Folytatódnak az útfelújítások – további hét utca újult meg Csepelen

Csepel.hu

A Budapesti Útépítési Program keretében az elmúlt hetekben újabb útszakaszokat adtunk át a kerületben – tájékoztatta portálunkat az önkormányzat cége, a csepeli Városfejlesztés Nonprofit Zrt. A kerületi útépítési munkák nemcsak útfejlesztést, hanem a csapadékvízelvezető-hálózat kiépítését, valamint járdák megépítését is jelentik.

Az érintett utcák terepadottságaitól függően csapadékvíz csatornát, vagy szikkasztó-tározó rendszert építtettek ki.

A tájékoztatás szerint május 31-ével Csepelen befejezték a Lankás, a Méter, a Csáklya, a Matróz, a Pikkely, a Tiborc, valamint a Vesszősfia János utcák megépítését. Borbély Lénárd polgármester az érintett területek önkormányzati képviselőivel, Morovik Attila alpolgármesterrel, Szuhai Erika és Zupkó János képviselőkkel nemrég megtekintette a megújult utakat. A polgármester elmondta, a hét útszakasz felújítására 319 millió forint támogatást nyert Csepel a kormánytól, melyhez 515 millió forint önrészt biztosított az önkormányzat.

Csepel.hu

20 hozzászólás “Folytatódnak az útfelújítások – további hét utca újult meg Csepelen” bejegyzésre

  1. Várkonyi András szerint:

    Sajnálom, hogy mint az egyik érintett körzet képviselője nem kaptam meghívást az új utak bejárására. Szívesen elmentem volna, mind emellett nagyon örülök az ilyen híreknek !
    Várkonyi András, a 4. VK képviselője

  2. bhu szerint:

    Ez az egyetlen érdemi fejlesztés, ami Csepelen történik. Igaz, ez is több évtizedes lemaradást számol fel, amiben a az ex és jelenlegi kormáynok is sárosak.

    Kérdés persze, hogy mi történt a Főváros hatáskörébe tartozó utak és hidak karbantartásásval és fejlesztésével az elmúlt 10 évben és mi fog a következő 5-ben.
    Segítek: semmi. A Szabadkikötőt újították fel 2000-ben, azóta hullaszag.
    Ja meg befejezték a Gerincutat, amit a baloldal totálisan elcseszett, de Németh Szilárd kirángatta a sírból és huszárosan átadta a torzót. Azóta: SEMMI, egy szó sem.

  3. bhu szerint:

    Tematikus szobrok (fpleg sportolókról), tematikus játszóterek, és milliárdos Stadion, nagypályás focipoálya a gyerekeknek az van. Kérdés, hogy erre van-e szükség Csepelen és elég-e ennyi Önöknek.
    Erről is kellene konzultálni, de erről nem konzultálunk, hatástanulmány az meg nyilván nem kell. Birkozószövetségi jóváhagyás sem kell, kik azok a senkik?

  4. belekotkot szerint:

    Lassan 2 éve hogy kiürítették a Jedliket. A gyerekek egy ideiglenes helyen tanulnak. A régi épület 2 éve áll üresen és semmi nem történt. Még hány év telik el tétlenül. Arról volt szó hogy megvan a pénz és megvan a terv, akkor miért nem építkeznek. Bezzeg ha stadion lenne akkor már felépült volna.

  5. Nagyapó szerint:

    Szobrok, sportcsarnok, strand, ifjúsági park, Duna sétány, játszóterek, kerékpár-utak minek, nem kell a csepelieknek. Gondolom a hídfelújítás sem kell. Ezek helyett jobb lenne napi 1 korsó sör!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. telepi szerint:

    A strand mikor nyit, Nagyapó? A Jedlik mikor kerül vissza? Teljesen jóindulatúan kérdezem.

  7. bhu szerint:

    Ezek jellemzően kisberuházások, önkormányzati finanszírozásban. Alapvetően nincs is baj a Csepeli Önkormányzattal, erejükhöz mérten korrekten szépítik Csepelt.

    Amivel baj van az az, hogy 10! éve 2/3-os hátszél van kerületi, fővárosi, országos szinten és Csepelen nem történt egyetlen nagyberuházás sem (Övék az ország, a hatalom, a dicsőség)
    -Gerincút leszarva
    -Gubacsi-híd leszarva
    -Háros és Gyár rehabilitáció leszarva
    -HÉV hosszabbítás leszarva

    Szobor nem kell – főleg nem sportolókról vagy gagyi réz szobrok. Vagy a rokon fafaragó alkotásai.

    Sportcsarnok nem kell. Sem stadion.

    Strand: na ez pozitívum, szép lett és jó. És ég oda is való a Duna-oartra.

    Ifjúsági park: az is oda való a Duna-partra, de a nagypáláyn nem tud ki fog játszani. Valsz nem Szilárd, mert ennyi nyúljás pacal után nem élné túl a meccset.

    Duna-sétány: szintén pozitívum.

    Játszóterek: itt már érzek egy kis túllihegést és nem tartom ideálisnak, hogy a kertvárost elárasztják még a szomszéd kerületekből is persze autóval. Sok negatívummal jár. De alapvetően pozitív.

    Kerékpár út: ez is kicsit túllihegett téma, Karácsony részéről is.

    Hídfelújítás: nevezzük inkább hídfelújításnak álcázott Stadion előkészítés. Amúgy mi újság a Gubacsi-híddal? Megvárják, amíg leszakad? Már a külseje is vállalhatatlan, mintha Kalkuttában lennénk.

  8. csak úgy szerint:

    Ezekkel is foglalkozni kellene.

    Nincs kalózhajónk, strandunk, egy-két nap, és már HÉV-ünk sem lesz.

  9. ta-dam szerint:

    Ahogy bhu írja: “Amivel baj van az az, hogy 10! éve 2/3-os hátszél van kerületi, fővárosi, országos szinten és Csepelen nem történt egyetlen nagyberuházás sem (Övék az ország, a hatalom, a dicsőség).” ERRŐL VAN SZÓ. Nem történt egyetlen SZÜKSÉGES beruházás sem.
    Ezzel kiszolgáltatják az aránylag tisztességes és normális önkormányzatot a bosszúnak.

  10. Én és én szerint:

    Szép kis betondzsungel, undorító.

    Mindeközben meg az “elmúlt 5 év eredményeként” továbbra sem meg az új csepeli buszállomás, a metróvonal sincs kész, nem érkeztek meg az új szerelvények, és a Szent Imre teret sem parkosították és az új hidat sem adták át. 😀 😀 Nem baj, hajrá hazugság.

  11. kilgore trout szerint:

    Abszolút egyetértek bhu-val. Ráadásul a népség is egyre igénytelenebb. A szemetelés olyan divattá vált, mint Afrikában. Én az elköltözést tervezem, mert elérte az ingerküszöbömet a mélyigénytelenség megnyilvánulása.

  12. Nagyapó szerint:

    Megy az eetásak suttogó hangulatkeltése/propagandája. Nem történik semmi, bezzeg a szocik idején Csepelen is ugrott a pannon puma!😀
    Eetásak írják meg, mit és hová képzelnek el! Az eladott é-i területre, az SC területére, az elkótyavetyélt sportpályák helyére? Amit az önkori meg tud tenni megteszi.
    Most baj a Kvassay híd felújítása, igaz ez nem bp.-i beruházás, így Vigyori nem szólhat bele, talán ez a baj?
    A Gubacsi híd melletti vasúti hidat a a kormány felújítja, de a közúti hidat nem, mert az a Fővárosé! A GUBACSI HIDAT KÜLÖNBEN 1997-BEN ÚJÍTOTTÁK FEL! Javításra “felújításra” Vigyorit kéretik alázatosan megkérni! (Sajnos az Altus csoportban nincs erre alkalmas cég, így várni kell egy “megfelelő” külföldi partnerre😀)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Nagyapó szerint:

    Én és én! Kibogoztam a következő mondat esetleges értelmét “továbbra sem meg az új csepeli buszállomás”😀. Kérdem hová képzeli el az új busz végállomást?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Nagyapó szerint:

    kilgore trout! Igaza van! Költözzön el, javaslom a megfelelő 8-kert,, vagy más összerottyanás vezette kerületet !

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Kovacsics Rémusz szerint:

    Engem nagyon érdekelne, hogy melyik felújított utat akadálymentesítették??
    Hány gyalogátkelőt jelöltek ki?
    Csak azért kérdezem, mert törvény az van rá, hogy mit és miként kell akadálymentesíteni, de úgylátszik a csepeli önkormányzat, pont leszarja a törvényeket.
    Lásd:
    1. Szentimre tér,
    2. A csillagtelepi új park,
    3. A Simon Bolivár sétány, de ha jól körülnéznénk, bizony találnánk még egykét helyszint.
    Valahogy úgy tűnik, mintha az illetékesek nem is hallottak a taktilis jelzésekröl, pedig még az önkormányzatnál is található belöllük.

  16. A mágikus rezsidisznó szerint:

    7 éve jelentette be Taplós, hogy a Budapest2030 terv keretében meghosszabbítják a HÉV-et.

    JÖN
    JÖN
    JÖN

    Igen, az Erdősor útig 😀
    Az a pálya jelenlegi végétől kerek 300m.
    Micsoda fejlesztés.

    7 év alatt már az Ady Rákóczi sarkától le lehetett volna vinni a kéreg alá, így elvinni a temetőig, onnantól meg a felszínen az M0-ig.

  17. A mágikus rezsidisznó szerint:

    Ja, a 7 év alatt a 300m-t sem sikerült megcsinálni, mert közben akartak gyorsvillamost, aztán 2-es villamost, meg a 4-6-os egyikét kihozni csepelre, meg olimpiát, meg fhaszomtuggya mit.

    Űrkikötőt miért nem akartak még? Mert a pákó nem tudná kimondani?

  18. Happy szerint:

    Nagyapó hangulatkeltésnek nevezi a más véleményt. Tipikus kommunista!
    😀

  19. Nagyapó szerint:

    Kovacsics Rémusz! Érdekeset ír, de kérdem, a felújított utakon hová képzelt el taktilis útburkolati jelet? Talán a Lankás, a Méter, a Csáklya, a Matróz, a Pikkely, a Tiborc, avagy a Vesszősfia János utcában?
    Látja Happy, ez a hangulatkeltés!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Horváth János szerint:

    A Tiborc utcát esőben kellett volna átadni, akkor talán észreveszik, hogy a Farkas László
    utcából lefolyó víz nem a víznyelő aknába, hanem mellette az árokba folyik.

Itt lehet hozzászólni !