Erdősi: Tudomásul kell venni, hogy Csepelt az MSZP kapta

Csepel.hu

Hűségesküt tett a közösségi oldalán Bangóné Borbély Ildikónak, valamint Szenteczky Jánosnak Erdősi Éva, aki Takács Mónikát váltotta MSZP-s polgármesterjelöltként. Takács Mónikát azért váltották le, mert ki akarta szorítani a 2010 előtti ügyekben besározódott vezetőket. Az új jelölt ezért már most jelezte: ő ilyet nem fog tenni. Bár Erdősi üzent a többi ellenzéki pártnak is, a tárgyalások lapzártánkkor még mindig csak az osztozkodásnál tartottak. Csepelre vonatkozó jövőképről, programról még szó sincs, és lehet, hogy nem is lesz.

Kilenc éve várja Szenteczky János, a csepeli MSZP frakcióvezetője, hogy visszatérhessen a hatalomba, és azt folytathassa, amit 2010 őszén félbe kellett hagynia. Ezért is okozhatott kellemetlen meglepetést számára, amikor Takács Mónika – akit ő fedezett fel, és hívott az MSZP szárnyai alá – a tárgyalások közben ellene fordult. Az ellenzéki pozícióosztozkodásról kiszivárgó hírek szerint ugyanis Takács azzal tudott szimpatikusabbá válni a Jobbik, az LMP és a Momentum tárgyalódelegációi előtt, hogy a 2010 előtti csepeli szocialista elit leváltását és megújítását ígérte. Vesztére.

Mióta Takács Mónikát június 25-én megalázó körülmények között leváltották, utódja, a Csepelen gyakorlatilag ismeretlen Erdősi Éva jelezte, hogy ő kitart majd Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János mellett. „Nos ő az én kampányfőnököm, amire büszke vagyok, hogy egy ilyen fiatalember, ekkora szakmai, politikai tudással segít nekem” – fogalmazott utóbbiról. Szenteczkyt éppen a 2010-es választási kampányban kiadott gyűlöletkeltő kiadványa miatt ítélték el jogerősen aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt. Kampánytapasztalata tehát valóban van, de nem a tisztességes választási küzdelemben, hanem a gyűlöletkeltésben és gyalázkodásban.

Sorba kell állni, és tenni, amit az MSZP mond

Erdősi nem csak Bangóné és Szenteczky iránti hűségét nyilatkozta ki. Üzent a vonakodó szövetségeseknek is. Ők – úgy tűnik – nem szívesen állnak ki a 2010 előtti csepeli szocialista elit mellett. „Jelezni szeretném mindenkinek, aki esetleg nem tudná, itt Csepelen az MSZP jelöltje polgármestert, fővárosi szinten pedig hatpárti megállapodás van a XXI. kerület polgármesterjelöltjéről, vagyis rólam. Aki ismer, tudja, milyen vagyok, aki akar, megismer, keressenek, én is megteszek mindent, hogy minél többen megismerhessenek” – írta a közösségi oldalán.

Csepeli elképzeléseiről ugyanakkor még nem lehet olvasni. Az ellenzéki politikusok tervei eleve ellentétesek egymással, és súlyos konfliktusok is vannak közöttük. Így közös ellenzéki programot és jövőképet lehet, hogy még nagy vonalakban sem fogunk látni. A következő hónapokban inkább Orbán Viktorról fognak beszélni, és azt a benyomást fogják kelteni, mintha az önkormányzati választással leváltható volna a miniszterelnök.

Emellett biztosan kritizálni fogják még az elmúlt évek fejlesztéseit és a következő évek terveit. Az például biztos, hogy az Észak-Csepelre vonatkozó állami, vízisport-célú fejlesztéseket nem támogatják, az új híd tervét is támadják, amikkel viszont megtorpedóznák a csepeli HÉV oly régóta várt fejlesztését is. Horváth Gyula korábbi MSZP-s alpolgármester, a DK elnöke emellett olyan kijelentéseket is tett, melyek szerint bezárnák a megújult Rákóczi Kertet és a strandot is.

Így osztanák fel a pozíciókat

A Csepel.info egy korábbi cikke szerint Erdősi Éva győzelme esetén a polgármester mellett az MSZP-s Szenteczky János az önkormányzat pénzügyeit, a DK-s Horváth Gyula az egészségügyet és a humán ágazatokat, Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli vezetője pedig az oktatást kaphatja meg alpolgármesteri leosztásban. A lap szerint nem kizárt, hogy Szenteczky János csak kabinetvezetőként dolgozna, hogy ne legyen túlzottan előtérben, túl „sajtóérzékeny” helyen. Elvileg a Jobbik és az LMP egyegy képviselő-jelölti helyet kapna az összefogás jelöltjei között, de a kompenzációs listán már nem lesz befutó pozíciójuk. Ezek az MSZP-nek, a DK-nak és a Momentumnak lesznek fenntartva.

Csepel.hu

12 hozzászólás “Erdősi: Tudomásul kell venni, hogy Csepelt az MSZP kapta” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Ezek kivétel mélkül “OO” – be valók !

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Csepelt Borbély nyeri meg, vagy veszíti el! Rajta áll minden! Ezt már megírtam nem olyan régen, de valamiért cenzúráztátok! Valahogy azt se bírjátok elviselni, lehetséges hogy Borbély nyer, miközben ellenzéki többségű lesz a képviselőtestület! Én nem azért irkálok hogy cenzúrázzátok, hanem hogy elgondolkodjatok rajta!

    Ahogy írtam, én nem vagyok érdekelt ebben a hatalmi vetélkedésben!

  3. v39endre szerint:

    “Fölül a gálya, alul a víznek árja, azért mégis a víz az ÚR !”
    Majd meglátjuk, kire szavaz az Istenadta NÉP ?
    Remélem, jól fogunk mérlegelni !

  4. PU szerint:

    A NÉP majd egyetlen személyre fog gondolni, amikor szavaz, és ettől elborult aggyal csupa rossz x-et fog behúzni a szelvényen a lakóhelye és saját mindennapi léte számára.
    Bár különösebb választása nincs; az ellenzéki szappanoperett erről már gondoskodott.
    Akár így, akár úgy: elkúrjuk.

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Méltatlan dolog az egyetlen személy édesanyjára gondolni szavazás közben! 😉

  6. keménylegény szerint:

    Október 13-án tudomásul fogom venni.

  7. PU szerint:

    Én már rég tudomásul vettem. Azt is, hogy ezt a prepotenciát csak egyféleképpen lehet orvosolni. Sajnos.

  8. v39endre szerint:

    Ajánlom figyelmetekbe !
    Pákozdi József egy igazi, jól felkészült Úr.
    Nézzetek rá a jelöltek arcképére !

  9. v39endre szerint:

    Mi az, hogy Csepelt az MSzP kapta ? Kitől ? Tőlem ugyan nem ! ! !
    Végül is remélem, Borbély Lénárd nyeri ezt a választást !

  10. _elítélt szerint:

    Most akkor a bűnöző Szenteczky melyiket dugja, hogy alpolgi legyen?
    Lehet mindkettőt :))))
    Bár amilyen puhapöcsű :))))

  11. […] Erdősi: Tudomásul kell venni, hogy Csepelt az MSZP kapta […]

  12. […] Mónikát az MSZP emiatt váltotta le Erdősi Évára, aki nem követte el Takács hibáját, és azonnal letette a hűségesküt Bangónénak és Szenteczkynek. Ám Szabó emiatt őt már nem támogatta, inkább többször bírálta a […]

Itt lehet hozzászólni !