Omega koncert Csepelen – átadták a díszpolgári címeket

Csepel.hu

A hagyományokhoz híven idén is Csepel Napján, július 18-án adták át a díszpolgári címeket. A képviselő-testület júniusi ülésén döntött arról, hogy kerületünk legrangosabb elismerésében részesíti Barka Emese Európa-bajnok birkózót, Erdei Kvasznay Éva festőművészt és Sugár Gézát, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. Szerviz csoportjának vezetőjét. Csepel Napját az Omega együttes koncertje zárta.

Csepel díszpolgára kitüntetés annak adományozható, aki a kerület gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkotott. Aki életművével, kiemelkedő munkásságával szolgálta az egyetemes haladást, kultúra vagy művészet ügyét, hozzájárulva a kerület tekintélyének növeléséhez.

A díszpolgári címek ünnepélyes átadására a Daru-dombon került sor, ahol a díjátadás előtt a Rock Fanatic koncertjét élvezhették a kilátogatók. Borbély Lénárd polgármester a díjazottaknak átadta a díszpolgári elismerést és az oklevelet, majd rövid beszédében elmondta, a kerületet nemcsak fizikai értelemben újítják meg, hanem szellemi és kulturális téren is. Felsorolta azokat az előadóművészeket és zenekarokat, amelyek az elmúlt években Csepelen koncerteztek: Neoton Família, Ruzsa Magdi, R-GO, Zorall, Ismerős Arcok, Irigy Hónaljmirigy, Triász, Charlie, Balázs Fecó, Beatrice, Fenyő Miklós, Deák Bill Gyula, Csík Zenekar.

A polgármester felvezetője után következett az Omega két órás koncertje, ekkor a színpad előtti hatalmas tér már teljesen megtelt. A 40 év után újra Csepelen koncertező legendás zenekar fergeteges hangulatú koncertjét több ezer ember hallgatta végig.

A koncertről és a díjátadóról rengeteg fotó itt.

Csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Omega koncert Csepelen – átadták a díszpolgári címeket” bejegyzésre

  1. B Mária szerint:

    Gratulálok a kiérdemelt díj birtokosainak!

Itt lehet hozzászólni !