Ünnepélyes évnyitót tartott a Csepel Öttusa VSE

Csepel.hu

A Csepel Öttusa és Vizi Sport Egyesület a hagyományokhoz híven idén is megtartotta évindító rendezvényét, ahol a 94 éves Benedek Ferenc mesteredzőt is köszöntötték.

A Csepeli Strandfürdő területén található öttusabázison gyűltek össze sportolók, edzők és szülők, hogy a Csepel Öttusa VSE rendezvényén ünnepélyesen megnyissák az idei évet.

A rendezvény első felében Belák János utánpótlás-vezető az egyesület legfontosabb nevelési céljairól beszélt, mint például az egészséges életmód, a közösségi élmények nyújtása és a sportolók személyiségjegyeinek fejlesztése. Ismertette az egyesület szervezeti felépítését, így a szülők betekintést nyerhettek abba, mennyien dolgoznak az egyesület sikereiért. Belák János elmondta, az egyesület alapvető célja a testileg-lelkileg kiegyensúlyozott gyermekek nevelése. Hozzátette, nemcsak azokat a gyermekeket várják, akik versenyezni szeretnének, hanem azokat is, akik csak a mozgás örömét szeretnék átélni. Szerinte az egyesület életében mérföldkő, hogy az önkormányzattal stratégiai megállapodást kötöttek és így kiemelt sportegyesületté váltak. Jelenleg nyolcvanan sportolnak rendszeresen, idén szeretnék százra növelni ezt a létszámot. Stabil edzői gárda dolgozik a gyerekekkel, amely a kiszámíthatóság miatt fontos. Az idei évben is válogatott versenyzők indulására számítanak felnőtt, junior és utánpótlás korosztályban egyaránt.

Ezután a tavalyi év edzéseiről, versenyeiről készült képeket vetítettek, majd visszatekintettek a 2019. év sikereire. Ezt követően került sor a díjátadásokra, amelynek során a sportolókat eredményük és fejlődésük alapján jutalmazták. A Posztógyári Tanuszodában havonta több mint 150 gyermeket tanítanak úszni, közülük a legügyesebbek is díjakat vehettek át. A 2019. év csepeli öttusázója Pataki Balázs lett, aki az egyetemi tanulmányai mellett rendszeresen jár edzésekre és aktív szerepet vállal az egyesület munkájában. A Benedek Ferenc-díjat Simon Sarolta junior EB-bajnok kapta. Az elismerést Benedek Ferenc adta át, akit 94-ik születésnapja alkalmából tortával is köszöntöttek. Az önkormányzat nevében Morovik Attila alpolgármester, a Magyar Öttusa Szövetség képviseletében Bretz Gyula, a szövetség elnöke és Galla István, a szövetség főtitkára köszöntötte a csepeli öttusalegendát.

A végén filmvetítéssel emlékeztek a magyar öttusacsapat 1976-os montreáli sikerére, és Maracskó Tibor, az akkori öttusacsapat bronzérmese tartott beszámolót az olimpián szerzett élményeiről.

Csepel.hu

 

 

Egy hozzászólás “Ünnepélyes évnyitót tartott a Csepel Öttusa VSE” bejegyzésre

  1. […] A 2020-as évnyitó ünnepségen még ott volt […]

Itt lehet hozzászólni !