Döbbenetes: megrongálták Wichmann Tamás sírját

Life.hu

A legendás sportoló családját megdöbbentette és elkeserítette az, amit a sírhellyel csináltak ismeretlenek. A rákban elhunyt Wichmann Tamás nyughelyéről ellopták a keresztet. 

“Tegnap vettük észre, hogy valaki ellopta édesapám, Wichmann Tamás sírjáról a keresztet. Nem kívánom minősíteni a tettet, nem szórok átkokat, s feljelentést sem teszek. Tény azonban, hogy a tettes édesapámon kívül több, a sírban nyugvó családtaggal szemben is kegyeletsértést követett el. Oktalanul.Biztosíthatok mindenkit, egyikük sem szolgált rá ilyen magatartásra. A keresztet a hónap végéig nem pótolom, mert szeretnék esélyt adni annak, aki ellopta, hogy magába nézzen, s amennyiben emberként tekint magára, úgy tegye jóvá a hibát, s ahogy elvitte, névtelenül és titokban tegye vissza édesapám sírkeresztjét a helyére” – írta a család közleményükben.

A sportoló másik fia, Barnabás a Blikktől értesült a hírről.

“Nem hallottam, hogy ez történt, természetesen megdöbbentett, alig találom a szavakat. Nem értem, hogyan lehet valaki képes ilyen embertelen tettre, ez mindennek a legalja.Sajnos, gyakran előfordul, és végtelenül szomorú, hogy megrongálják vagy kirabolják a sírokat a temetőben. Vajon mi vezérli azt a személyt, aki ilyen gyalázatra képes” – mondta a fiú. A néhai sportoló barátját, Kű Lajost is megdöbbentette a gyalázatos tett. “Megáll az ember esze!Ez katasztrófa! Temetőből lopni? Ki merészel ilyet?! Hol élünk? Egy tiszteletre méltó ember, kilencszeres világbajnok sportoló nem nyugodhat békében.Mellette voltam a kórházban az utolsó napjaiban, mindent megpróbált, hogy leküzdje a kórt, de erre a támadásra már nem tud reagálni. Nem képes megvédeni magát… Rendszeresen járok ki a sírjához, bízom benne visszakerül a kereszt. Egyáltalán, mire kellhet valakinek? Tényleg léteznek ilyen elvetemült gyűjtők” – mondta.

Forrás: Life.hu

Itt lehet hozzászólni !