Nézze meg: így haladnak az új csepeli szabadidőpark építésével

Csepel.info

Az egészséges fákat körbe kerítik, vagyis kalodázzák, megóvják

Csepelen jelenleg Csillagtelepen fut egyszerre a legtöbb fejlesztés. Ott zajlik a városrehabilitáció és ott épül a Főkert beruházásában az új szabadidőpark, melynek építéséről most a képeket mutatjuk. A leendő futókör vonala már szépen látszik, a felső földréteget lecserélik, helyére facsemeték és cserjék sokasága érkezik.

Az elmúlt években minden csepeli lakás értéke 6-20 millió forinttal növekedett attól függően, mekkorák, hol helyezkednek el, mennyi fejlesztés volt a közelben. Csepel kiemelkedik a fejlesztésekben, itt az egyik legnagyobb az ingatlanérték-növekedés egész Magyarországon. Nem véletlenül.

Már jól látszik, hol lesz a futókör

Az ellenzék természetesen most is ellenzi a lakosságnak sportolási, kikapcsolódási, pihenési lehetőségét biztosító, és a környékbeli ingatlanok értékét tovább növelő fővárosi fejlesztést. A munkálatok ennek ellenére szépen haladnak. A beteg, balesetveszélyes fákat kivágták, az egészséges fákat körbe kerítették (kalodázták). Sok fa, cserje valamint évelő dísznövény fogja széppé tenni az új szabadidőparkot, ahol lehet futni, sportolni is.

Ebben a projektben összesen hét helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei és játszóterei a Főkert Csepelt is érintő fejlesztésében. Mind sport- és pihenési céllal bővül, a csillagtelepi a Tejút és a II. Rákóczi Ferenc utcák által közrefogott területen van. Vezeték nélküli internetet sugározó okos oszlop, UV-kijelző és applikációval nyitható öltözőszekrény is lesz a családi szabadidőparkokban.

Az összességében 2,1 milliárd forintos fejlesztés célja, hogy a fővárosiak megújult környezetben, minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket, illetve az új parkokban a család minden tagja megtalálja az aktív kikapcsolódás lehetőségét. A fejlesztésnek értéknövelő hatása is lesz a környező ingatlanokra nézve.

Csepel.info

12 hozzászólás “Nézze meg: így haladnak az új csepeli szabadidőpark építésével” bejegyzésre

  1. csak úgy szerint:

    “Az elmúlt években minden csepeli lakás értéke 6-20 millió forinttal növekedett attól függően, mekkorák, hol helyezkednek el, mennyi fejlesztés volt a közelben.”

    Például a jelenlegi Gerincút környékén.

  2. Borostyán szerint:

    Mikor lesznek már képek a Gubacsi híd felújításáról és a Budára vezető hídról? Ezeket néznénk már meg évek óta! 🙂

  3. Dagobert bácsi szerint:

    A lakások nagyon nagy része ugyanabban az állapotban van, mint a CSOK bevezetése előtt! Magyarul az értékük NEM NÖVEKEDETT, mert nem hajtottak rajtuk végre ÉRTÉKNÖVELŐ BERUHÁZÁST! Akkor mégis miért érnek többet? MERT A FORINTOT A KORMÁNY ELÉRTÉKTELENÍTETTE A PÉNZTÖBBLET BEDOBÁSÁVAL! A beruházók azonnal megemelték az általuk épített lakások árait a CSOK összegével! Az építőanyaggyártók és a használtlakás eladók sem akartak lemaradni az üzletről, árat emeltek! Miközben a gazdasági teljesítmény csak a többlet újlakás építéssel fokozódott! Viszont az áremelkedés továbbgyűrűzött! Az állam majd visszakapja a pénzét az ÁFA újra 27%-ra emelésével az új lakásoknál!

    Mit nyertünk a megnövekedett árakkal? Semmit! Sőt nagyon sokat vesztettünk! Az áremelkedés elértéktelenítette azok lakáscélú megtakarításait, akik sok éve rakosgatják össze a pénzüket, hogy lakáshoz juttassák gyerekeiket, unokáikat!

    Ugyan ide vezet a külföldön dolgozó magyarok által hazautalt pénz, pörgeti a gazdaságot a fogyasztás által, miközben az itthon dolgozók jövedelmét relatíve értékteleníti! Ezt esetleg ellensúlyozza a hiányszakmákban a munkaerő növekvő ára, viszont a nem versenyszférában dolgozók és a nyugdíjasok helyzete fokozottan romlik, azáltal hogy a jövedelmük/nyugdíjuk nem tart lépést az árak növekedésével!

    Ide vezet amikor közgazdaságilag tudatlan jogász maffia (Fidesz) vezet egy országot!

  4. Nagyapó szerint:

    Borostyán! Kiknek kell és miért Budafokra híd? Hány csepeli dolgozik Budafokon és fordítva? Mennyibe kerülne a híd+a HÉV kereszteződés és egy Csepelt keresztülvágó út?
    Növekedne az átmenő forgalom – az kinek jó – miközben visítanak a Hollandi út esetleges forgalomnövekedése miatt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi újfent leírt egy brosúrát, ami negyedigazságokból von le következtetést. Nézzük:
    – „A lakások nagyon nagy része ugyanabban az állapotban van, mint a CSOK bevezetése előtt!” , hatalmas igazság, „értékük NEM NÖVEKEDETT” írja. Dagobert bácsi hasonlítsa össze a csepeli házak/lakások árait az 5 évvel ezelőttiekkel!
    – „A FORINTOT A KORMÁNY ELÉRTÉKTELENÍTETTE” Dagobert bácsi kicsit elmaradt a kortól. A monetáris politikáért nem a kormány, hanem az attól független Nemzeti Bank fele!!! Talán emlékszik Surányi et. MNB elnök ámokfutására (aranytartalék eladása), aminek önök tapsoltak!
    – a kiadott építési engedélyeknél 2024-ig alkalmazható az 5%-os áfa. Az állam várhat (Dagobert bácsi nem bízik a’22-es választásban? Kösz.)
    – a külföldön dolgozó magyarok által hazautalt pénz az itthoniaknak többet ér. Ők nem €-ban, hanem Ft-ban vásárolnak és az árak nagyrészt függetlenek az € árától.
    – a nyugdíjak követik az inflációt, a kormány garantálta a nyugdíjak értékállóságát és meg is tartja.
    – Dagobert bácsi ne a GKI-s Akar, vagy Vértes „szakemberektől” szerezze be információit, mert ők sosem találják el a “szarva közt a tőgyit”.
    Érdemes megnézni a ország fejlődésének adatait, u.m. államadósság, munkanélküliség, bérek, infláció stb.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Horváth János szerint:

    A nyugdíjak követik az inflációt? Mondjam vagy mutassam? Na ilyenkor jut eszembe
    Bangóné!

  7. Horváth János szerint:

    Mellesleg kinek kell egy híd lejáró nélkül?

  8. Lili Züllig szerint:

    Amit 86-ban megvett valaki öt kezessel, akkor 1 millió Ft-ért, az ma ér 21milliót.
    Így értem én. Meg kicserélődik a lakóközösség, egy idő után, vagy meghalnak, mint a fél Béke tér. Ezután jön egy váltás, megjelennek a fiatalok, kocsi, lakás, jövés-menés, család, aztán mennek felfele az árak.

  9. […] hírblog « Nézze meg: így haladnak az új csepeli szabadidőpark építésével Vakvezetőkutya-nevelőket keresnek kölyökkutyákhoz […]

  10. Dagobert bácsi szerint:

    Nagyapó, megnyugtatom, amit leírtam, az én fejemből származik! Nem olvasok közgazdasági fejtegetéseket, azt írom, amit tapasztalok!

  11. PU szerint:

    Nagyapótót olvasva (2019. szeptember 24., kedd – 12:55) kérdezném az alábbiakat:

    — Mi van akkor, ha az is igaz, hogy a lakások ugyanabban az állapotban maradtak, és az is, hogy egyidejűleg a forint-értékük emelkedett?

    — Mi van akkor, ha Matolcsy MNB-elnök ugyanúgy független, mint Surányi MNB-elnök volt? Mi akkor a garancia arra, hogy nem fog Surányihoz hasonló függetlenségeket elkövetni?

    — A még jelenleg ki nem adott, eztán születő építési engedélyeknél meddig érvényes az 5%.os áfa?

    — A külföldön dolgozók által hazautalt pénz valóban többet ér itthon az inlációnak hála, de ettől hogyan lesz belóle itthon előállított érték? Mennyiben pörgeti jobban a gazdaságot ez az ingyenpénz, mintha itthon termelődött volna meg (akár az infláció előtti kisebb értékkel)?

    — A nyugdíjak értéke mennyivel marad el az infláció követésétől, ha ez rendre sok hónapos késéssel realizálódik (a különbözet kifizetésre kerül akkor, amikortól az infláció máris magasabb, mint a különbözet kiszámolásakor)? És mennyiben reális ez az inflációkövetés, ha az országos adat és a nyugdíjas kosár között horribilis különbségek adódnak (a nyugdíjas már nem építkezik, nem vesz új autót, szerencsés esetben más nagyértékű gépészeti, elekltronikai terméket sem, nem újítja a ruhatárát, hanem az ötven éves rongyocskáit szabogatja át, nem jár az Adriára nyaranta – örül, ha a fürdőszobában túléli a nyarat, mert még a játszótérré újult parkba se megy le a betontepsi és a zsivaly miatt -, nem nevel és iskoláztat gyerekeket, kevesebbet eszik, kevesebbet tisztálkodik és mos, mert nem izzad bele naponta a taposómalomba, viszont örökösen az orvosnál és a patikában lóg).

    — Az ország adatait részben megnéztük; az államadósság mérsékelten csökkenget, de még jókora van belőle, a munkanélküliségből is van még, mert a magyar munkáltatók inkább alkalmazzák a környező országokból jött melóst a magyar selejt helyett***, a bérekről és az inflációról pedig éppen hivatalos adatok alapján vitatkozunk, egyebek közt az Eustat adatai alapján (a GKI szakértelmét illető kételyt pedig kéretik fölterjeszteni a kormányhoz: ha ők nem tüntetik el a föld színéról a léhűtőket, hanem a magyar adófizetők pénzén hízlalják tovább, akkor kéretik a szakértelmüket feltételezni, vagy a kormányt vádolni hanyagsággal).

    —————
    *** Ehhez egy apró anekdota: Minap beszéltem határon túli magyar munkavállalókkal, akik pár havi magyarországi munkavállalás után elmenekültek innen, pedig jól kerestek. Az ok: erkölcsileg elviselhetetlen számukra. A helyi magyar munkavállalók ugyanis súlyosan megfenyegették őket, hogy ne dolgozzanak olyan sokat és jól, mert ez “elrontja” a termelési statisztikát, és a követelményeket hozzájuk fogják szabni – vagyis elrontják az itthoni oligofrén lógósok munkahely-esélyét, azaz további esélyüket az ingyenpénzre. Ezek a magyarságukban kétségbe vont szerencsétlen határon túli magyarok pedig ahhoz vannak szokva, hogy a munka az munka, és elvégzendő a fizetség fejében.
    Tény: a munka termelékenysége (az egységnyi befektetett munkával előállított érték) az EU-n belül nálunk a legalacsonyabb. És ezt nem a GKI mondja.

  12. Horváth János szerint:

    Elgondolkodtató, hogy az idősügyi tanácsnoknak van bőr a képén olyat állítani, hogy a
    nyugdíjak megőrizték értéküket.
    A történelem ismétli önmagát, a WM üzemben az előmunkásokat eleve úgy választották ki,
    hogy egyben hajcsárok is voltak, a KZ-ben a kápókat a zsidók közül választották, itt pedig
    a nyugdíjasok közül választották a legszemetebbet. Gratula!

Itt lehet hozzászólni !