Ismét osztanak maszkokat Csepelen

Csepel.info

Egy újabb varrónő csatlakozott Papp László jótékonysági akciójához, aki a múlt héten a Tölgyes utcai házának kerítésére akasztott ki nejlonzacskókban jó minőségű szájmaszkokat, amelyeket bárki ingyen elvihetett. Akkor egy nap alatt 140 maszk fogyott el.

Cikkünk megjelenése után sok százan fejezték ki elismerésüket a csepeli férfinek egy közösségi oldalon, mások a kerítésére tűzött papírdarabkán köszönték meg az adományt. Papp László, a Lélekgyógyító Alapítvány munkatársa Csarnai Attilának, a Csepeli Hírmondó újságírójának  elmondta, hogy a napokban újabb szállítmány érkezhet Szlovákiából, és azt is szétosztja az érdeklődőknek.

Noha évek óta végzi jótékonysági tevékenységét, most csak a járvány sújtotta magyar emberek megsegítésével foglalkozik. Tapasztalata szerint a jótékonyság sokszorosan megtérül az embertársai szeretete által.

Most különösen szükség van egymás önzetlen támogatására. Az alapítvány is kap adományokat, az önkéntesek pedig varrják a maszkokat. De ha kell, varrógépet is rendelkezésére bocsát annak, aki hajlandó segíteni. Örül neki, hogy egy újabb varrónő ajánlotta fel munkáját ingyen.

Közben sikerült beszélnünk a szlovákiai Vágfarkasdon élő magyar nemzetiségű Anett Bordovácsová Karvaiovával, aki szintén a Lélekgyógyító Alapítvány munkatársa. Évek óta együtt dolgozik Papp Lászlóval, és most maga is varrja a szájmaszkokat. Mivel a szlovák-magyar átkelőn jelenleg határzár van, egy Szlovákiában élő, de Magyarországon dolgozó magyar nőt kértek meg, hogy Komáromnál adja át a szállítmányt Papp Lászlónak.

„Elővettem a régi varrógépemet, és nekiláttam szájmaszkokat készíteni. Ezt bárki megteheti, nem igényel szaktudást. Itt, Szlovákiában gyakorlatilag mindenki maszkot visel, amiket általában maguk varrják az emberek. Én naponta 100-110 maszkot készítek. Többet is tudnék, de más tennivalóm is akad. Adományként kapunk jó minőségű, százszázalékos pamutot, cérnát, megvarrom a maszkot, Laci meg befűzi hozzá a gumit. Becsülöm Papp Lászlót, mert szeretetből teszi, amit csinál. Ezért csatlakoztam hozzá évekkel ezelőtt. A falunkban és környékén összefognak az asszonyok, és ellátjuk egymást ruhával, maszkkal, bármivel. Adakozók az emberek. Szívesen küldjük a maszkokat Csepelre, Papp Lászlónak meg szintén jóleső érzés, hogy van mit szétosztania”

– mondta Anett Bordovácsová Karvaiová.
Cs. A.

Itt lehet hozzászólni !