Három középiskolából ballagtak el Csepelen

csepel.hu

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a hétfői érettségi vizsgán mintegy 111 000 diák ad számot tudásáról.

A ballagás nemcsak az oktatási intézményekben hagyomány, hanem sok óvodában és néhol már a bölcsődékben is ballagnak a kicsik. Az első emlékezetes ünnepség mégis az óvodából marad meg számunkra. Ebben az életkorban már emlékezünk a kis batyura, melyet útravalónak kaptunk, s a jellegzetes ünnepség varázsa sokáig bennünk él.

A középiskolások rendszerint szerenádot is adnak tanáraiknak, a házuk előtt ballagási dalokkal tisztelegnek a nevelő-oktató munkájuk előtt. Ilyenkor a pedagógusok kis vendéglátásra is meghívják az osztályt, ahol még egyszer közös beszélgetésekkel eleveníthetik fel a legszebb pillanataikat.

 

A búcsúzó ünnepségen a diákok tarisznyával énekelve vonulnak végig az oktatási intézmény valamennyi osztálytermén, és utoljára még a csengőszó is megszólal számukra. Bár a búcsúzás sosem könnyű, de a tudásvágy és a nemsokára kezdődő szünidő minden bizonnyal gyógyír lehet a régi osztálytól való elköszönésre.

Csepelen múlt hét pénteken kezdődtek meg a ballagások. Több százan ballagtak el a kerület három középiskolájából, a Jedlik Ányos Gimnáziumból, a Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziumból, valamint a Szamos Mátyás Szakgimnáziumból. A három középiskola  ballagásán részt vett Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester.

csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Három középiskolából ballagtak el Csepelen” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    A ballagás azokban az iskolákban honosodott meg, ahonnan a diákok az Életbe léptek. Ezek a középiskolák, amiknek végeztével befejeződött a diákélet.
    No de, jöttek a “széplelkek”, meg az üzlet. Így azután ballagnak az óvodások (ajándékok), az általános iskolások (ajándékok), meg a különböző tanfolyamokat végzettek (ajándékok). Kíváncsi vagyok a 4.-esek (8 oszt. középiskolába menők), a 6.-osok (6 osztályos gimnáziumba vagy szakközépiskolába menők) ballagására.
    Így lehet elsekélyesíteni/elüzletelni egy szép ünnepet (hasonlóan mint pl. a Karácsonyt)!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !