Jubileumi Fut a Csepel rekordlétszámmal!

Csepel Öttusa Média

Minden eddiginél több előnevezés érkezett a szeptember 14-i, sorrendben 40. alkalommal rendezett Fut a Csepel versenyszámaira, így több ezren álltak rajthoz szombat délelőtt a Daru- dombon kihelyezett rajtkapunál és a kísérő rendezvényekre is sokan voltak kíváncsiak.

A szervezők semmit nem bíztak a véletlenre: az előző napon nekiláttak az esemény zökkenőmentes lebonyolításához szükséges előkészületeknek, annak érdekében, hogy szombaton reggel már csak az utolsó simításokra, illetve magára a nagyszabású rendezvényre koncentrálhassanak.

A futamokat megelőzően a résztvevők remek hangulatú, közös bemelegítésen vettek részt Katus Tamás vezényletével, így mindenki biztonságosan,  A csepeli önkormányzat, a Csepeli Öttusa VSE, valamint a Csepeli Testnevelő Közösség által megszervezett és lebonyolított program fő számának, a 4000 méteres futásnak startját ezúttal Tóth János a Dél- Pesti Tankerületi Központ vezetője indította el, érdekesség, hogy a futamon Borbély Lénárd polgármester és Szalay- Bobrovniczky Alexandra főpolgármester- helyettes is rajthoz állt. Az általános iskolások alsó tagozatosainak 1800 méteres futamát Borbély Lénárd az esmény fővédnöke rajtoltatta el, de az óvodások, illetve a náluk is fiatalabb gyerekek részére is rendeztek egy remek hangulatú -300 méteres-  futamot. Érdekesség, hogy ez a futam akkora érdeklődésre tartott számot, hogy szinte az utolsó darabig elfogytak rá a rajtszámok… Csakúgy mint tavaly, ezúttal is minden résztvevő jutalma egy- egy -támogatók által felajánlott –  befutócsomag volt az első három helyezettet pedig külön erre az alkalomra készített medálokkal jutalmaztak a díjátadón. (Részletes eredményeket később közlünk.)

Mindeközben a szomszédos Kis Duna- ágban is zajlottak az események, ahol – első ízben- sárkányhajó fesztivált, versenyt és bemutatót rendeztek nagy- nagy érdeklődés mellett. Természetesen az ilyen alkalmakkor szokásos Sportágválasztó és sportági bemutatók sem maradtak el, ahol a kerületben működő sportegyesületek vonultak fel és egymást felülmúlva igyekeztek bizonyságot tenni róla, hogy miért érdemes náluk sportolni.

Csepel idén jubiláló legnagyobb szabadtéri sportrendezvénye közel 4 000 embert vonzott a Daru- dombra és környékére, ahol szerencsére az időjárás is a „szebbik arcát” vette elő a szervezők és a rendezők legnagyobb örömére, így semmi sem hátráltatta a balesetmentes futóversenyke és az egész fesztivál problémamentes lebonyolítását.

Mindent összevetve a 40. Fut a Csepel Családi Sport- Egészségnap és Sárkányhajó Fesztivál 2019 -ben is maradéktalanul elérte célját, ugyanis a rekordlétszámú részvételi létszám mellet, színvonalas és tartalmas programot sikerült tető alá hozni.

Köszönet illet minden támogatót, aki hozzájárult a jubileumi rendezvény sikeres lebonyolításához!

Csepel Öttusa Média

Itt lehet hozzászólni !