A kommunizmus áldozataira emlékeztek

Csepel.hu

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezést a csepeli önkormányzat február 25-én. A polgármesteri hivatal falán található emléktáblánál Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek és dr. Szeles Gábor jegyző mellett, az Országgyűlés, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda képviselői, valamint az LMP csepeli politikusa is elhelyezték a megemlékezés koszorúját.

A kommunista utódpártok, az MSZP és a DK részéről nem volt megemlékező.

Az Országgyűlés 2000 júniusában határozott úgy, hogy minden év február 25-én a kommunista diktatúra által igazságtalanul meghurcolt és kivégzett emberekre emlékezzen az ország.

Az emléknap Kovács Béla, a Független Kisgazdapárt főtitkára előtt tiszteleg, akit 1947-ben ezen a napon tartóztatott le a szovjet hatóság köztársaság-ellenes összeesküvés koholt vádjával. A politikus Szovjetunióba hurcolása a diktatúra kiépítésének kezdeteként is felfogható, melynek során a megszállók fokozatosan felszámolták a kialakulóban lévő demokráciát.

A kommunizmus áldozatainak számát világszerte körülbelül 100 millióra becsülik.

Csepel.hu

8 hozzászólás “A kommunizmus áldozataira emlékeztek” bejegyzésre

  1. Várkonyi András szerint:

    …és az LMP-n kívül más ellenzéki pártok ?

  2. helyi szerint:

    Kommunista utódpártok, úgyis mint Fidesz? Mr. Kompenzációs listás bevándorló Ábel “mester” megint baromságokat röfög, miközben egy bekeretezett plakátot koszorúz a haverjaival.. Legalább egy normális emlékművet tennétek oda Kövér apától tiszteletére!

  3. Tóth kati szerint:

    Helyike nem vagy egy kicsit idegengyűlölő,persze csak annyira ,mit a pártocskád aDK/diplomáskomcsik/Mondjuk a vezérre ez nem teljeeen igaz,avdiplomáját még keresgéli.

  4. Tóth kati szerint:

    Nem mindegy nektek milyen az emlékmű?Úgyis csak lehánynátok.

  5. Lili Züllig szerint:

    Lehetne egy bronzszobor-együttest is avatni, 25-30-as éveiben járó 7 db fiatalokat ábrázolna, háttal a szobornézőnek. Ők lennének a KÉM-ek (Külföldön Élő Magyarok) gondolni rájuk is, akik akaratukon kívűl, egy politikai rossz lépés miatt, kénytelenek voltak gazdasági menekültként Nyugatra menni, elszakadva a Kultúrától, Családtól, Magyarországtól, ami úgy szép, ahogy van innen messziről nézve már, ennyi idő után minden megszépül, igyekszik az Ember.

  6. helyi szerint:

    tothkatyusa! A gazdáidnál is sötétebb vagy úgy látom. Ha már nem látsz ki a narancsköd mögül legalább azzal tisztában lehetnél hogy Csepelen ezek a bevándorlók, Borbély és társai, több kárt okoztak mint hasznot. Neked persze az ingyenkrumpli meg a bözsiutalvány is bőven megteszi!

  7. Jobban szerint:

    helyi gyűlöletbeszéd helyett jobb lenne magába szállnia, és tükörbe néznie, milyen “felmérés” alapján sikerült “megállapítani” a fent leírtakat? A vaktában vagdalkozás, a 23.000.000 románozás kiderült, hogy mekkora igazságalappal bír, alantas ösztönökre és irigységre apellál.
    “Gazdáinak” azóta sem sikerült normális politikát folytatniuk.

  8. pusssh szerint:

    Jobban hasztalan várja a magábaszállást olyanoktól, mint helyi és sok más magyarországi állampolgár, akik “meggyőződéssel” ünneplik Trianont, és leköpik a magyarságot – önmagukban is. Ezzel nincs mit tenni: önmagukat minősítik bozgorként. Érinthetetlenek.

Itt lehet hozzászólni !