Jelentős fejlesztések a kerületi egészségügyben

Csepel.hu

Az elmúlt években számos egészségügyi fejlesztés történt a kerületben. A tüdőgondozó és a Szent István úti rendelő felújítása, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat klimatizálása és festése, a 24 órás felnőtt- és gyermekügyelet kialakítása, a mentőautók korszerűsítése és a modern orvosi eszközök beszerzései mellett a Táncsics Mihály utcai és a Csikó sétányon levő rendelők felújítása is megtörtént.

Új szakrendelések indultak az elmúlt években, ilyen – többek között – a traumatológia, az érsebészet, a foniátria, az endokrinokógia, a gyermekortopédia, a pszichiátriai rehabilitáció és addiktológia. Ingyenes védőoltásokkal is segít a kerület: a kisgyerekeknek a rotavírus elleni, a fiataloknak a HPV elleni oltást biztosítják, az idősek pedig a tüdőgyulladás megelőzésére kapnak térítésmentes oltást.

Önkormányzati forrásból nyolc év alatt a szakrendelő műszerparkja is megújult, és szolgálati bérlakásokat biztosítottak néhány mentős dolgozónak. Az Egészséges Budapest Program keretében 1,7 milliárdot kap a kerület, ehhez tesz hozzá az önkormányzat 191 millió forintot, így közel kétmilliárd forintból megvalósul Csepelen az egynapos sebészet, továbbá az orvosi műszerpark fejlesztése. A Csepeli Szülőotthon épülete teljes egészében megújul, és orvostechnikai, valamint informatikai eszközökkel szerelik fel.

Csepel.hu

22 hozzászólás “Jelentős fejlesztések a kerületi egészségügyben” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Ez volt a dolgotok, ezért kaptátok a nem kevés fizetést!

  2. pusssh szerint:

    H. J. Akkor tehát rendben van, tették a dolgukat, nem lehet rájuk panasz.

  3. Horváth János szerint:

    És szerinted ez már alap arra, hogy fényezzék magukat?
    Nézd meg a tüdőgondozó alagsori ablakainak a festését, a Szent István úti rendelő
    kéményét! Menj el tüdőszűrésre, háziorvos-tüdőgondozó-SZTK-tüdőgondozó-háziorvos.
    Elég sok osztályon megfordultam a közelmúltban, ez a megújulás erős túlzás.
    Utolsó bekezdés: “az orvosi szakrendelő műszerparkja is megújult”, második mondat:
    megvalósul az orvosi műszerpark fejlesztése. Mi van?
    A szülőotthon teteje több helyen be van szakadva, a bejárat feletti részen a cserepeket a
    Szentlélek tartja, alatta járnak óvodába és iskolába a gyerekek.
    Ez csak egy kis ízelítő!

  4. pusssh szerint:

    H.J.
    Hát akkor ezeket a hiányokat írd le!
    Én csak az első fröccsenésed logikáját kifogásoltam. Önmagában az, hogy valamit elvégeztek a dolgukból, azért talán mégse bűn, nem?… És az se volna talán fényezés, ha beszámolnának arról, amit elvégeztek. (Az ellenzék egyfolytában azzal kampányol, amit szeretne – arról sosem emlékeznek meg, amit anno el(nem)végeztek…)

  5. Horváth János szerint:

    Nem állítottam, hogy bűn, de azt, hogy a munkája elvégzéséért dicsérgessük, az bizony
    durva. Beszámolásnak elég a Hírmondó, tudod mennyibe kerülnek azok a táblák amin ők
    beszámolnak? Az ellenzék, helyzetéből adódóan, csak arról beszélhet, amit tenni akar, arról
    viszont szívesen elbeszélgetek bárkivel, hogy mit nem végeztek el.

  6. pusssh szerint:

    Hát a táblákból és a világ legprimitívebb permanens reklámkampányából nekem is halálosan elegem van. A Fidesz-szavazót is megalázza, ha ilyen imbecilis lénynek kezelik, illetve hogy csak ilyen zombiként tekintik Fidesz-szavazónak. Ezzel egyszerűen elkergetnek egy rakás szimpatizánst. (Az áráról már nem is szólok.) Nem azt kifogásolom, hogy indokolt esetben széles körben tájékoztatnak, hanem az orba-szájba vert primitívséget, ami a hasonlóan primitív választ igényli.

    Az ellenzék hajdankoráról én is elbeszélgetnék, csakúgy, mint a 2017 vége óta nyomott kampánylati agybajairól, de tartok tőle, hogy engem is nagyon elkapna az indulat…

  7. Jobban szerint:

    A tájékoztatás is a kerület vezetésének a feladata. Nem kell “megsértődni” azon ha beszámolnak arról, hogy mit tettek a kerületért. Bár az MSZP irányítása alatti 16 év alatt is történt volna némi fejlesztés…még a más beállítottságú csepeli lakosok is örültek volna a fejlődésnek, de így csak feltételes módról írhatok.

  8. Volt már ilyen szerint:

    Minden fideszes képviselőnek állítottatok táblát olyanhoz is, amihez az illetőnek nem volt köze! Kérdésem, Dobák Istvánnak is állítottatok táblát az ő körzetében? Neki is volt annyi köze a területén levő beruházásokhoz, mint a fideszes egyéni képviselőknek!

  9. Horváth János szerint:

    A Táncsics Mihály utcában a volt szülőotthonnál “tájékoztató” tábla, “Felújítottuk a
    tüdőgondozót”. Az a másik sarok!
    Ez nem tájékoztatás, ez kampány!

  10. Jobban szerint:

    Volt már ilyen, anno MSZP-s időkben is a “csepeli értékek és érdekek” képviselőinek mondták magukat az akkori képviselők, mégis kórházbezárás, galvániszap szennyezés, kettősgyilkosság és eperföldi terror rázta meg a kerületet. Ehhez képest a fideszes képviselők ég és föld.

  11. Jobban szerint:

    Horváth János, tájékoztatás is, de ha kampány van, akkor úgy is kell viselkedni. Nem emlékszik a fénykép erdőre anno az MSZP-s országgyűlési képviselők, polgármester jelölt, képviselők tekintetében? Az, hogy akkor nem volt mit táblára tenni tájékoztatásul, hogy mi történt, az ne a mostani képviselőket terhelje….

  12. Jobban szerint:

    “Most már a főváros pénzével dicsekszik
    PÁR HÉT ALATT MAJD KÉTMILLIÁRD FORINTOT KÖLTÖTT ZUGLÓ
    Több mint 5,2 milliárd forintnyi utalás érkezhetett be szeptember 15. óta Zugló folyószámlájára, Karácsony Gergely beszámolója szerint azonban csupán 3,4 milliárd forintja maradt a kerületnek.”magyarnemzet.hu
    Anno Medgyessy Péter kormánya is az Orbán kormány által megtakarított pénzből fizetett béremelést 2002 őszén. A ballib kormányok ciklusának végére csődközeli helyzetbe került az ország.

  13. Horváth János szerint:

    Te szerencsétlen! Hol élsz, a dedóban? Ha ő ezt csinálta, akkor én is? Baszod, olyan sötét
    vagy mint a néger segge!

  14. Gyula szerint:

    Jobban!
    Századszorra írom, hogy az eperföldi gyilok, már alattatok történt, de ne is zavarjon, hogy a politikának ahhoz semmi köze nem volt.
    Mellesleg azt a jó telket ti kótyavetéltétek el, ingyé’!

  15. Jobban szerint:

    2007-től élt az érintett bűnöző az eperföldön, és szervezte a bandáját, követték el a bűncselekményeiket, ha rákeres a “csepeli eperföldi terror tárgyalás” szócikkre, kiadja a dátumokat. 2007-ben ki irányította a kerületet. Bár már akkor is Fidesz vezetésű lett volna az ország és a kerület….
    Tehát eperföldi terror az MSZP vezetése alatt zajlott.

  16. Jobban szerint:

    “Karácsony milliárdos tao csalóra bízná az ország becsületét” pestisracok.hu

  17. Jobban szerint:

    “Ismét választás következik, és a választások közeledtével mindig összeszedjük, milyen érvek szólnak a normalitás mellett és a deviancia ellen. A normalitást természetesen ismét a Fidesz-KDNP képviseli, míg a deviancia oldalán különféle színes maskarákba öltözött, de rendkívül könnyen leleplezhető MSZP-SZDSZ-es kommunisták sorakoznak.

    Elsőnek mindjárt ott van a legfőbb ellenjelölt, aki a Nemzet Unokájából mára a belpesti idős baloldali szavazók unokázós csalójává nemesedett. SZDSZ-es táskahordozó szerepét otthagyva hangoztatta egykor büszkén, hogy Lehet Más a Politika, majd őket azért hagyta ott, mert nem értettek vele egyet abban, hogy mégse lehet más, és legyenek megint mind emeszpések megint. Utána a Párbeszéd Magyarország nevű formáció élén előbb a Magyarországot hagyta el, majd azt, hogy együtt legyen az Együttel, és inkább tényleg visszament emeszpésnek. Most, valami videójában, megint bociszemmel és elcsukló hanggal kéri, hogy tényleg utoljára legyünk kedvesen leszavazni az MSZP-re, és ő szentül hiszi továbbra is, hogy tényleg lehet más a politika…

    Nos, nem!
    Az ilyen elemek kezére SEMMIt nem lehet nyugodt szívvel rábízni, mert abban is nyilván egy diktafon rejlik, hogy zsarolási alapként felvegyék vele egymás kínos bélműködését.

    Valaha az egész országot vezették. Aztán már csak a fővárost. Mostanában pedig maradt nekik Zugló. Ha hihetünk a számtani sorozatnak, akkor ezek a folyamatosan jéghegyolvadás miatt aggódó Jóemberek nemsokára elhúzhatnak innen ukrán tartományokat meg nemzetközi civil szervezeteket tönkretenni.

    Hacsak el nem ássa őket előtte az, ami a helyi MSZP agóniájából még megmaradt.
    Nem árt azonban összegeznünk, milyen dúlást hagytak ezek maguk után, és mit kellett rendbetennie Tarlós István Főpolgármester Úrnak. Ne feledjétek, ha ezek valaha visszakeverednének a hatalomba, akkor ugyanez, vagy talán még rosszabb következne tőlük…

    Amikor 2010-ben a szellemi leépülését már a kilencvenes években megkezdő Demszky Gábor befejezte azóta is legendás városvezetését, nem sok jóra számítottam az utódait illetően. Nyilvánvaló volt, hogy amihez ezek értenek, azt tönkreteszik, amihez meg nem értenek, az csak úgy magától szétrohad a kezeik alatt.

    Aztán jött doktor Miniszterelnök Úr, és segítő kezet nyújtva Főpolgármester Úrnak, ketten villámsebesen rendbetették a liberálisok húszéves borzalmát. Négy év múlva azon kaptam magam, hogy tulajdonképpen minden sokkal jobb lett itt. A fővárosi közérzet legfőbb szegmensét adó BKV például egy nagyjából másféléves rövidke időszak alatt valahogy többet fejlődött, mint az azt megelőző 20+40 évben.

    Hirtelen nem Sz-né Sz. Eleónórákkal lopatták ki a cégből a köSSZpénzt, hanem a jó működésére költötték.
    Szinte minden, ami a BKV-ban jó, az 2010 után valósult meg. Elsőajtós felszállás, nem 20-30 éves buszok, normális menetrend, amit Vitézy alatt kőkeményen, utána sajnos megint kicsit lazábban tartanak. Bár mostanában mintha megint javulna itt a helyzet. Mindenesetre nagyon régen volt olyasmi emlékeim szerint, hogy egy járat csak úgy kimarad, pedig a menetrendtáblán rajta van. Mikor is volt ez? Hát persze, hogy Demszky alatt! Ja, és azóta már nem csak menetrendtábla van, hanem a FUTÁRon vagy okostelefonon látod előre, hol jön a járat.

    A bérlet pedig mintha ugyannyiba kerülne, mint 2010-ben. Szívesen néznék erről szédítően meggyőző, izgalmas infografikákat a G7-en vagy az Indexen. Vajon hogy nézhetett ki ez 6 év MSZP-SZDSZ és még 2 év MSZP-kormányzás, valamit 10 év Demszky-városvezetés közt? Vagy a kilencvenes évekre már vissza se menjünk? Talán ezért is fordult elő mostanában, hogy felszáll négy ellenőr a szép hosszú villamosra vagy csuklós buszra, és két megállóval később utas nélkül szállnak le, mert MINDENKINEK van jegye vagy bérlete.”tutiblog.com

  18. Horváth János szerint:

    Ez való neked, ez a te szinted!

  19. Jobban szerint:

    “Hiába kérdeztük, nem reagált Gyurcsány Ferenc azokra a kijelentésekre, amelyeket Lackner Csaba róla mondott a titkos hangfelvételen. A kispesti önkormányzati képviselő azt mondta, a DK elnöke alkoholista és felesége, Dobrev Klára azért akart Brüsszelbe menni, hogy minél távolabb legyen tőle.”hirTV

  20. Jobban szerint:

    “A tét, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármestere lesz-e Budapestnek”

  21. Gyula szerint:

    Jobban!
    Tehát városvezetéshez és kerületvezetéshez tartozik egy csövesbanda magántelken való akciózása? Te tényleg pihend ki magad és “fürdgyéle”, mert baszott hónaljszagod van már! 🙂
    A gyilkosságok meg 2011-ben történtek, nem?

  22. Tünde szerint:

    Ez mind szép és jó, de a Csikó sétányon nagyon ajánlatos lenne lecserélni Dr Simondy Albert háziorvost is! Mindig sürgős ügyekre és szabadságra hivatkozva elmegy, fél óránál tovább nem marad bent…teszem hozzá a 4 órás időtartamú rendelési időben…

Itt lehet hozzászólni !