Öttusa felnőtt OB: Simon Sarolta újra az élmezőnyben!

Csepel.hu


A Magyar Öttusa Szövetség június 15 – 16-án rendezte meg a felnőtt öttusa Országos Bajnokságot a fővárosban. A Csepel Öttusa és VSE sportolói is megmérették magukat és nagyszerűen helytálltak. Pataki Zoltán elnök és Belák János utánpótlás edző számoltak be a rendezvényről, ahol Simon Sarolta makacs lábsérülése után ezen a versenyen állt rajthoz első alkalommal.

Saci sajnos 1,5 évet hagyott ki, ám rehabilitációja során kitartással és nagy akaraterővel dolgozott, minek köszönhetően, most „visszarobbant” az élvonalba.


Kiváló vívásával a második helyen zárta az első tusát, majd ezt követően úszásban is jól teljesített így az élmezőnyben maradt. Lovaglása is nagyon jól sikerült, melynek köszönhetően második helyről indult a kombinált számban. Örömteli, hogy korábbi lábsérülésének nyomát sem lehetett látni a futás során!
Egész nap kiegyensúlyozottan és sikeréhesen versenyezett, aminek meg is lett az eredménye: az előkelő 4. helyezés. A csepeli sportoló ezzel visszatért a magyar élmezőnybe és a felnőtt Európa- bajnokot, világbajnokot, illetve világkupa győzteseket megközelítve végzett a dobogóhoz meglehetősen közel.
– Nagyon örülünk, hogy Saci ismét egészséges és közelít a régi formájához, reménykedünk, hogy idén ezt már a nemzetközi versenyeken is meg fogja tudni ismételni. További sérülésmentes felkészülésében bízunk, és abban, hogy korábbi junior bajnokunk ismét az őt megillető helyre lépjen a hazai és nemzetközi női mezőnyben – adott hangot örömének és bizakodottságának Pataki Zoltán.
A férfiak mezőnyében a junior Európa-bajnokságról nemrégiben hazatérő és ott pontszerző Pataki Balázs mellett két ifjúsági versenyző, Horváth Merse és Pataki Gergely indult. Balázs elsődleges célja a mezőnyben résztvevő saját korosztályú versenyzőkkel való megmérettetés, míg a két fiatal sportolónak a tapasztalatszerzés szerepelt célként meghatározva. Balázs a teljes mezőnyben a 15. helyen zárt, korosztályában pedig az előkelő 4. helyen végzett.  Nem kis bravúrt végrehajtva a lovaglást meg is nyerte és ismét bizonyította, hogy lehet rá számítani, helyezése ebben a mezőnyben, ahol olimpikonjaik is indultak nagyon értékes. Tradíció, hogy az eredményhirdetés során külön díjazásban részesül a legjobb lovasprodukció, amit teljesítményével Pataki Balázs nyert el.
Horváth Merse és Pataki Gergely számára remek lehetőséget teremtett a verseny a tapasztalatszerzésre, testközelből láthatták a válogatott versenyzőket, s hogy miben, s hová kell még fejlődniük. Mindketten értékes versenytapasztalatokat szereztek. Merse úszásban nagyon tehetséges és közelít a nemzetközi elithez, Gergőnek pedig a kombinált számban voltak biztató momentumai. A szűkebb szakmai stáb, Belák János, Vizsoli Mária és Szegi Csaba, valamint Pataki Zoltán elnök egyetértenek abban, hogy a jelenlegi irány jó, az elvégzett munka mennyisége és minősége meg fogja hozni a további eredményeket is, ami az egy hónap múlva rendezendő a két- három tusa OB-n akár már érmeket is hozhat.
– A jövő szempontjából jó volt látni, hogy továbbra is vannak tehetségeink. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, gratulálunk nekik – zárta a beszámolót Pataki Zoltán és Belák János.

Csepel Öttusa Média

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !