Játszótéri körkép: kalózhajó a Duna parton

Csepel.hu

A játszótéren töltött idő, az ott szerzett élmények meghatározóak a gyerekek számára. Egy jól felszerelt játszótér segíti a mozgásfejlődésüket, javítja egyensúlyérzéküket, koordinációjukat, fejleszti a kreativitásukat. A nyári szünetben a gyerekek szeretnek új és izgalmas helyeket felfedezni és birtokba venni. Most induló sorozatunkban néhány népszerű és kevésbé ismert csepeli játszóteret is bemutatunk.

Elsőként a Kalózhajós játszótérre látogattunk.

A park 2016-ban nyitotta meg kapuit, és rövid időn belül a kerület egyik legsikeresebb, legtöbbet látogatott játszótere lett. Tavaly felújították, a korszerűsítések nyomán új és látványos elemekkel bővült a terület. Például a kalózhajó mellett felépült egy 5 méter magas kalózvár, melynek tornyaiból egyenes és spirál csőcsúszdákon érkezhetnek le a gyerekek, a homokozóban delfin és csikóhal alakú rugós játékokat helyeztek, de egy új baba-mama hintát és két új fészekhintát is felszereltek. Ugyanakkor a parkban egy mozgássérülteket is kiszolgáló mosdóhelyiség is nyílt.

A parkban minden hétfőn karbantartási munkákat végeznek, ezért a játszótér csak délután 15.00 órától-20.30-ig tart nyitva. Keddtől – vasárnapig pedig 08.00-20.30-óráig várja a látogatókat.

Bercsik Károly önkormányzati képviselő a játszótér sikere kapcsán kiemelte: „A kerület saját beruházásában hozta létre Budapest egyik legnépszerűbb játszóterét. Az elmúlt években folytattuk a Kis-Duna-part megújítását, új sétány és közvilágítás épült, a játszótér környékét parkosítottuk. A megszépülő környezet magától értetődően népszerű a csepeliek körében, a családok és gyermekek találkozási pontja. A játszótér mára a családbarát Csepel jelképévé vált.”

Hétköznap délelőtt is sokan voltak a parkban. Szülőket, nagyszülőket kérdeztünk arról, milyenek látják a játszóteret.

Bita Ernőné: „Csepelen lakom, ha az unokám, Bálint nálam van, szívesen jövünk erre a játszótérre. Nyáron próbálunk a reggeli órákban indulni, mikor hűvösebb az idő és dél-egy óra körül megyünk haza. Bálint mindig talál magának barátokat, akikkel szívesen játszik. Szeret felmenni a kalózhajóba, kötélen mászni, de a hintát is nagyon kedveli. Elégedett vagyok a játszótérrel, szépen rendben tartják. Belátható a tér, a fűben nyugodtan lehet mezítláb járkálni, tiszta a mellékhelyiség, van ivókút és biztonságosan körbe van kerítve.”

Dr. Bősze Lajos feleségével és két unokájával, Zoéval és Rajmunddal Pesterzsébetről érkezett. „Gyakran jövünk ide, egy héten akár kétszer is, ha nálunk vannak az unokák. Míg a gyerekek felfedezik a játékokat, szaladgálnak, hintáznak, addig a nagyszülők az árnyas fák alatt üldögélnek. Átlátható és szép játszótér, melyet sokat fejlesztettek az elmúlt években, több új játék is került a parkba. Az országban és talán Európában is egyedülálló.”

Mónika két gyermekével, Fannival és Ádámmal jött. „Ádám 15 hónapos őt most hoztam el előszőr, de hatéves Fanni lányommal többször voltunk már itt. Általában kampányszerűen jövünk, vannak időszakok, amikor gyakrabban látogatunk ide. Tetszik a játszótér, sokat fejlesztették. Kreatív és modern, a játékok egészen mások, mint egy hagyományos játszótéren. Jók a hinták, előny, hogy a kapu biztonsággal zárható, van ivókút, amit a gyerekek maguk is tudnak használni.”

Potondi Eszter

csepel.hu

Egy hozzászólás “Játszótéri körkép: kalózhajó a Duna parton” bejegyzésre

  1. Racz Jánosné szerint:

    Tudnám javasolni a vízművek lakótelep játszóterének karbantartását legalább havonta egyszer

Itt lehet hozzászólni !