Ellenzéki pártok: program helyett belharc és bírósági ügyek

Csepel.hu

Ha az elmúlt másfél évben nem sikerült az ellenzéki pártoknak önkormányzati programot írniuk, az a következő másfél hétben már nem várható. A kampányt irányító Szenteczky János az elmúlt öt év fejlesztéseit kritizálja vagy tagadja. A politikusnak közben végéhez ért volna szeptember 25-én a tíz éve húzódó korrupciós büntetőpere, ám betegségre való hivatkozással nem ment el a tárgyalásra. Ez a „lakásmutyi” per sokadik halasztása volt. A történtek alapján valószínű, hogy elmarasztaló ítéletre számít.

Dúl az ellenzéki pártok közötti belháború is. Szabó Szabolcs látványosan segíti az ellenzék soroksári jelöltjét.

Csepelen viszont nem áll ki Erdősi Éva mellett. Utóbbi győzelme esetén Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János kerülnének a döntéshozó helyzetbe. Bár Szabónak Szenteczky János vezető szerepe és Takács Mónika lecserélése nem tetszik, Szenteczky múltja addig nem zavarta, amíg a csepeli szocialisták őmellette álltak. Most, hogy Bangóné Borbély Ildikót indítanák az országgyűlési választáson, Szabónak már problémát jelent Szenteczky múltja.

Az ellenzéki kompenzációs listán Horváth Gyula (DK), Dukán András (Momentum) és Szenteczky János (MSZP) foglalják az első három pozíciót. Ez győzelmük esetében három alpolgármesteri széket, vagy annak megfelelő pozíciót jelent. Nyílt titok, hogy Csepel pénzügyi-gazdasági döntéseit a korrupciós bűncselekmények vádjával továbbra is bíróság előtt álló Szenteczky hozná. Horváth Gyula egészségügyi, Dukán András oktatási alpolgármester lenne.

Amit az ellenzéki pártok programjáról tudni lehet, nem változott. Megakadályoznák az Észak-Csepelre tervezett új híd építését, valamint Észak-Csepel sport- és szabadidős fejlesztését. Több megszorító intézkedést vezetnének be. Megszűnne vagy időszakossá válna a csepeli nyugdíjasok számára jelenleg még ingyenes uszoda és strand nyitva tartása, valamint a csepeli gyerekek számára ingyenes „luxusjátszóterek”, vagyis a Rákóczi Kert, a KRESZ-park vagy a kalózhajós játszótér fenntartása.

Erősen vitatott a „szociális lakótelepek” terve. E szerint a négyemeletes házakra az önkormányzat még egy emeletet engedélyezne építeni, ahol szociális lakásokat alakítanának ki. • TK

Megsértették a választási törvényt

Erdősi Évát és az ellenzéki pártokat elmarasztalták amiatt, hogy közösségi oldalaikon és plakátjaikon megsértették a választás tisztaságát, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét. A csepeli választási bizottság egyúttal eltiltotta Erdősi Évát és az őt támogató szervezeteket attól, hogya jogsértést folytassák. A pártok Erdősit úgy tüntették fel, mintha a többi ellenzéki párt mellett a Jobbik polgármester-jelöltje volna. Ez azonban nincs így. Ő csak ötpárti jelölt. Az nem lehet tudni, hogy a Jobbik miért csak szavakban állt mögé.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Ellenzéki pártok: program helyett belharc és bírósági ügyek” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    A “folytassuk együtt”-n kívül nektek mi a programotok? Ja, mint 4 éve.

  2. Nagyapó szerint:

    Az önkori választások 5 évente vannak, így az 5 évvel ezelőtti program, melyről bebizonyosodott, hogy jó, folytatható!!!
    Fő cél a lakható Csepel tisztességes (nem elítélt) vezetőkkel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Horváth János szerint:

    Borbélyt elítélték, vagy nem?

Itt lehet hozzászólni !