Szabó Szabolcs az ellenzéki civilek sikerében bízik

Csepel.info

Szabó Szabolcs jobban örült volna az egységes ellenzéknek, ám ezt csúnyán elszúrták a Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János által vezetett szocialisták, amikor leváltották Takács Mónikát. Most azt reméli, hogy az ellenzéki pártok és civilek még így is nyerni tudnak, és együtt fogják vezetni Csepelt. A politikus a Buckai Szövetség kérdéseire válaszolt.

A helyi közösségekben kiemelt jelentősége van a civil szervezeteknek. Ők azok, akik ápolják a települések hagyományait, felhívják a vezetők figyelmét a problémákra. A civilek vesznek részt a különböző programok és rendezvények szervezésében – és kisebb településeken a polgármestert, valamint a képviselő-testületeket is ők adják – hívta fel a figyelmet Szabó az interjúban.

A kerület jövője szempontjából mindenképpen fontos lenne, ha több független civil szervezet működne a kerületben. Az sem ördögtől való dolog, ha egy majd 75 ezer fős kerületben civil szervezet indul jelölőszervezetként a választáson, és képviselőt vagy polgármestert juttat be a képviselőtestületbe.

– árulta el Szabó Szabolcs.

Ám jobban örült volna, ha az ellenzéki tárgyalásokon sikerül olyan kompromisszumos megoldást találni, amivel a pártok és a Buckai Szövetség jelöltjei egy csapatban indulnak a választáson.

“Amíg én ott voltam a megbeszéléseken, addig erre minden esély megvolt. Később a pártok már saját logikájuk alapján folytatták egymás között a tárgyalásokat, melynek én is csak a végeredményéről értesültem. Ha már így alakult a dolog, akkor csak abban tudok bízni, hogy a választások eredménye révén a pártok és a Buckai Szövetség képviselői többségbe kerülnek majd a testületben, és a választások után együttműködve, egymást kontrollálva tudják majd átvenni Csepel irányítását a Fidesztől.”

fogalmazott az önkormányzati választásról Szabó Szabolcs.

Utóbbi elképzelésre viszont reálisan nézve kevés esély van, mivel a jelenlegi, fideszes vezetés olyan sok fejlesztést és sikert tudott elérni, hogy még az egyébként ellenzéki szavazók közül is komoly átszavazást és támogatást érhetnek el.

Csepel.info

8 hozzászólás “Szabó Szabolcs az ellenzéki civilek sikerében bízik” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    A választók képviseletében lehetséges módok, a civil szervezetek, pártok, pártszövetségek. A civil szervezetek egy szűkebb kört, azok érdekét képviseli, pl kertbarátok, nordic walking klub. A pártok egy ideológia mentén szerveződnek, így szélesebb réteget képviselnek. A pártszövetségek már bonyolultabbak. Hasonló ideológiai pártoknál könnyebb, mint pl. CDU-CSU, Fidesz-KDNP, stb., azonban egy több pártból álló szövetség irányultsága kérdőjeles. A magyar ellenzéki összerottyanásban csak a szivárvány a közös. Esetleges nyereségük esetén kit, mit képviselnek? Esetleg folytatják a belső/külső leszámolásokat?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Horváth János szerint:

    Ugyan már Nagyapó! Magukat kizárólag a lé érdekli.

  3. Jobban szerint:

    Horváth János ne legyen nevetséges, a ballibsik “ingyen” gürcölnének?

  4. Jobban szerint:

    Az ellenzéki “összefogások” jó, ha egy kampányidőszakot “kibírnak” együtt, a ballib koalíció egy ciklust sem volt képes végigvinni válságok nélkül….mindig a nép itta meg a levét, ha hatalomra kerültek.

  5. Horváth János szerint:

    Jobban!
    Senki sem állította, de ilyen aljas módon lerabolni az országot, ahogy a Fidesz teszi még
    ők sem merték.
    Az összefogásnak nem kell a végtelenségig tartani, elég ha megtöri a Fidesz egyeduralmát.
    Bőven elegendő, ha lesz mód az emberek elé tárni a Fidesz valós arcát.Mit gondolsz, most ki
    issza meg a levét?

  6. Jobban szerint:

    Horváth János, most nincs a szakadék szélén az ország, az IMF karmaiban, ahogy a ballib kormányok “tevékenysége” után az összeomlás előszobájába került Magyarország.
    A devizahitelesek, a bezárt kórházak, és az ellopott milliárdok, a külföldre került pénzek mind, mind a ballib kormányok népnyúzásáról tett bizonyságot.

  7. Horváth János szerint:

    Te magadtól vagy ilyen vagy beoltottak?

  8. vlaci szerint:

    Jobban csak az igazságot írta le. Ez annyira fáj?

Itt lehet hozzászólni !