Magyar Napok Fiuméban

Csepel.hu

2018. szeptember 21-23. között kerül megrendezésre a Magyar Napok Fiumében című programsorozat. Az eseményre Csepel is meghívást kapott Fiumétől, kerületünk horvátországi testvértelepülésétől.

Az invitációnak Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata szívesen tesz eleget, hiszen jó lehetőség ez arra, hogy tovább mélyíthessük a két település partneri viszonyát, a helyi magyar közösségnek pedig segíthessünk kultúránk közvetítésében.

A tengerparti kikötőváros sétálóutcájában – a színpadi koncertek és gasztronómiai standok mellett – Budapest XXI. kerülete egész napos programmal várja majd az érdeklődőket szombaton és vasárnap. A magyar történelmi hagyományok és településünk jellegzetességeinek bemutatásával Magyarország és egyben Csepel kulturális értékeiből egyaránt ízelítőt kapnak majd Fiume lakói.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Magyar Napok Fiuméban” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Kicsit késői a reklám az ilyen hasznos rendezvényeknek. Ildomosabb lett volna két-három héttel a megrendezés előtt feltenni ezt a plakátot.

  2. Qqriq szerint:

    Czermanik János József szülővárosa.

  3. csak úgy ... szerint:

    Gondolom emléktáblát avatnak (titokban) a szülőházán.

  4. Pilsner Urquell szerint:

    Faszobrot az udvarán…

  5. Katalin szerint:

    Emléktábla már régen van a szülőházán, azon csodálkozom, hogy egyáltalán adnak híreket arról, hogy Rijeka, azaz Fiume Csepel testvérvárosa!

Itt lehet hozzászólni !