Jó reggelt Csepel! – videós körkép kedden

Csepel.info

Szép napos időre ébredtünk, és a szokásosnál korábban, alig reggel 8 óra után indultunk a Késmárki-Széchényi-Kossuth utakat és a Szent Imre teret érintő utunkra, melynek során benéztünk a piac felé is. A forgalom gyenge volt, a Csepeli Városgazda munkatársai pedig már jól láthatóan dolgoztak: a facsemetéket nagy tartálykocsiból öntözték, a közterületeket fertőtlenítették, tisztították.

Kedd reggelre 2098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Közülük Budapesten 1082 fő tartózkodik, ami népességarányosan Csepelen 45-50 fertőzött lenne. Csepelen azonban információink szerint továbbra sincs fertőző góc, a fertőzöttek valós száma pedig a tünetekkel rendelkezők vagy teszttel kimutatott fertőzöttek számának 5-10 szerese lehet. (Magyarország az Egészségügyi Világszervezet szerint megfelelően használja a tesztelést és jól is védekezik.)

Sajnos elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 213 főre emelkedett az elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 842 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Csepel.info, Koronavirus.gov.hu

Itt lehet hozzászólni !