Megint beégette magát Bangóné

Hvg.hu

Nem a jó adatokat hasonlította össze az MSZP csepeli parlamenti képviselője, amikor arról beszélt, hogy egy év alatt 3400 emberrel csökkent a csepeliek száma, írja az Átlátszóra hivatkozva a Hvg.hu

Úgy fest, Bangóné Borbély Ildikó úgy számol, ahogy ír: az MSZP-s parlamenti képviselő több ezer választópolgár eltűnését vizionálta Csepelen. Arról beszélt, 3400 ember tűnt el egy év alatt, mert 2018 januárjában a KSH adatai szerint 76 182 fő lakott a kerületben, 2019 januárban a csepeli választási iroda viszont már csak 72 759 embert regisztrált.

Az Átlátszó most megvilágítja a különbség okát: a KSH és az NVI más forrásból és más módszertan szerint számol. Ha valakinek lakóhelye és csepeli tartózkodási helye is van, a KSH a tartózkodási helyén számítja be, az NVI pedig a lakóhelyén. Ez a nagy különbség oka. Amúgy a fogyás valós, de a KSH adatai szerint a 2016-os 76 911-es számról csak 76 182-re esett vissza a csepeliek száma 2018-ra, az NVI-s adatok szerint 75 053-ról 72 759-re, de nem egy év alatt, hanem 2014-hez képest.

A csökkenés ott számít, hogy a jegyző a lakosságszám fényében alakítja ki az egyéni választókörzeteket, és míg 2014-ben 14 ilyet alakított ki, most csak 12-t, így 20 helyett csak 17 önkormányzati képviselő lesz Csepelen, ami rosszul jöhet az ellenzéknek – írja a Hvg.hu

Forrás: Hvg.hu

8 hozzászólás “Megint beégette magát Bangóné” bejegyzésre

 1. bagoly szerint:

  És még ez kapkod levegő után ?

 2. Jobban szerint:

  Ezt benézte az MSZP Csepelen, Bangóné rossz adatokat hasonlított össze, amikor riadót fújt
  https://168ora.hu/itthon/ezt-benezte-az-mszp-csepelen-bangone-rossz-adatokat-hasonlitott-ossze-amikor-riadot-fujt-165257

 3. PU szerint:

  Bizony. És ezt az úgynevezett ellenzéki lapok fedezték föl és közölték le sorban, mert a makulátlan és professzionális kincstári média valahogy nem vette észre…

 4. Horváth János szerint:

  Vegyétek a fáradtságot és elolvassátok az atlatszo.hu-n az eredeti cikket, főleg annak
  utolsó bekezdését!

 5. Johnny szerint:

  Megmagyarázzátok, úgyis… A kevesebb a több, nesze.
  Mint az infláció…

 6. Jobban szerint:

  “Bangóné Borbély Ildikó úgy számol, ahogy ír: az MSZP-s parlamenti képviselő több ezer választópolgár eltűnését vizionálta Csepelen. Arról beszélt, 3400 ember tűnt el egy év alatt, mert 2018 januárjában a KSH adatai szerint 76 182 fő lakott a kerületben, 2019 januárban a csepeli választási iroda viszont már csak 72 759 embert regisztrált. Az Átlátszó most megvilágítja a különbség okát: a KSH és az NVI más forrásból és más módszertan szerint számol. Ha valakinek lakóhelye és csepeli tartózkodási helye is van, a KSH a tartózkodási helyén számítja be, az NVI pedig a lakóhelyén. Ez a nagy különbség oka. Amúgy a fogyás valós, de a KSH adatai szerint a 2016-os 76 911-es számról csak 76 182-re esett vissza a csepeliek száma 2018-ra, az NVI-s adatok szerint 75 053-ról 72 759-re, de nem egy év alatt, hanem 2014-hez képest.

  A csökkenés ott számít, hogy a jegyző a lakosságszám fényében alakítja ki az egyéni választókörzeteket, és míg 2014-ben 14 ilyet alakított ki, most csak 12-t, így 20 helyett csak 17 önkormányzati képviselő lesz Csepelen, ami rosszul jöhet az ellenzéknek.”
  http://mindenszo.hu/bangone-megint-hulye-volt-szamolni-sem-tud/

 7. Jobban szerint:

  Lánczi Tamás: Teljessé vált az ellenzék kudarca

  “A választási vereségbe belefáradt ellenzéki szavazóknak kínáltak illúziót, sokadszor.

  „Az elemzők azonban már decemberben figyelmezettek arra, ami most bekövetkezett. Az ellenzék olyan irreális szintre emelte az agressziót és vele a várakozásokat, hogy annak nem lehetett más kifutása, csak a kiábrándító visszavonulás. Az ellenzéki pártok azt remélték, hogy az elmúlt hónapok pótcselekvésével elkerülhetik a szembenézést saját válságukkal, és megspórolhatják a válaszok keresését saját hiteltelenségük okaival kapcsolatban.

  Ezzel a kétségbeesett lépéssel viszont sokkal többet veszítettek, mint amennyit reálisan nyerhettek volna. Az ellenzéki szavazók a parlamenti választás utáni sokk után, még mélyebbre süllyedtek a letargiában. Március 15-én alig 1500-2000 ember ment ki a Szabadsajtó útjára, ahol még pár évvel ezelőtt is tízezrek tüntettek mellettük. Nincsenek már utcai akciók, gyárfoglalások. Helyette vannak parlamenti szavazások, alkudozások önkormányzati képviselői helyekről, valamint az ellenzéki szavazók csalódottsága, akiknek a szavazatáról az ellenzéki pártok megint úgy alkudoznak, mintha nem hagyták volna őket cserben megint.”
  https://mandiner.hu/cikk/20190322_lanczi_tamas_teljesse_valt_az_ellenzek_kudarca

 8. Jobban szerint:

  “Legendás pillanatok, épp ma tíz éve. Tíz éve mondott le Gyurcsány”
  https://mandiner.hu/cikk/20190321_tiz_eve_mondott_le_gyurcsany

Itt lehet hozzászólni !