Döntött a képviselő-testület: további védőoltások lesznek ingyenesek

Csepel.hu

A decemberi képviselő-testületi ülésen a képviselők jóváhagyták Csepel Környezetvédelmi Programját, és döntöttek új védőoltások térítésmentes igénybevételéről is.

Az idei utolsó testületi ülésen a képviselők jóváhagyták Csepel Környezetvédelmi Programját, amely a 2019-2025-ös időszakra vonatkozik. A program többek között a zajártalommal érintett épületek hangszigetelésének javítását irányozza elő. A zajos területeken élő lakosság pályázati támogatásával az önkormányzat hatékonyan járulna hozzá az épületek zajcsökkentéséhez. A program az összefüggő zöldterületek kialakítását és a meglévők védelmét kiemelten fontosnak tartja, ezért stratégia készül a kerület egységes zöldfelületének kialakítására.

A közvilágítás-fejlesztésére az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít, az elmúlt évek legnagyobb ilyen irányú fejlesztése a Kis-Duna parton és a Daru-dombon történt, de jelenleg is több beruházás van folyamatban. A testület a közvilágítás zavartalan működése érdekében átruházta a közvilágítási hálózat tulajdonjogát a Fővárosi Önkormányzatra. Lopás, rongálás vagy bármilyen károsodás esetén a Budapesti Dísz- és Közvilágítás Kft. feladata lesz a közvilágítási eszközök pótlása, javítása.

A humán papillóma vírus elleni ingyenes oltás mellett – Borbély Lénárd polgármester előterjesztése nyomán – a prevenciós és egészség-megőrzési program folytatásaként 2019-től új védőoltások – a rotavírus és pneumococcus ellen – térítésmentes igénybevételére nyílik lehetőség. A két védőoltás 35 millió forint fedezetet igényel. A jogosultság feltételeiről a januári testületi ülésen döntenek.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !