Nyitnak a játszóterek Csepelen

Csepel.hu

Május 18-án, hétfőn megnyitnak a játszóterek Csepelen – tájékoztatta portálunkat Borbély Lénárd polgármester. A Rákóczi Kert – A családok parkja május 22-én, pénteken nyitja majd meg kapuit.

A Kalózhajós játszótér egyelőre zárva marad. Borbély Lénárd elmondta, ennek az oka, hogy a hajót átvizsgálták és arra jutottak, hogy a biztonság növelése érdekében szükséges felülvizsgálni. Már zajlik a műhelymunka, és amint lehet, az is újra használható lesz.

A művelődési házak nyitásával, illetve a különböző sportfoglalkozások megtartásával kapcsolatban hétfőn, azaz május 18-án adnak tájékoztatást. A polgármester kéri, legyenek addig is türelemmel.

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület hétfőtől újra megkezdi az edzéseket. Ennek részleteiről az egyesület ad tájékoztatást.

A strandon egyelőre még tartanak a munkálatok. A Városgazda munkatársai térköveznek. Nyitás várhatóan júniusban.

A Csepeli Piac látogatásának rendje nem változik. A 65 év felettiek 9-12 óra között tudnak ott vásárolni. A belépési létszám korlátot könnyíteni fogják. A kutyafuttatók hétfőtől szintén újra nyitva lesznek.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Nyitnak a játszóterek Csepelen” bejegyzésre

 1. Kkk szerint:

  Ezt a 9 12 órás korlátot eltörölhetnék már.

 2. Betke szerint:

  Olyan, mintha eltörölték volna, mert a postánál(víztorony) nem ez látszott! Kb. 20 ember állt sorban, a fele jóval 50 év alatti! Vagy a postára nem vonatkozik a szabály? De említhettem volna az sztk-nál a spárt is! Az alkalmazottak pedig kedélyesen elbeszélgettek a fiatalemberrel!

 3. Nagyapó szerint:

  Tudomásom szerint a május 16. utáni állapot:
  • Marad az idősek bevásárlási sávja délelőtt kilenc óra és dél között. Ebben az időszakban csak 65 év felettiek látogathatják az élelmiszerüzleteket, drogériákat, gyógyszertárakat,gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzleteket.
  • Arról, hogy a 65 év felettiek a piacokra mikor mehetnek ki, mindenhol a helyi önkormányzat dönt. Kötelező viszont külön idősávot megszabni az időseknek. Ez tehát szintén nem változott a korábbi szabályokhoz képest.

  Ellenben nem értem ezt a kurucos hozzáállást, hogy a rendelet, törvény azért kell, hogy ki lehessen játszani. Miért fontos a fiatalembernek 9-12 között sört vásárolni? Miért kell a veszélyeztetett korosztály zsúfoltságát növelni?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !