Virágba borul Csepel

Csepel.hu

A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. munkatársai megkezdték a kerületünkben található virágágyások és virágládák beültetését – tájékoztatta portálunkat az önkormányzat cége. 24 800 db egynyári növényt ültettek el Csepel több pontján: a Szent Imre téren, a Kossuth Lajos utca több pontján, a kerület határát jelző városkapuknál, a Hollandi úti körforgalomnál, a Béke téri Czibor- Tóth II. szobor környezetében, a Krizantém úton, a Szent László lakótelep központjában, a Plútó úton.

Többek között begónia, kakastaréj, paprikavirág, batáta, kánna, bársonyvirág, kúpvirág és rózsameténg színesíti ezeket a területeket. A virágok többségben a meleget nem kedvelő árvácskák helyére kerülnek, hogy a beültetett ágyások továbbra is üde, szép színfoltot képezzenek Csepel közterületein – áll a Városgazda közleményében.

A tájékoztatás szerint a Zöld Sziget Program keretén belül megvalósuló zöldterületi feladatok tervezése és megvalósítása során nagy hangsúlyt fektetnek az egységesség megteremtésére, és a zöldterületek megújításával kapcsolatos célok összehangolt, szervezett és hatékony elvégzésére, mely során esztétikus és élhető, szépen fenntartott zöldterületi felületeket hoznak létre.

Cél továbbá az, hogy az egyre bővülő lakossági programokon minél több kerületi lakos részt vegyen, annak érdekében, hogy a környezetükben lévő zöldterületeket szebbé tehessék. A Városgazda a 2020. évi Virágos Csepelért Program keretében a kerületi családi és társasházak számára egynyári virágpalántákat ajánlott fel ingyenesen azért, hogy azt lakóházaik környezetében, közterületen elültethessék. A cég ezzel is segíteni szeretné, hogy a csepeli lakosokkal összefogva, környezetünkre még jobban odafigyelve, természetesebbé és színesebbé tegye Csepelt.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Virágba borul Csepel” bejegyzésre

  1. csak úgy szerint:

    Ez nagyon jó! Kiváncsian várom, hogy a batáta milyen lesz. De tényleg.

Itt lehet hozzászólni !