Mi történt a csepeli strandon?

Csepel.hu

Az önkormányzat korábban döntött a strand felújításáról és megújításáról, amit több éven át, több ütemben tervez megvalósítani. 2019-re a régi öltözők elbontását és újak építését tervezte, valamint a gyerekmedencénél további élményeszközök beszerzését. Ezeket meg is vásárolta és rendben is vannak. Az öltözők és vizesblokkok kivitelezésére közbeszerzés történt.

Ahogy arról előzőleg részletesen is írtunk, a közbeszerzésen nyertes cégnek június 15-re kellett volna befejeznie a munkát. A megbízási díja – szerződés szerint – nettó 388 millió forint volt. Az ellenőrzéseken látni lehetett, hogy alig dolgozik néhány ember a strandon, de a vállalkozó állandóan hitegette az önkormányzatot, hogy ha nem is készül el teljesen, de határidőre megnyitható állapotban lesz a strand. Aztán június első hétvégéjén fel sem vették a munkát.

A szerződés szerinti késedelmi díj összege – közel – napi nettó 4 millió forint volt, így egyértelmű, hogy olyan késedelemmel készülhetett volna el a vállalkozó, ami nemhogy profittal, hanem több tíz milliós veszteséggel zárta volna le számára ezt az üzletet. Éppen ezért a jelenleg ismert állapotában szerette volna felvenni a megállapodás szerinti első 40 százalékot, azaz nettó 155 millió forintot. Ezzel szemben a műszaki ellenőrök és a szakértők szerint az építkezés eddigi készültségi foka alapján körülbelül 50 millió forint értékű beépítés történt csak.

Az építkezést a Csepeli Városgazda Zrt. fogja befejezni, de külsős segítség bevonásával, mert a kapacitásuk más munkákkal van lekötve, valamint több szakipari munkát csak így tudnak megoldani. Az építkezés hamarosan folyamatosan zajlik majd: a strand június végén zavartalan körülmények között és a csepelieknek jelentős kedvezménnyel megnyílik. A díjkedvezményre – a kialakult helyzet miatt – a polgármester tett javaslatot.

A történtekért a csepeli önkormányzat mindenkitől elnézést kér.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Mi történt a csepeli strandon?” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Hátha olyan embereitek vannak, akik ekkora csúszást nem vesznek időben észre, akkor
    nektek is meg kellene fogni a vándorbotot!

  2. csepelikerdezo szerint:

    Ábel Attila megint hülyeségeket fiikál….

    “A szerződés szerinti késedelmi díj összege – közel – napi nettó 4 millió forint volt, így egyértelmű, hogy olyan késedelemmel készülhetett volna el a vállalkozó, ami nemhogy profittal, hanem több tíz milliós veszteséggel zárta volna le számára ezt az üzletet.”

    A fenti mondatból az alábbi rész igaz:
    “A szerződés szerinti késedelmi díj összege – közel – napi nettó 4 millió forint volt,”
    A többi hülyeség, de az ész nem is elvárt Ábel Attilától.

    “Ezzel szemben a műszaki ellenőrök és a szakértők szerint az építkezés eddigi készültségi foka alapján körülbelül 50 millió forint értékű beépítés történt csak.”
    Legalább arra figyelt Ábel Attila, hogy ne írja bele a független szót, ez dícséretes. Ugyanis a szerződésben megnevezett műszaki ellenőr(ök) nem nevezhető független(ek)nek.

    A szerződés, mely nyilvánosan elérhető bárki számára, úgy rendelkezik, hogy a kötbér maximum a vállalási ár 30%-a lehet, és napi 1% a kötbér.

    Azonban lett volna némi remény arra, hogy a Vállalkozó hibájából fakadó szerződés meghiúsulás esetén a vállalási ár 25%-t a megrendelő megkapja. Azonban Lénárdka ugrált, vért akart… Ha kivárta volna a 30 napos késedelmet, akkor a vállalási ár 25%-t megkaphatta volna a Megrendelő, aki NEM az Önkormányzat volt. Így vehetjük annak, hogy Lénárd bizony kárt okozott a csepelieknek.

    Szigorúan, a jogviszonyokat kell nézni!
    De szintén kárt okozott a Megrendelő is, mert 2019 június 2.-án vasárnap nem talált senkit a munkaterületen.

    A szerződés módosítást a Megrendelő május 28.-án írta alá, amelyben 2019 június 15 volt a rész(!) határidő. Tehát, a szerződéses jogviszonyt figyelembe véve a Kivitelezőnek 2019 június 15 + 30 nap után lehetett volna megküldeni a szerződés azonnali hatályú felbontását.

    A Megrendelő nyújtott be kötbér igényt? Ha igen, mikor, és mi alapján?

    Kivitelező a vállalási ár 5%-át a Megrendelő részére átadta, mint teljesítési biztosítékot?

    De majd szépen ki fogja bogózni ezt a csomót a bíróság.

    Hozzászólásommal nem kívánom egyik felet sem VÉDENI, csupán rávilágítani arra, hogy gondolkozni, olvasni kellene megtanulnia a kerület vezetésének…

    A csepeli Önkormányzat elnézés kérése felesleges, mert a jogviszony tekintetében ő harmadik félnek számít ugyanúgy, mint a helyi lakosok, akik nem tudnak strandra menni.

    Szóval ez a stranddal kapcsolatos szerződés hosszú ideig fog lebegni sokunk felett, mire a bíróság megállapít bármit is.

    Egy szó mint, száz: ez a szerződés ÉS kivitelezés több sebből vérzik…

  3. PU szerint:

    Az ilyen szerződések és kivitelezések özönében, a halasztó módosítgatásokban és jogi gubancokban meg azt ezeket felhasználó linkségekben fuldoklik az ország, ég el a pénz. Ez még egy kicsinyke, relatíve ártatlan eset.
    Polgármesterünk (a “jogviszony tekintetében harmadik fél”) “ugrálása” pedig szerintem a lakosság érdekében történt. Ha nem cselekszik határozottan, még július végén, augusztus elején is zárva lenne a strand.
    Én sem akarok senkit sem mentegetni, csak azt jelzem, hogy az élet élhetőségéhez világos és egyszerű szabályozásra és pragmatikus viszonyulásra volna szükség – aminek ma kizárólag a hiányát és ellentétét látom mindenütt.

  4. Nagyapó szerint:

    csepelikerdezo magát okosnak képzeli, így hülyéz másokat.
    „Okos” csepelikerdezo! Zsigeri gyűlölete miatt nem tud objektív lenni. Hosszú szövegéből a szerződés szerinti kötelezettségeket a bíróság dönti el, ezért csak néhány más bekezdés helyreigazítása:
    – az ellenőrök miért lennének függetlenek? A függetlenség egy szoci blöff. Hogy megvilágítsam: házat akarok építeni. Keresek egy vállalkozót. A munka teljesítését, minőségét ellenőrizni akarom, de mivel alanyi költő vagyok, ezért megbízok egy szakembert – műszaki ellenőrt – aki ezt helyettem elvégzi. Nem FÜGGETLENT, hanem ő az ÉN megbízottam!
    – az Önkormányzatnak nem feladata, hogy a vállalkozó kárára többletnyereségre tegyen szert. A vállalkozó is csepeli polgár.
    – a polgármester úr – nem „Lénárdka” – ahogy csak patkányozó szocik nevezik – a csepeliek érdekét vette figyelembe, ami a fürdő minél hamarabb történő megnyitása. Ezért mondta föl a szerződést és bízta meg a Városgazdát a befejezéssel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Megbízhatta volna eredetileg is a Városgazdát! Falazni csak tudnak, meg tetőt csinálni, csempézni meg az iskoláknál is kell tudni! Ja hogy Németh fafaragóművészének nem jutott megrendelés? Kicsipkézhette volna a verébdeszkát!

Itt lehet hozzászólni !