18 ezer árvácskát ültetnek most Csepelen

Csepel.info

18 ezer árvácska kiültetését kezdte meg a Csepeli Városgazda. A virágokból jut Csepel minden szegletébe – értesült a Csepel.info.

Voltak idők, amikor Csepel önkormányzata a pénzügyi csőd szélén tántorgott, közterületeink, főként a Kis-Duna part és a Kiserdő gazzal benőtt hajléktalantanyákká züllöttek. Akkoriban a Szent Imre tér maradt Csepel egyetlen ápolt közparkja. 

Az elmúlt kilenc évben azonban megszépült, megújult a Kis-Duna part, a Kiserdő, a Tamariska domb, és számos tér, köztük a Rákóczi Kert, a KRESZ park, Petőfi tér és a Béke tér is. Most is a kerület főterén kezdődött a 18 ezer árvácska kiültetése. Ám manapság már – ahogy az elmúlt években – jut a virágokból Csepel minden egyes pontjára, közparkjába.

Eközben zajlanak egy új szabadidőpark építési munkálatai is Csillagtelepen, a Tejút utcánál. Utóbbit a fővárosnak köszönhetjük: építését teljes egészében Budapest önkormányzata állja.

Csepel.info

2 hozzászólás “18 ezer árvácskát ültetnek most Csepelen” bejegyzésre

  1. PU szerint:

    Szép. De a kiültetéseket gondozni, fenntartani is kellene.

  2. Csányi László szerint:

    A Görgey tér másik oldalára mikor kerül sor? A park az utak a parkoló nagyon igényelné a felujítást! Játszótér az jól sikerült de a többi?

Itt lehet hozzászólni !