Pákozdi József: a civileknek helyük van a városvezetésben

Csepel.hu

Hogyan foglalná össze programja legfontosabb elemeit, amelyek meggyőzőek lehetnek a szavazók számára a kampány utolsó napjaiban?

Csepel minden választókörzetében jelöltet tudtunk állítani. Nagyon sokan jöttek oda hozzánk a kitelepüléseken, és biztosítottak a támogatásukról. Igazi csapattá kovácsolódtunk. Egy a célunk: lehető legjobb tudásunk szerint képviselni a lakókörnyezetünkben élő emberek érdekeit. Minden értelemben tisztább Csepelt, átlátható gazdálkodással működő, a lakosság érdekeit szem előtt tartó önkormányzatot akarunk működtetni.

Mivel mindannyian civilek vagyunk, pontosan tudjuk, mik azok a problémák, amelyekre a választók gyors megoldást várnak. Ezek közé tartozik a Királyerdőben több gyalogátkelő kijelölése, a közintézmények akadálymentesítése, a tüdőgondozóban röntgengép elhelyezése, és az ingázók által okozott parkolási gondok enyhítése. Támogatjuk az állat- és környezetvédelmet, a klímavédelmi intézkedéseket, a közbiztonság megerősítését. Hisszük, hogy egy civil szervezetnek is helyet kell biztosítani a városvezetésben. Mi nem egy pártvezetésnek, hanem a csepeli polgároknak akarunk megfelelni!

Ön szerint mi jellemző leginkább Csepelre a főváros más kerületeivel való összevetésben?

Annak ellenére, hogy Csepel földrajzilag zárt egység Budapesten belül, az itt élők egy nyitott és befogadó közösséget alkotnak. Bár az utóbbi időben némileg javult Csepel megítélése, de még távol vagyunk az igazi elismertségtől. Még mindig az egyik legalacsonyabb Csepelen az egy főre jutó jövedelem a fővárosban. Továbbra is igen kevés a pormentes útburkolat. Nem szívesen jönnek Csepelre orvosok, tanárok, vállalkozások, mert messze van, és lepusztult a kerület. Ha nem jár a H7- es HÉV, akkor szinte megáll az élet. Amikor bedugul a Gubacsi híd, szintén katasztrófa van. És akkor nem beszéltünk az M0-sról… Terveznek hidat, de hova? Az Újbudát Csepellel összekötő Duna-híd nem fogja érdemben javítani a csepeli közlekedés problémáit, miközben legalább 41 milliárd forintba fog kerülni. Csepelre érkezve egy lepukkant, lepusztult városkép fogadja az utazót. A HÉV melletti szakasz Ófalunál, az Ady Endre út Szabótelepnél gyászos képet fest. Háros egyes részei pedig felvehetnék a versenyt egy brazil nagyváros nyomornegyedének a látképével.

Mik lennének az első intézkedései, ha megválasztanák polgármesternek?

Az új önkormányzatban először azokat a változásokat állítjuk vissza, amelyeket a fideszes önkormányzat elsőként felszámolt 2010-ben. Módosítjuk a szervezeti és működési szabályzatnak a polgármester és a szociális bizottság hatásköréről szóló fejezetét. Újra bevezetjük a napirend előtti felszólalások lehetőségét és az úgynevezett egyebek napirendi pontot. Átláthatóvá tesszük a gazdálkodást: ezt nem csak ígérjük, hanem meg is valósítjuk! Az elmúlt öt év szerződéseit felülvizsgáljuk, a sort a Csepeli Városfejlesztési Kft.-vel kezdjük. Az önkormányzat cégeinek felügyelőbizottságaiban az ellenzék is helyet kap majd. A 24 órás orvosi ügyelet működési feltételeit biztosítani fogjuk, ha másképpen nem, akkor a költségvetésből lesz rá pénz. Rendeletben fogjuk szabályozni az alkohol árusítását 22 óra után. A drogosokkal szemben megköveteljük a hatékonyabb fellépést a rendőrségtől, ha már évi 150 millió adóforinttal támogatjuk a működésüket.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !