Wolf József: mindenki hallgasson a józan eszére!

Csepel.hu

Hogyan foglalná össze programja legfontosabb elemeit, amelyek meggyőzőek lehetnek a szavazók számára a kampány utolsó napjaiban?

Tisztelettel arra kérek minden csepelit, hogy a józan eszére hallgasson. Próbálják elfelejteni mindazt, amit a kampány során a pártok a fejükbe igyekeztek sulykolni. Abból induljanak ki, amit megéltek! Jobb-e az életük, mint tegnap? Ne higgyenek azoknak, akik szerint „a Munkáspárt a múlt,” „a Munkáspárt a Fidesz szekerét tolja”, meg hasonlók! A Munkáspárton kívül senki sem képes a kisember, a szegény problémájával foglalkozni az önkormányzatban. Segíteni tudunk, de ezt önöknek is akarniuk kell. Ha ön dolgozó és szegény ember, akkor ne várja a gazdagoktól, hogy majd ők megértéssel lesznek, és megoldják a gondjait. Bízzon a Munkáspártban!

Mi olyanok vagyunk, mint a csepeli emberek többsége. Ha rendet, tisztességes közéletet akarnak, ne bízzanak olyanokban, akikről tudjuk, hogy loptak, csaltak, korrumpálódtak. Bízzanak a Munkáspártban! Nekünk nincsenek ügyeink, nem keveredtük botrányokba. Tisztességesek és becsületesek vagyunk. Ne engedjük a rombolást! Ami jó, azt meg kell őrizni. És hozzá kell tenni azt, amit csak mi tudunk, ami a mi érdekünk.

Ön szerint mi jellemző leginkább Csepelre a főváros más kerületeivel való összevetésben?

Csepel a város déli végén van, ráadásul egy sziget, ami előny és hátrány is. Ezért nagyon fontos, hogy érdemes legyen itt élni, legyen munka, legyenek lakások, Csepel minden szempontból fővárosi legyen. Ez ma még nem így van. Csepel Budapest egyik óriási tartaléka. E tekintetben történnek is lépések, de túl sok a vita, túl sok a halogatás, nem igazán tudni, mi a mese és mi a valóságos szándék. Csepel Budapest szegényebb kerületei közé tartozik. A szegénység részben öröklődik, részben sokan magukkal hozzák a betelepülők közül. Ez nem tréfa. Ha nem sikerül rövid időn belül előre lépni, az a kerület egész jövőjét veszélyezteti. Legyünk őszinték! A csepeli ingatlanok olcsók. Kevesen akarnak idejönni, az ingatlanok nagy részét pedig nagyon nehéz eladni. A panelfelújítás némileg növeli az ingatlanok értékét, akárcsak a közlekedés és a környezet javítása. De sokkal többet kell elérni, és bátrabban előre lépni.

Mik lennének az első intézkedései, ha megválasztanák polgármesternek?

Ha valaki vezető lesz valahol, meg kell nézni, hogy rendben van-e a kassza. Tisztelet és becsület a jelenlegi önkormányzatnak, de én új ember lennék ott. Kívülről nehéz megmondani, hogy rendben vannak-e a dolgok. Az önkormányzat az emberek pénzét költi, itt mindennek stimmelnie kell. Másodszor: meg kell nézni, kik dolgoznak az önkormányzatban Csepelért. Az önkormányzat munkatársa is ember, családjuk van, biztonságra vágynak. Aki rendesen dolgozott a választásokig, annak lehetőséget kell adni a folytatásra. Nem szabad az önkormányzati dolgozókat pártalapon lecserélni. Harmadszor: lakossági gyűlést hívnék össze a Béke téri stadionba. Oda befér 35 ezer ember, a felnőtt csepeliek zöme. Az emberek hallják meg rögtön, mire számíthatnak, és mit kérünk tőlük. Negyedszer: azonnal külön szolgálatot állítanánk fel a lakosság segítésére. Ide bárki fordulhatna éjjel-nappal, ha problémája van. Ha megkezdi működését a szolgálat, akkor a csepeliek tudni fogják, hogy nem hiába szavaztak a Munkáspárt jelöltjére.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !