525 fő a beazonosított fertőzöttek száma laposodik a járványgörbe

Koronavirus.gov.hu

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A tegnapi 492-höz képest már csak 6,7 százalékos a növekedés, ilyen alacsony nem volt, amióta csoportos megbetegedések vannak. Ez nem azt jelenti, hogy közel a járvány tetőzése vagy vége, de azt igen, hogy igyekeznek betartani az emberek az egészségügyi biztonsági szabályokat, így komoly hatása van a magyarországi intézkedéseknek – ellentétben az olasz, osztrák vagy spanyol példákkal.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Elhunytak

Sorszám Nem Kor Alapbetegségek
1 76 szív és érrendszeri
2 65 rosszindulatú daganat
3 Férfi 74 szív és érrendszeri
4 Férfi 79 szív és érrendszeri
5 Férfi 68 szív és érrendszeri
6 41 magas vérnyomás
7 Férfi 38 krónikus pancreatitis, alkoholos májkárosodás
8 Férfi 53 szív és érrendszeri
9 90 aorta stenosis, ISzB, magas vérnyomás, pitvarfibrilláció
10 Férfi 75 magas vérnyomás
11 Férfi 80 nincs adat
12 Férfi 73 ISZB, encephalopathia, hepatopathia, érszűkület, hypothyreosis
13 86 TBC,LC,PE,HT,DM,diab. polyneuropathia,MVT,
14 Férfi 92 Allergiás asthma, stroke, pacemaker
15 Férfi 94 COPD
16 59 Vesetranszplantált, cukorbeteg, COPD, ISZB, magas vérnyomás
17 86 magas vérnyomás
18 67 ISZB, magas vérnyomás
19 Férfi 66 szív- és érrendszeri megbetegedés, idült reumás szívbetegség, degenaratív („kopásos”) gerincbetegség
20 Férfi 91 szív- és érrendszeri megbetegedés, magas vérnyomás, idült reumás szívbetegség, agyi érbetegség

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Koronavirus.gov.hu, Csepel.info

7 hozzászólás “525 fő a beazonosított fertőzöttek száma laposodik a járványgörbe” bejegyzésre

  1. Pipás Pista szerint:

    Az osztrákoknál korábban jelent meg a vírus, jóval többet is teszteltek, így az összehasonlítás meg az abból levont következtetés már eleve egy nagy baromság, de ha még is ragaszkodunk a jelenlegi számokhoz, akkor az azt mutatja, hogy az osztrákoknál megnyugtatóbb a halálozási arány, mint nálunk. Nálunk majdnem 4%, náluk 1% körüli.

  2. admin szerint:

    Az osztrákoknak oroszlánrészük volt abban, hogy ilyen súlyos helyzet alakult ki Európában.

  3. Tóth Kati szerint:

    Pipás pisti nem a teszt a lényeg,hanem az emberi élet.Az a lényeg,hányan halnak bele.Hagyjul már ezt a bezzegausztriát.Ha annyira odavan a labancokért,ha annyira jobbak nálunk maga szerint,miért nem költözik oda?El lehet innen menni,mondta a maga főnöke gyurcsányi.

  4. Nagyapó szerint:

    Ausztriának ~9 millió lakosa van és az osztrák egészségügyi minisztérium adatai szerint 9200 embernél mutatták ki eddig a koronavírust, és 108 ember halt meg.
    Hasonlítsuk össze a magyar adatokkal!
    Pipás Pista lehet százalékot számolni!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. csak úgy szerint:

    Talán ha a Tirolból hazatérő 500 magyart, tényleg karaténbe tennék, jobb lehetne a helyzet.

  6. pusssh szerint:

    Ki tudja több emberre rásütni, hogy hordozó-fertőző, ki tud több embert bezárni két hét munkátlanságra, ki tud többet hamarabb meghalasztani – a kommentelők szerint ez valami gombócevő bajnokság. Egyelőre tippmixre megy. De a díjra – “Ki nevet a végén?” még várni kell.

  7. Gary Ridgway szerint:

    admin!
    Akkor Olaszország és Spanyolország? Az osztrákoknál másképp megy a matek – nameg fél Kelet Európa rajtuk keresztül jött haza – ha itt is több tesztet végeznének, több igazolt lenne, mégha tünetmentes az egyén, akkor is.
    Tehát a számok mindig relatív adatok.

Itt lehet hozzászólni !