazgatóval.” – Miért nem munkaidőbent ment megbeszélni a dolgokat?
    – Miért nem ilyedt meg a kapuban várakozó K. Tamástól?
    – Miért nem mondta azt, hogy Tomi bá’ majd holnap megbeszéli a gondjait!-Miért…miért…miért…

  17. nem jani szerint:

    Szerintem nem a törvényekkel van a probléma, hanem a hozzáállással és a betartatással. Sokan azt csinálnak, amit akarnak, A rendőrök meg trafizáson kívül nem sokat csinálnak.

  18. Hannibal szerint:

    Az ilyen Deme-féle palik miatt kéne visszaállítani a halálbűntetést.
    Azért hagynék mellette helyet az olyan ügyvédeknek is, aki ez efféléket védi…

  19. miska72 szerint:

    Nem gyanusítható bűnpártolással?
    HOL A SZERVER?
    A szervert Deme Gábor tüntette el. NEM?

  20. Iványi Gabi szerint:

    Maffia…védik körömszakadtáig Demét! Megint csak elterelő hadművelet. Mi lehet a háttérben? Lehet Miska, hogy a szerver már régen megvan. Csak olyan adatokat rejt, ami nem lenne jó, ha kiderülne. Az MSZp Csepelen is korrupt! Sokat tudhat ez a Deme az alapítványról, de tuti, hogy másban is bennfentes volt! Most kivonták a forgalomból, és egy ennyire átlátszó trükkel terelik el a figyelmet

  21. Idegen szerint:

    Remélem demére rárohad még a műanyaglakat is.
    Szerintem Jeniszejnél van az igazság. Demének aznap éppen az eltűnt pénzről kellet volna elszámolnia…Vééééletlenüüüül éppen arra jár k. tamás is. Este fél hatkor. Amikor az iskolákban általában már nincs senki…
    Szerintem ők ketten pontosan tudták mit akarnak.

  22. obama szerint:

    Deme egy tetves görény, rohadjon meg ott ahol van!
    Ha kiengedik akkor egyértelmű a politikai ráhatás a nyomozásra!

  23. Szóth Emese szerint:

    Érdekes!
    K.Tamás betegállományban volt. Mit keresett ott este, mért lőtte meg a kezét? Ő is ugyanugy elmenekülhetett volna, mint D.G., ugyanis semmi keresnivalója nem volt ott, senki nem tudta, hogy ott van. Csak nem összekaptak Ők is?
    D.G. meg lett fenyegetve???? Ha engem pisztollyal megfenyegetnek vagy rohanva ordítok az utcán, vagy a rendőrségre megyek azonnal, vagy remegve elbújok a lakásomba, de nem elmegyek vásárolni a tescoba és utána e helyszínre megyek csodálkozva, hogy mi történt itt?
    Sok, sok egyéb érdekes dologo van, ami alapján logikus, hogy DG nem ártatlan.

  24. miska72 szerint:

    Nem elég, hogy gazemberek, még gerinctelenek is!

  25. Jeniszej szerint:

    T.
    Szóth Emese:
    A tettes mindig visszatér a helyszínre, hogy bizonyosságot szerezzen.
    Az örökre elnémított elvtárs már jó et. – mert nem tehet vallomást a gyilkosok és az alapítványi manipulációkban résztvevők ellen.

  26. Iványi Gabi szerint:

    Jeniszej!

    Éppen ez az, a manipuláció! Arra megy ki az igyekezet, hogy eltusolják az alapítvány pénzmosodáját. Ártatlanok gyülekezete. Még a BKV ügyben is benne vannak! Kosik úr a tanulóival akarta felújítani a BKV Zrt irodáit. közröhej. 30.000.000. Ezek a tanulók hátrányos helyzetű, problémás tanulók, meg még tanulók…és megteheti… A hír forrása az a BKV dokumentum,amit a szabálytalan szerződésekről a jogi igazgató elfogása kapcsán közreadtak. Nem volt elég a gyilkosság körüli gyanú felmerülése, hogy nincs rendben az alapítvány gazdálkodása…Nem volt elég..hát ez az ami nagyon feldúlja a kedélyeket, ez a gátlástalan mutyizás!

Itt lehet hozzászólni !