Megújul Csillagtelep központi parkja

Csepel.hu

A Csepel Városgazda Nonprofit Zrt. közreműködésével hamarosan megújul a Radnóti Miklós Művelődési Ház körüli park. Információink szerint a közel 20 ezer négyzetméternyi területen nemcsak a közterületet varázsolják újjá, hanem a parkban található középületek – Radnóti Miklós Művelődési Ház, szakorvosi rendelő – homlokzatain is történnek kisebb felújítások.

A Városgazdától megtudtuk, a tervezésnél alapvető szempont volt, hogy a meglévő növényállomány egészséges egyedei megmaradjanak, ugyanakkor a teljes zöldfelület megújuljon.

A területen jelentős gyalogosforgalom van, ezért új gyalogos utak is épülnek. A Radnóti Miklós Művelődési ház előtti rendezvénytér kibővül és további árnyas pihenőhelyek létesülnek. Az intézmények mögötti zöldterületen egy játszóhely (4 db játszóeszközzel) és fitneszpark (4 db kültéri fitneszgéppel) kap helyet.  De lesznek itt új padok, biciklitárolók és vadonatúj hulladékgyűjtők is.

Megtudtuk azt is, hogy a teljes zöldfelület automata öntözést kap, ehhez a vizet 2 db fúrt kút fogja adni. Néhány beteg, rossz állapotú fa kivágására volt szükség a területen, ezeket a munkákat is elvégezték. A fák pótlása, valamint több ezer cserje és évelő növény ültetése a kivitelezés utolsó fázisában történik.

Csepel.hu

24 hozzászólás “Megújul Csillagtelep központi parkja” bejegyzésre

  1. dühös magyar szerint:

    Lehet, hogy én szívtam valamit De mekkora is ez a park?
    “A Csepel Városgazda Nonprofit Zrt. közreműködésével hamarosan megújul a Radnóti Miklós Művelődési Ház körüli park. Információink szerint a közel 20 ezer négyzetméternyi területen”
    20 négyzetkilométer?
    “A fák pótlása, valamint több ezer cserje és évelő növény ültetése a kivitelezés utolsó fázisában történik.”
    Több ezer cserje? A Radnóti körüli parkba?
    Most kinél ütött be így a cucc?
    “további árnyas pihenőhelyek létesülnek.” Amúgy köszi, a sok naplopó szarházinak lesz hol héderelni. A Spar mellett már úgyis unják magukat.
    Szóval ez mind szép és jó, csak a megszépült környezetet meg is kellene majd óvni.
    Na meg aztán kéne már pár utat is felújítani (nem fótozgatni), mert a régiek kissé viseltesek. Lásd Rákóczi kamion leszálló pálya…és a többi.

  2. Horváth János szerint:

    20 ezer négyzetméter = 2 négyzetkilométer.

  3. dühös magyar szerint:

    Horváth János!
    Köszönöm a javítást, elszabadult egy nulla. (meg a matek hiánya ugye 🙂 )

  4. Lacus szerint:

    Ejnyebejnye! Tévtanokat ne hirdessünk!
    1 négyzetkilométer egy akkora négyzet, aminek minden oldala 1 km. Ez tehát 1000 m x 1000 m = 1000000 négyzetméter. Ebből következően 20000 m2 = 0,02 négyzetkilométer.

  5. dühös magyar szerint:

    Lacus köszönöm!
    Vállalom a többszörös tévedésemet, figyelmetlen és felületes voltam. Elnézést mindenkitől a rossz váltásért.

  6. Dagobert bácsi szerint:

    Ez is 550 Millióba fog kerülni, mint a Rákóczi-kert?

  7. Horváth János szerint:

    Jogos!

  8. Lili Züllig szerint:

    Eladó egy csepeli lakás, 41 millió Ft.

  9. Turzó Kata szerint:

    Aztán nehogy úgy járjon ez a tér is ahogy a mi játszó térünk. Puli sétány eleje, Csille utcai 195 busz megállónál. Egy hónapja szét verték a játszóteret. Hoztak mobil WC. vizes ballont……….! Három hete egy fél munkás embert nem láttunk. 2019.05.26. az át adás…….. Önök szerint????!

  10. csepelikerdezo szerint:

    Kedves Turzó Kata,
    Az a játszótér határidőre el fog készülni, túl hamar vonult fel a vállalkozó, bizots.
    Amúgy minden ilyenre igaz, hogy gyorsan, olcsón, jól dolgzunk, ebből a megrendelő kettőt választhat…

  11. barvagarbalarka szerint:

    Megint ahhoz nyúlnak, amihez full felesleges. Le kellene rakni pár padot, aztán kész. Ez az egész Csillagtelep-felújítás megint arról fog szólni, hogy egy csomó fát meg bokrot kiirtanak, aminek a helyére mennek ujjamnyi vastag cövekek (melyeknek a felnövését az ott lakó öregek már meg sem fogják élni, de legalább szarabb lesz a levegő minősége), pedig pont most szép az a környék. Nem a 60-as években volt szép az épületek közti üres pusztasággal, hanem ma az. Még.

  12. barvagarbalarka szerint:

    Ha már mindenképp csinálni akarnak valamit, az az épületek renoválása legyen, azokra ráfér. A környezetre a legkevésbé, hogy erdős-ligetes környezetből olyan csupasz parkot csináljanak, mint az Áruház téren anno (tudom-tudom, előző önkormányzat, de őszintén szólva hidegen hagy, kinek a marhasága, ha marhaság), ahol az előtt szintén nagyon jó volt a környezet.

  13. Nagyapó szerint:

    barvagarbalarka! “Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata gondozásában komplex szociális rehabilitációs program indult Csepel Csillagtelep városrészében, amely során 11 darab lakóépület energetikai célú megújítása, emellett egy-egy közterület és közintézmény környezetének felújítása, térfigyelő rendszer kiépítése, továbbá egy hosszú évek óta kihasználatlan épület foglalkoztatási célú oktató és közösségi központtá történő alakítása valósul meg. Az infrastrukturális beruházások 10 partner szociális tevékenységeivel egészülnek ki a területen élők társadalmi-gazdasági integrációjának elősegítésével. A fejlesztések mindösszesen 1,7 milliárd Ft európai uniós támogatással valósulnak meg.” (/www.csepel.hu/projektek/csillagtelep-szocialis-celu-rehabilitacioja)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Kkk szerint:

    Rinyál a sok vén kommer proli.

  15. Johnny szerint:

    Erről miért kussoltok, kutyák? 😛
    https://.nde..hu/belfold/2019/04/25/fak_beruhazas_csepel_fokert/
    Mindenki kitalálja melyik oldal…

  16. Johnny szerint:

    kkk…
    Ezért elővetted az áfonod, baszdki? 🙂 😀 😛
    Nagyapóra goldolsz?

  17. telepi szerint:

    Ez nem a városrehabilitációs pályázatból valósul meg, hanem önkormányzati beruházásként, jól sejtem? A pályázatból a Rakéta u.-Tejút u.-Jupiter u. közötti parkról volt szó. Javítsanak ki…

  18. csepelikerdezo szerint:

    És már le is tiltottak. Szép…

  19. admin szerint:

    A 24 fake news lap, a cikk tele van álinformációval. Még a címe is hazugság.

  20. csepelikerdezo szerint:

    Mi olvasók engedtessék meg, hogy eldönthessük, mi a fakenews, jó?
    “Ábel Attila, az önkormányzat alpolgármestere kérdésünkre azt mondta, nem tudja, ki volt a sportpark ötletgazdája. Szerinte a futókör okozta várható zajszintemelkedés miatt kezdtek néhányan tiltakozni, de választások közeledtével az sem ritka, hogy egyesek ellenezni kezdik az önkormányzat tervezett beruházásait. Az alpolgármester csütörtök délután azt mondta, nem kizárt, hogy az önkormányzat megfontolja, hogy máshova, valahova a közelbe, átteszi a parkberuházást.”

  21. PU szerint:

    Index.
    Fellázadtak a csepeliek a tervezett szuperpark ellen
    /belfold/2019/04/25/fak_beruhazas_csepel_fokert/
    Polgármester úr (Facebook, csütörtök este):
    “Balogh Ernő képviselő úrral együtt a vélemények ismeretében és a Fővárosi Önkormányzat egyetértő támogatásával ma megszületett az a döntés, amely szerint ez a modern park más helyszínen kerül megvalósításra, a II. Rákóczi Ferenc út mellett, a Tejút utca alatt. Többen egyébként ezt a helyszínt javasolták.
    Köszönöm mindenkinek az építő jellegű észrevételét és jobbító szándékú javaslatát! …”

  22. Johnny szerint:

    De komolyan…
    Egy így is zajszennyezett lakótelepre még egy játszóteret?
    Ott a Temető melletti zöld sáv, a házak túloldalán a másik játszótér.
    Mi a fasznak?
    Tudom, hogy valaki jól járjon…
    Nem tudom, hogy a sleppnek is hallgatnia kellene egy ilyeT, este, mikor pihenne, mennyire húzódna a szájuk?
    🙂

  23. Johnny szerint:

    Na, M. Lölő építi a semmibe vezető és senkinek nem lellő belgrádi vasútat, 750 milliárdért?
    Tudom, hogy majd én is nyögöm, de a Fideszesek is és ez már valamennyire vígasztal. 😛

  24. PU szerint:

    Johnny! Ha a zajos kényszercselekvések e hajszolt világában valahol nyugalom, csend és jó levegő száll le a felnőttekre, még a végén mentális erők kezdenekj éledezni elgyötört tetemükben… Ettől a fenyegetéstől pedig irtózik minden politika.

Itt lehet hozzászólni !