Megszavazták: Hunvald tovább kapja a fizetését

Népszabadság

Továbbra is jár az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György (MSZP) erzsébetvárosi polgármesternek az alapilletménye az önkormányzattól

A VII. kerületi képviselő-testület pénteki ülésén 10 igen, 9 nem és 3 tartózkodás mellett elutasította azt a fideszes indítványt, hogy a polgármester alapilletményének kifizetését függesszék fel, költségátalányát pedig vonják meg.

Az indítvány ellen szavazók elsősorban a jogszabályi háttér hiányosságával indokolták döntésüket. A képviselők ugyanilyen arányban utasították el azt a fideszes módosító indítványt is, amely arra vonatkozott, hogy a testület kérje fel Hunvald Györgyöt a mandátumáról való lemondásra.

A polgármester költségátalányával kapcsolatban Gergely József MSZP-s alpolgármester emlékeztetett: Hunvald György saját kezűleg írt nyilatkozatában már korábban kifejezte, hogy a részére megállapított költségátalányt nem kívánja felvenni és kérte, hogy az ellene folytatott büntetőeljárás jogerős befejezéséig ez az összeg az önkormányzat által nyitott letéti számlára kerüljön.

nol.hu

16 hozzászólás “Megszavazták: Hunvald tovább kapja a fizetését” bejegyzésre

  1. Elyza szerint:

    Ha a Hunvald György egyszerű irodai alkalmazott lenne ,akkor is megkapná azt az összeget, amit megszavaztak a szoci haverjai? Miből gondolják ezek az emberek, hogy különbek, felsőbb rendűek a többinél. Ahelyett, hogy megbecsülnék magukat azokban a pozíciókban, ahová meglettek választva, még pofátlanul osztogatják egymásnak a meg nem érdemelt pénzeket,megkárosítva ezáltal mindenkit. Ugyanis az adófizetők pénzéből kapják a fizetésüket, vagy nevezzük másként költségtérítésnek.
    Amiket az utóbbi időkben olvasni lehetett a különböző állami cégeknél az felháborító.Ahogyan osztogatták a pénzt pofátlanul saját maguknak és egymásnak,kéz-kezet mos alapon. Amikor az országban rengeteg a munkanélküli és sok embernek az is gondot okoz, hogy a rezsit kifizesse és ételt tegyen az asztalra. Emberek hogyan merészelik megkárosítani
    a közös kasszát? Miért gondolják azt , hogy nekik milliók járnak végkielégítés és egyéb címen. Nem gondolom azt, hogy az Ő tudásuk annyival többet ér,mint amilyen összegeket felvettek aránytalanul.. Ezeknek a dolgoknak sokkal hamarabb utána kellett volna járnia a mostani hatalom képviselőinek. Most kapkodnak már amikor /hála a szemfüles ujságíróknak/ süllyed a hajó? Eddig mennyi folyhatott el a közösből érdemtelen emberek számlájára? 300,-Ft egy BKV jegy. Mi fizetünk többet ezek miatt az emberek miatt. Csődben van a BKV?a MÁV,?
    Nem csodálkozom. ! Vissza kellene fizettetni ezekkel az emberekkel a túlfizetés miatt felvett pénzeket . Ennyit még az ő tudásuk sem ér.

  2. Vátesz szerint:

    Ma nekem, holnap neked.
    Ezért nem függesztik fel, mert arra számítanak, majd ha ők jönnek sorra, akkor az ővékét sem függesztik fel.
    Jó, hogy bezárták a Lipótot, most már csak a börtön várhatja őket.

  3. én szerint:

    Ebből látszik, hogy nagyon sok bűnt követtek el. HALLGATNIA KELL és azt így tudják fizetni anélkül, hogy eredményesen meg lehetne támadni.

  4. én szerint:

    Lemaradt:
    Mocsok, tolvaj banda!!

  5. baniko21 szerint:

    Milyen munkahely az, ahol munkavégzés nélkül is jár a fizetés, költség-
    térités? Nem utazik, állam által szavatolt biztos lakhelye van, nem úgy
    mint a sok csövesnek. Fűtenek rá, enni kap. Nem azért nem dolgozik,
    mert a szabadságát tölti, hanem azért, mert a poziciójában olyannyira
    vissza élt, hogy kijár neki a rácsos ablak. Valószinű ez a hallgatáspénz.

  6. Hollóreptető szerint:

    Holló a hollónak Erzsébetvárosban sem vájja ki a szemét.

  7. pedró szerint:

    Ezt a pénzt saját magától nem fogja soha nem fogja visszaadni, hasonlóan a BKV-sok végkielégítéseihez. Aki a szép szóban bízik, az vagy falaz nekik, vagy idióta. Középút nincs.

  8. miska72 szerint:

    Ezért, ha bűnös, lesz Humvald és a bíróság elítéli, akkor a fizetés megszavazóinak is FELELNI KELL!

  9. Gigi szerint:

    Nézzétek meg, már megint a tartózkodókon múlt! 🙁 Ha ők az igen mellé állnak, 12:9 arányban befutott volna az indítvány!

  10. médi szerint:

    Talán az is érdekes, hogy már hónapok óta nem sikerül érvényt szerezni az IRM ajánlásának, hogy ne kapja a pénzt hunvald. Mégis kinek a minisztériuma?

  11. 666/ szerint:

    Ha még egyszer születnék bűnöző lennék nem erőszakos hanem fehérgalléros,mint ezek a szemét tetves politikusok,hogy rohadnának meg!!!!!!!!!!!!!

  12. én szerint:

    Gigi!
    Szerintem így lett leosztva.

  13. Gigi szerint:

    Hát, sajnos lehet. 🙁 És így még nagyobb aljasság… 🙁

  14. Jeniszej szerint:

    Az a munkahely ahol munka nélkül is fizetnek az egy cociálista munkahely.

  15. Elyza szerint:

    Fizessék a Hunvald pénzét azok,akik megszavazták, hogy akkor is járjon neki amikor nem dolgozik .A sajátjukat annak osztogatják,akinek akarják,de a közös kasszát/amikor így is kevés van benne/ TILOS! Ugy hogy aki ezt megszavazta legyenszíves fizesse be az államkasszába! Miféle szocialista viselkedés ez? Kádár apátok forog a sírjában. Nektek már mindent lehet azt hiszitek? Nagyon tévedtek! Ennyi szemétséget amit az elmúlt években műveltek a hatalmi pozíciókban lévő MSZP-s emberek –felháborító!!!!!

  16. Gordon szerint:

    Hunvald azért kapja a pénz, hogy hallgasson amiről hallgatnia kell.

Itt lehet hozzászólni !