Vállalatok is támogatják a járvány elleni védekezést

Csepel.hu

Az önkormányzat célja, hogy a Csepeli Szolidaritási Alapon keresztül is segítse a koronavírus elleni védekezést. Elsőként a polgármester az alpolgármesterekkel közösen egymillió forintot utalt át az alap számlaszámára.

A kezdeményezéshez csatlakozott a Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesülete is, amely szintén egymillió forintot adományozott a közös célra.

Lénárdt Attila, az egyesület elnöke ezt mondta lapunkban:

„Egyesületünknek hetvenöt tagja van, köztük nagyobb és kisebb vállalatok. A cégtulajdonosok nagy része csepeli kötődéssel bír, a munkavállalók túlnyomó többsége szintén kerületi lakos. Úgy gondoltuk, hogy nekünk is segítenünk kell a csepelieket a járvány elleni védekezésben. Ez az ötlet már korábban felmerült az egyesület tagjainak részéről, de éppen jókor jött, hogy a csepeli önkormányzat létrehozta a szolidaritási alapot. Az ötletet jó kezdeményezésnek tartjuk, mert így mi is támogathatjuk a védekezést. Nem fogalmaztuk meg konkrétan, mire költsék a pénzadományunkat, de az önkormányzat tájékoztatása alapján elsősorban maszkok, védőfelszerelések beszerzésére fordítják azt.”

Az Alpiq Csepeli Szolgáltató Kft. kétmillió forintot utalt át a Csepeli Szolidaritási Alapnak. Briglovics Gábor, a vállalatcsoport vezérigazgatója ezzel kapcsolatban ezt nyilatkozta:

„Vállalatunk Csepelen működő cég, munkavállalóink egy része is a kerületben él. Társadalmi szerepvállalásunk fókuszában a környezet védelme, a kerületi intézményekkel, sportegyesületekkel, iskolákkal való együttműködés áll. Elsősorban velük tartjuk a kapcsolatot. A járványügyi veszélyhelyzet mindenkit megpróbáló kihívás, amely ellen összefogással védekezhetünk a leghatékonyabban. Egyeztettünk az önkormányzattal, hogy miben segíthetünk, mire volna a legnagyobb szükség. Az önkormányzat tudja a legjobban, mire kell költeni a pénzt a vírus elleni védekezésben. Főként maszkokat, fertőtlenítőszereket, különféle egyéb védőeszközöket szükséges beszerezni. Reméljük, túl vagyunk a járvány első hullámán, amelyet sikeresen átvészeltünk. Ebben segített az összefogás.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !