Kiborult a Momentum, mert a csepeli polgármester nem engedelmeskedik nekik

Csepel.info

Dukán András Ferenc olyan megszorításokat követelt, amiket az országban sehol nem hoztak, a momentumos vezetésű településeken sem

Le akarta záratni az ünnepekre az összes csepeli parkot, beleértve a Kiserdőt és még a 20 kilométernyi kis- és nagy Duna partot valamint a Csepelre bevezető utakat a Momentum. Ezt a húsvéti ajándékot szánta a csepelieknek Dukán András Ferenc, a párt helyi képviselője – értesült a Csepel.info.

Olyan hatalmas területről és olyan korlátozásról van szó, hogy az ünnepek alatt a rendőrökön valamint a közterület-felügyelőkön kívül a Városgazda munkatársait, a közalkalmazottakat és még az óvónőket is rendészeti munkára kellett volna az önkormányzatnak kirendelni, hogy teljesüljön a liberális politikus kívánsága.

Csepel parkok tekintetében azonban egészen különleges helyzetben van. 2010 óta az önkormányzat minden korábbinál nagyobb területeken tette lehetővé, hogy a helyiek sétálni, futni, pihenni tudjanak. A kerület vezetése rendbe tette a Tamariska dombot, a Kis-Duna partot és a Kiserdőt: ahol régen drog- és hajléktalantanyák voltak, most fitnesz parkok, sétányok, tanösvények várják a csepelieket.

A budapesti kerületek közül így Csepel rendelkezik az egyik a legnagyobb zöldfelülettel, melynek nagy része el is érhető. A felsoroltak közül most csak a Tamariska domb van lezárva: tanösvényei ugyanis keskenyek, nem teszik lehetővé a megkövetelt egészségügyi távolságtartást.

Ez a sok park a mostani járványhelyzetben különösen jól jön. Hiszen aki figyel a távolságtartásra, most is futhat, kerékpározhat, sétálhat, pihenhet. Mindezt nem tiltja a kijárási korlátozás, az otthoni munkavégzés, tanulás során pedig sokaknak lelkileg is nagy szükségük van egy kis kimozdulásra, pihenésre, sportolásra.

Amennyiben azonban a Momentum javaslata lép életbe Csepelen, a húsvéti ünnepeken csak az utcákon lehetett volna sétálni. Ez olyan tumultust okozott volna a sétányokon, Királymajorban, Csillagtelepen valamint Csepel más lakótelepein, ami valóban növeli a vírusfertőzés veszélyét. Azt, hogy a politikus megtiltotta volna a kerületbe való bejövetelt az utakon – vagyis akik kimentek volna például szombaton az Auchanba, azoknak ott kellett volna aludniuk keddig -, inkább nem is minősítjük.

Ilyen durva korlátozások egyetlen egy településen sem voltak, természetesen a momentumos vezetésű helyeken sem.

Megérkeztek a momentumos csokinyuszik is

Politikai pedofíliára azért jutott idő

Dukán András Ferenc, a Momentum listás képviselője nehezen viselte, hogy nem csicskáztathatta a csepeli polgármestert, és nem szorultak utcákra a csepeliek. Facebook oldalán panaszkodta ki magát, azt állítva, hogy

“Csepel vezetése nem veszi komolyan a járvány elleni harcot”.

Ő azonban igen. A politikai pedofíliát mélyen elítélő Momentum politikusai ugyanis ezekben a nehéz időkben is a csepeli utcákon voltak, és például csokinyuszikat osztogattak a gyerekeknek. Reméljük legalábbis, hogy csak azt, és vírust nem.

A politikus magára nézve a kesztyű nélküli osztogatást sem tartotta problémásnak

“Mielőtt kimész az utcára gondold át, hogy fennáll-e legalább az egyik eset:
– Halaszthatatlan dolgod van.
– Ha kimész, akkor többen vagy nálad veszélyeztetettebb emberek otthon maradhatnak. Ha egyik sem igaz, akkor maradj otthon!”

írta Facebook oldalán a politikus, aki a csokinyuszis osztogatással biztosan nagyon átgondolta saját szabályait.

Csepel.info

13 hozzászólás “Kiborult a Momentum, mert a csepeli polgármester nem engedelmeskedik nekik” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Nem a szakértelem a fontos, hanem a maga mutogatás. Nem érdekes, hogy mit, csak beszéljenek róla. Még a Hortobágyot is lezárná, ha lenne belőle politikai haszon.😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Csabó szerint:

    Az agyalágyult legalább olyat követelt volna, ami a saját polgármestereik megtesznek.

  3. Hozzászóló szerint:

    Nem mondom, én egy hideg sört azért elfogadtam volna. De csak a napszemüveges csajszitól. A legalsó képen a két manusz olyan, mintha rablásra készülne, menekülésre kész autóval.

  4. Qqriq szerint:

    Bölcsészdiplomás dologtalan romkocsmaivadék

  5. Horváth János szerint:

    Szakértelem? Nem lehet mindenki olyan univerzális mint Németh Szilárd!

  6. pusssh szerint:

    Mondtam, hogy mi várható tőlük…
    (Mellesleg ezek védik a természetet? Mégis: kinek?)

  7. Horváth János szerint:

    Megnéztem ennek a fickónak az oldalát, de a fent leírt követeléseket nem találtam. Lehet,
    hogy hazugság?

  8. pusssh szerint:

    Nekem az is elég, ami fönnmaradt.

    “Kérésem ellenére, Csepelen semmilyen intézkedést nem hozott Borbély Lénárd polgármester a húsvéti időszaka. A Kormány gyáván megfutamodott a népszerűtlen szigorítások elől, a polgármesterekre bízta a korlátozásokat.”

    Egyrészt: a kormány nem a további korlátozásokat bízta rá a polgármesterekre, hanem azt, hogy cselekedjenek belátásuk szerint.
    Márészt a népszerűtlen intézkedések szado-mazochista hajszolásának kényszerképzete egy darabig az összellenzék kampányfogása volt, de a nagyobb részük azóta rá bírt jönni azzal a rengeteg ésszel, hogy ez valahogy fordított eredményt szül. Csak a Momentán ragadt bele a jó egyhónapja már mélyen kijárt nemzetközi keréknyomba, és azóta se vette észre, hogy maga körül a világot. Csak védi. Fejreállva a bakháton. (Olyan fiatalos ez a frisseség!)

  9. pusssh szerint:

    …és azóta se vette észre maga körül a világot. Csak védi.

  10. Qqriq szerint:

    Toroczkai követelése sokkal értelmesebb, nem szabad mindenféle büdös bogarat beengedni az országba, az iráni hallgatókkal is csak a gond volt:

  11. Gary Ridgway szerint:

    “Rákosmente polgármestere felajánlotta kéthavi fizetésének felét a járvány elleni védekezésre
    Horváth Tamás, a XVII. kerület fideszes vezetője emellett a képviselők és bizottsági tagok április-májusi fizetésének 50%-áról is rendelkezett.”

  12. Nagyapó szerint:

    Jellemző az Indexre a következő “Rákosmente polgármestere felajánlotta kéthavi fizetésének felét a járvány elleni védekezésre”. Értem ez egyhavi fizetés (Széchenyi egyévi jövedelmét ajánlotta fel…, nem kétévi jövedelme felét😛). Ezt a sorozatgyilkos idézte, persze a forrást letagadja, nem fedi fel.
    Majd így folytatja az Index: “polgármesteri fizetésének 50%-át április-május hónapban a járvány védekezési költségeire ajánlja fel”
    Gondolom érezni a különbséget?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. pusssh szerint:

    Mementó! Lehet így is!
    “Több embert ölt meg a rendőrség Nigériában a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások állítólagos megszegése miatt, mint maga a ragály – adta hírül csütörtökön az AFP francia hírügynökség. Az afrikai országban eddig 12-en haltak meg a járvány miatt, a rendőrség viszont március vége óta már 18 emberrel végzett.”
    (HírTv)

Itt lehet hozzászólni !