Átadták a Kolonics György Sport Érdemérmeket

Csepel.hu

A Kolonics György születésnapja alkalmából rendezett megemlékezésen Borbély Lénárd, Csepel polgármestere adta át a Kolonics György Sport Érdemérmeket.

Kolonics György Sport Érdemérem adományozható azoknak, akik kiemelkedő teljesítményt értek el a sportban és eredményükkel hozzájárultak Csepel hírnevének öregbítéséhez, továbbá munkájukkal, kiemelkedő tevékenységükkel segítették Csepel sportéletének fejlődését. Idén a díjakat Bálint Márton és Busa Andrea, a Halker-Király Team sportolói, valamint Török Ferenc, a Csepel Lövész Egylet sportolója vehette át.


A Kolonics György sétányon álló szobornál tartott megemlékezésen Csabai Edvin tizenhétszeres kenuvilágbajnok, a Kolonics György Alapítvány elnöke felidézte, hogy még ifista korában, amikor azon gondolkodott, hogy abbahagyja a kenuzást, Kolonics György az alábbi szavakkal biztatta: „Ne arra gondolj, mit veszítesz azzal, ha élsportoló leszel, hanem mindig az lebegjen a szemed előtt, amit ezzel nyerhetsz.” A díjazottak figyelmébe ajánlotta ezt a gondolatot, majd hozzátette, Kolonics György azért is lehetett nagy bajnok, mert úgy törődött az emberekkel, ahogy senki más. Köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak, hogy nagy energiákat fordít Kolonics György emlékének megőrzésére. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta, az önkormányzat fontosnak tartja, hogy ápolja azokat a hagyományokat, amelyből a kerületben sportoló fiatalok tudnak építkezni. – Kolonics György számunkra egy olyan ikon, akiről nem feledkezhetünk meg. Ezért neveztünk el róla sétányt, ezért állítottunk neki szobrot és a nevével fémjelzett díjakkal próbáljuk ösztönözni a fiatalokat a minél jobb teljesítményre – fogalmazott Csepel polgármestere. Beszéde végén gratulált Király Istvánnak, a Halker-Király Team Kick-box Akadémia vezetőjének, akit nemrég a Kick-box Világszövetség vezetőjének választottak.
A díjátadás után a résztvevők egy szál virágot és egy mécsest helyeztek el Kolonics György szobránál. A rendezvények jelen volt Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek, dr. Szeles Gábor, jegyző, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke és Kolonics György szülei.

A díjazottak:
Bálint Martin öt éves kora óta tagja a Halker-Király Team-nek, 2009 óta versenyez. Négyszeres egyéni világbajnok és kétszeres egyéni Európa-bajnok, továbbá 11-szeres magyar bajnok. Hat éve folyamatosan a kick-box válogatott tagja.
Busa Andrea 2011 óta a Halker-Király Team sportolója. Háromszoros Európa-bajnok (2016, 2018), többszörös világkupa nyertes és többszörös magyar bajnok. Több alkalommal is elnyerte Magyar Köztársaság Jó Tanuló Jó Sportolója Díjat.
Török Ferenc négy éve tagja a Csepel Lövész Egyletnek. A junior Európa-bajnokságon a legjobb magyar versenyzőként kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a hatodik helyezést érte el. Az országos felnőtt ranglistán a 4-ik, a felnőtt európai ranglistán a 61-ik helyen áll, ami korosztályában a legjobb helyezés. 2018-ban a Héraklész versenysorozaton és a Diákolimpián is országos döntőbe jutott, ahol első helyezést ért el. 2019-ben a légfegyveres Európa-bajnokságon légpuskacsapat kategóriában aranyérmes lett.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !