Volner János: nem ellenállók, csak pártalkalmazottak balhéztak

Vélemény – Volner János

Ahogy néztem a Jobbik október 23-ai tüntetésének képsorait, egyre jobban elcsodálkoztam: Sneider Tamás általam látott ellenállói közül szinte mindenki a párt jól fizetett alkalmazottjaként dolgozott az elmúlt években.

A Jobbikból kiábrándult, a Mi Hazánk Mozgalomba átigazoló tagságot valahogy pótolni kellett, elvégre egy párt nem működhet aktivisták nélkül. Na de az nem éppen megszokott, hogy amikor valaki október 23-án ellenállást hirdet, azt nem lelkes önkéntesekkel, hanem jól fizetett, a munkaköri kötelességüket fegyelmezetten végrehajtó alkalmazottakkal valósítja meg. Mi ez kérem, fizetett ellenállás? Vagy hívjuk inkább műbalhénak? Hol van ez az igazi pesti srácok őszinte és lelkes ’56-os szellemiségétől

Legyünk tényszerűek és nézzük meg, pontosan kikről beszélek:

Volt egy csoport, amelynek tagjai körülvették a Hír tévé stábját és olyan rigmusokat ordítottak a riporter és az operatőr fülébe, mint a “Megvették a lelketek, szátok lett a seggetek!” és például a “Hová lett a nyelvetek, Orbán segge tiszta lett!”. Gyakorlatilag mindenkit felismerek a felvételekről (és a fizetési listákról). A teljesség igénye nélkül ott volt:

Bana Tibor, az elnökség kávéfőző kislánya. 🙂 Vele kezdem, mert nagyon ad a rangsorra. 🙂

Bencsik János, az Alfahír újságírója, országgyűlési képviselőjelölt

Mikola Gergely, Szabó Gábor pártigazgató jobbkeze, országgyűlési képviselőjelölt

Varga Dániel, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke

Kocziha Tünde békéscsabai képviselő, országgyűlési képviselőjelölt

A videó linkje: https://youtu.be/abT4075QPUw

Aztán jött a tojásdobálás, ahol a tojások osztogatásakor a “Mikor kell dobálni?” érdeklődésre jól hallható és egyértelmű volt a válasz: “Ha Szaszi szól!”. Szaszi, azaz Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatója. Hiszen nem a hatalomra dühös átlagember spontán reakcióját láthattuk, hanem a jobb sorsra érdemes párt elnökségének előre eltervezett műbalhéját. Ott volt mások mellett:

Káló Gergely, Pintér Tamás országgyűlési képviselő közvetlen munkatársa, az újbudai választókerület elnöke.

Szilágyi Zsolt, Szilágyi György országgyűlési képviselő közvetlen munkatársa (és öccse), a Jobbik ferencvárosi képviselője.

B. Bernadett, aki a kodifikációs osztályunk jól fizetett jogászaként dolgozott.

A videó linkje: https://youtu.be/ARR1s52GETA

Tessék eldönteni: akkor ez most mi, forradalom? Netán egy lelkes aktivisták nélkül maradt, a több száz fizetett emberére építő pártvezetés kétségbeesett műbalhéja a figyelem felkeltéséért? Egy biztos: régen a Jobbikban nem volt hiány sem lelkesedésben, sem lelkes emberekben. Szomorúan látom: valami nagyon megváltozott…

Forrás: Volner János

Itt lehet hozzászólni !