Fúvószenekari fesztivált rendeztek Csepelen

Csepel.hu

Négy zenekar, a 16. kerületi Kertvárosi Fúvószenekar, a Pesterzsébeti Lajtha László AMI Ifjúsági Fúvószenekar, a Soroksári Városi Fúvószenekar, valamint a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar részvételével tartottak fúvósfesztivált a kerületben szombaton a Görgey téren. Az eseményen részt vett Ábel Attila csepeli alpolgármester is.

Ábel Attila alpolgármester köszöntője után az összevont, egyesített fúvószenekarok eljátszották a közös műveket, ezután következtek a zenekarok egyéni koncertműsorai.

Péntek János karmester, a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar vezetője az immáron hagyományossá vált rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, az ilyen típusú találkozók leginkább a közönség szórakoztatásáról szólnak, de nem utolsósorban szakmai kérdéseket is megvitatnak A szombati fesztiválon nemcsak a klasszikus zenei darabok, hanem a könnyűzene és a filmzene világába is elkalauzolták a közönséget. Mint kiderült, a meghívott zenekarok örömmel és nagy lelkesedéssel fogadták el meghívást és a rossz idő ellenére is sokan eljöttek a rendezvényre.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !