Emlékezés az 56-os hősökre a Szent Imre téren

Csepel.hu

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján katonai tiszteletadással emlékeztek a Szent Imre téren található 56-os emlékműnél október 23-án. Az ünnepélyes megemlékezésen mások mellett részt vettek Csepel elöljárói, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint a kerületi szervezetek, egyesületek képviselői. A közönség meghallgatta Csurka László színművész előadásában Márai Sándor Mennyből az angyal című versét, majd fiatal színészek idézték fel a forradalom eseményeit és hangulatát színvonalas műsorukban.

Az emlékműnél koszorút helyeztek el a csepeli önkormányzat nevében Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint Szeles Gábor jegyző. Németh Szilárd parlamenti államtitkár a Honvédelmi Minisztérium nevében koszorúzott. Koszorúztak a Csepeli Járási Hivatal képviselői. A pártok részéről a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP megbízottjai.

Koszorút helyeztek el a Kisgazda Polgári Egyesület, a Csepeli Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Csepeli Örmény Nemzetiségi Önkormányzat, a Csepeli Román Nemzetiségi Önkormányzat, a Csepeli Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat, a helyi választási bizottság, a Csepeli Lelkész Kör, a Dél-pesti tankerületi központ, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat és a Vitézi Rend képviselői. Sokan mások mécseseket gyújtottak.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !