Házasodjunk Csepelen!

Csepel.hu

Hatodik alkalommal adott otthont a Radnóti Miklós Művelődési Ház az esküvő kiállításnak idén február 9-én. Csepel és környéki esküvői szolgáltatók mutatkoztak be a standoknál többek között menyasszonyi ruhák, virágcsokrok, exkluzív dekorációk, esküvői fotók, asztali terítékek, torták és parti kellékek választékkal.

A programon hangulatfokozó műsort adott a vőfély, a Trend Band zenekar játszott és bemutatkozott a mobil bankár, a ceremóniamester és a szertartásvezető is.

A látogatók mindent egy helyen találtak az esküvő szervezéséhez, egy délután alatt a nagy nap teljes forgatókönyvével megismerkedhettek. Milyen legyen a virágcsokor, a ruha, a smink, a frizura, a dekoráció, a menyasszonyi torta és hogyan örökítsük meg a legszebb pillanatokat. Ezekre a kérdésekre mind-mind választ kaphattak a házasulandók.

Ma már egyre többen vásárolják meg a menyasszonyi ruhákat – tudtuk meg egy Hollandi úti szalon vezetőjétől. „A tüll és a csipke ruhák mindig keresettek, bár ezt mindig a nemzetközi trend határozza meg, ám a vízfodros darabok is kelendőek. A hölgyek testalkatától nagyban függ a ruhaválasztás. Manapság a gyártók tört fehér, nud, pezsgő és aranyszínűeket készítenek, hófehér ruhákat kevésbé varrnak, mert a tisztításuk elég nehéz. A kölcsönzési díjak 160 ezertől 220 ezer forintig terjednek, egyes darabokat pedig 250 ezer forinttól lehet megvásárolni” – tette hozzá.

A külcsín tekintetétben a sminkmesterek az esküvő előtt másfél, két órát is dolgoznak, hogy a nagy napon egy órán belül biztosan elkészüljenek. „A klasszikus színek soha nem mennek ki a divatból, mint például a barnás színű, meleg árnyalatok, s az enyhe füstös szemek. A fiatalabb korosztályúak a modernebb vonalak felé nyitnak, bátran viselnek extrémebb, vagányabb színeket akár esküvőkor is. Számomra a klasszikus menyasszonyi smink egy szépítő sminket jelent, a komfortosságra törekszem. A szemek és a száj hangsúlyozásánál a tusvonal sem megy ki a divatból, akárcsak a piros rúzsok” – tájékoztatott Dzsongova Daniella smink- és maszkmester.

A menyasszonyi csokrot illetően mindig az ara egyéni ízlése dönt. A szakember elmondása szerint idén a „kócos” mezei virágok kedveltek. „Egyre inkább visszatérünk a gyökerekhez, különlegesnek számítanak a mezei virágok, mint az itthon is honos boglárka, tulipán, mákvirág. Színvilágban pedig kinek mi tetszik” – mondta el Fülöp Nóra.

Az ifjú párok jórészt nyáron tervezik esküvőjüket, egyaránt fontos számukra a polgári és egyházi szertartás, valamint a családalapítás szempontjából tartják kulcsfontosságúnak a házasságkötést.

Csikós Dóra és Csuha Zoltán

„11 éve ismerjük egymást, idén hivatalossá tesszük polgári szertartáson és számunkra templomban is. Eljegyzésünk tavaly volt, esküvőnket pedig szeptemberben Győr mellett egy tóparton tartjuk, talán akkor már kevésbé lesz meleg. Itt minket kifejezetten a meghívók, a ceremóniamester és a dekorációk érdekeltek, meg is találtunk mindent. A jövőre nézve családot tervezünk, bár engem jelenleg a sellő fazonú hosszú csipkés ruhám még jobban leköt, amelyet megvásárolok” – mondta a leendő ara, Dóra.

A.Zs.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Házasodjunk Csepelen!” bejegyzésre

  1. Lili Züllig szerint:

    A VILÁG LEGCSODÁLATOSABB ESKÜVŐI HELYE

    CSEMPESZKOPÁCS

  2. Nagyapó szerint:

    Nem Gretna Greenben?🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

Itt lehet hozzászólni !