A koronavírus-járvány miatt csökkentette a képviselők fizetését Borbély Lénárd polgármester

Csepel.hu

A koronavírussal kapcsolatban kialakult világjárvány, és annak Magyarországra, így Csepelre is gyakorolt nem csak egészségügyi, de gazdasági hatásai miatt az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok, tanácsnokok, valamint az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok felügyelőbizottsági tagjainak tiszteletdíjait 70 %-ra mérsékelik a veszélyhelyzet végéig, tekintve, hogy a képviselő-testületnek és a bizottságoknak szünetel a működése a jelenlegi helyzetben.

A polgármester Facebook oldalán hozzátette: a megtakarított összegeket a védekezésre fordítják.

Portálunk megtudta, a Fidesz-KDNP frakcióval és az ellenzékkel egyeztetve született a döntés, a későbbiekben pedig a polgármester az alpolgármesterekkel közösen ugyancsak anyagilag kíván hozzájárulni a vírus elleni harchoz.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a képviselő-testületek és az önkormányzati bizottságok munkáját most a polgármesterek saját hatáskörben látják el. Így, ameddig a kijárási korlátozás él, a testületi ülések és a bizottságok ülései is szünetelnek.

Csepel.hu, Csepel.info

5 hozzászólás “A koronavírus-járvány miatt csökkentette a képviselők fizetését Borbély Lénárd polgármester” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    Tegnap háromszor mentek ki a kormányhivatal emberei a Pesti úti idősek otthonába ellenőrizni,egy alkalommal sem volt orvos az idősek otthonában.Karácsonynak felelnie kell gondatlanságból elkövetett emberölésért!

  2. Csabó szerint:

    Karácsony megemelte a fizetéseket.

  3. Ábel Attila szerint:

    Azok az önkormányzati dolgozók, akiknek nem lehetséges a kijárási korlátozások alatt – például otthon – is elvégezhető, értelmes munkát adni, a fizetett szabadságuk kivétele után 70 százalékos fizetést kapnak. Nyilvánvaló volt, hogy a politikusokkal nem lehet kivételezni. Márpedig a képviselő-testület és a bizottságok munkáját most a polgármester látja el a munkatársaival. Így született meg a döntés a 70 százalékos tiszteletdíjról. Meg kell jegyeznem, hogy – bár nincs testületi munkájuk – a képviselők azért most is képviselők, más feladataik továbbra is vannak. Azt is ki kell emelnem, hogy a Fidesz-KDNP frakción belül semmilyen vita nem volt a javaslatról, és az ellenzéki pártok képviselőivel sem volt lényegi vita. Egyetlen ellenzéki politikus vitatta a módját, de ő sem azt, hogy ezt a lépést meg kell tenni.

    A balliberális fake news lapok közül a HVG azonnal elkezdte félremagyarázni a hírt. Azt várva, sürgetve hogy a polgármester is ugyanígy járjon el saját magával szemben, mint a munkával most nem rendelkező képviselőkkel szemben (a cikk szerzője természetesen nem vállalta a nevét). Csakhogy a polgármester és a szűk stábja megfeszített erővel dolgozik a védekezésen hét közben és hétvégén egyaránt, tehát nincs szó arról, hogy ne lenne munkája, ne dolgoznának. Másrészt a polgármester nem dönt a saját fizetéséről, mert azt törvény írja elő. A szociális szolgáltatásokat fenn kell tartani, a közterületeket rendben kell tartani, a sajtót, a tájékoztatást is működtetni kell, az önkormányzati újság szintén fontos. Azt elég cinikus dolog mondani puszta politikai demagógiából, hogy mindenki csak 70 százalékos bért kapjon, azok is, akik többet dolgoznak mint egyébként (és közben az egészségüket is veszélyeztetik), és azok is, akik kényszerűségből semmit sem tesznek, csak otthon ülnek.

  4. Horváth János szerint:

    Ha már aláírásról beszélünk, Zummer Fülöp, T.K. ?

  5. Nagyapó szerint:

    Milyen érdekes. A kormánypárti kerületben úgy takarékoskodnak, hogy csökkentik a képviselők fizetését, a fővárosnál viszont Vigyori megemeli a haverok fizetését, cserébe elhalasztja a Lánchíd felújítását. Így is lehet gazdálkodni!🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !