Megnézheti a csepeli képviselők vagyonát

Csepel.hu

Kilenc éve hozza nyilvánosságra a csepeli önkormányzat a polgármester, az alpolgármesterek, a képviselők, valamint a tisztségviselők vagyonnyilatkozatait. Lapunk most a bevallásokból szemezgetett.

A korábbi, szocialista városvezetés nem hozta nyilvánosságra a vagyonbevallásokat. Utólag ezt nem lehet megtenni, így a 2010 előtti vagyonbevallások nem ismerhetők meg. Csepelen az MSZP és a DK politikusai a legtehetősebbek, és a Fidesz-KDNP képviselői közül élnek a legtöbben szerény körülmények között.

A legkevésbé tehetősek közé tartozik Bercsik Károly kormánypárti képviselő. Sem ingatlana, sem autója nincsen. Sereghajtó a nyugdíjas Pintér József Gáborné és Noé László is, akik szintén a Fidesz-KDNP frakció tagjai. Jól megy viszont a vállalkozása Kováts Dánielnek, aki a Viala Kft. ügyvezetője. Ő tavaly vásárolt egy ingatlant, amelynek társtulajdonosa. Ezenkívül van egy új Suzuki autója is. 514 négyzetméteres telken álló, 79 négyzetméteres ingatlanával a középmezőnyt erősíti Borbély Lénárd polgármester. Ennek felerészben tulajdonosa. Csepel első embere egy Suzuki Swift gépjárművet örökölt édesapjától.

Csepel két alpolgármesterének vagyoni helyzetében nincs nagy változás. Morovik Attila alpolgármester a feleségével egy közös tulajdonú 83 négyzetméteres családi házban lakik. Ábel Attila alpolgármester negyedrészben egy 78 négyzetméteres csepeli és öröklés útján, negyedrészben egy 48 négyzetméteres szolnoki társasházi lakás tulajdonosa. A feleségével egy 2015-ösToyota Aygo birtokosai.

Cégek, ingatlanok a baloldalon

Továbbra is rájár a rúd a büntetőügyeiről elhíresült Szenteczky Jánosra –legalábbis papíron. Az MSZP-s vezető 2010-ig a Csevak vezérigazgatója volt. 37 millió forint jutalmat és prémiumot vett fel a fizetésén felül, ám mindez nem tudni, hová került. Szerény vagyona 2010 után pár év alatt egy balatonőszödi üdülővel és egy Mitsubishi 1200 pick up-pal lett még szerényebb. Érdekesség, hogy az után szegényedett el látványosan, hogy a bíróság nem látta veszélyét a vagyona eltüntetésének, és elutasította az önkormányzat vagyonzár-kérését. Azóta is tartanak hűtlen kezelés gyanújával indult perei, ám aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen már elítélték. A politikus 2017-ben egy 884 négyzetméteres soroksári telek felerészbeni tulajdonosa lett. Ezzel együtt banki tartozása is jelentős lett, közel húszmillió forint.

A szintén MSZP-s Takács Mónikának – aki a párt csepeli polgármesterjelöltje és a Munkásotthon vezetője – Szigethalmon van a lakása, amit 2016-ban vásárolt. Ő felerészben tulajdonol még egy közel 800 négyzetméteres balatoni ingatlant is. Losonczi Róbert, a szocialisták új képviselője bevallása szerint egy 72 négyzetméteres lakóház háromnegyed részbeni tulajdonosa. Három cégben résztulajdonos. Az egyik az a V-TEL Kft., mely Takács Krisztián révén híresült el akkor, amikor az MSZP-s politikus korrupciós bűncselekményt követett el az önkormányzat kárára.

Csepel leggazdagabb politikusa Horváth Gyula, aki MSZP-s alpolgármester volt 2010-ig. A fizetésén felül ő 17 millió forint jutalmat karolhatott fel, ebből hárommilliót akkor, amikor bezárták a csepeli kórházat. A DK elnöke felerészben tulajdonosa egy 166 négyzetméteres családi háznak, tulajdona van két darab 52 négyzetméteres csepeli társasházi lakásban, és a nyaralással sem lehet gondja. Felerészben egy dömsödi, 375 négyzetméteres üdülő tulajdonosa. A képviselőnek vadonatúj Toyota C-HR típusú gépkocsija, 10 milliós életbiztosítása és további 1 millió forintos megtakarítása is van a bevallása szerint.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Megnézheti a csepeli képviselők vagyonát” bejegyzésre

  1. Kisapó szerint:

    Most sajnálni kellene szegény FIDESZES képviselőinket, hogy még spórolni se tudnak? Ennyi év munka után semmit nem tudnak felmutatni. Ez már szégyen. A nyugdíjasok is jobban spórolnak.
    Bercsik képviselő Úr a legszegényebb? Lehet, hogy munkát kéne váltania! Úgy látom minden FIDESZES éhbérért dolgozik.

  2. Horváth János szerint:

    Ha jól olvasom, márpedig a betűket még ismerem, itt jó néhány képviselőnek nincs
    jövedelme, még képviselői, esetleg tanácsnoki tiszteletdíja se. Van aki mindössze a FEB
    tiszteletdíját vallja be, ez így egy rakás sz…!

  3. Johnny szerint:

    Az öreg munkásőrnek azért a nyugdíjjal együtt ne szervezzünk még egy gyűjtést, hogy fel ne bukjon? Gondolom, hogy Bercsik is lakik valahol és ha egyáltalán le tudott vizsgázni, akkor csak vezeti valaki verdáját?
    Ez az egész, egy netto faszság így, gyerekek.

Itt lehet hozzászólni !