Egyetlen halmozottan hátrányos helyzetű gyereknek sem kértek ingyenes étkezést a nyári szünidőre

Csepel.hu

Csepelen egyetlen hátrányos helyzetű gyereknek sem kérték a szülei a nyári szünet idejére felkínált ingyenes étkeztetést – értesült portálunk. Az ingyenes étkeztetést még az Orbán-kormány vezette be, és terjesztette ki a szünidőkre is.

A csepeli önkormányzat számos segítséget nyújt a rászorulóknak, és évek óta gondoskodik a kerületben élő hátrányos helyzetű gyerekről is. Csepelen évente több száz, szociálisan rászorult gyereknek tudnak ingyenes nyári étkezést biztosítani, célul kitűzve, hogy minden gyerek meleg ételhez jusson a kerületben. De ahogy tavaly, így idén sem vette igénybe egyetlen rászoruló sem ezt a lehetőséget.

A nyári gyermekétkeztetést azok a családok kapják, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek.  A jogosultak körét a – Családtámogatási Iroda adatszolgáltatása alapján – a Gyermekjóléti Központ munkatársai állapították meg.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Egyetlen halmozottan hátrányos helyzetű gyereknek sem kértek ingyenes étkezést a nyári szünidőre” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Te jóságos ég! Ennyire ehetetlen a menzakaja?

  2. Horváth János szerint:

    Állítólag igen!

  3. abc123 szerint:

    És ezzel a hírrel mit akarnak sejtetni,Csepelen nincsenek hátrányos helyzetű gyerekek?
    Annyira nem hátrányosak hogy ingyen kaját igényelnének?
    Nem éhesek?
    A szülők nem tudnak róla hogy kérhetnének/macerás hozzájutni?
    Hanyagságból,szándékosan nem igénylik?
    egyéb…?
    Ha a CS.I. és a GY.K. szerint minden tekintetben rászorulnának akkor a családok miért nem igénylik,nem kellene utánanézni az oknak?

Itt lehet hozzászólni !